hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    A Milliler sürpriz destekle yeşil sahaya çıkacak

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Hollanda çeyrek final maçını yerinde izleme kararı aldı. 6 Temmuz günü Berlin'e gidecek olan Cumhurbaşkanı'nın son günlerde hedef alınan A Milli Takım'a moral vermesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alman İçişleri Bakanı'nın mili futbolcu Merih Demiral'ı hedef alan açıklaması ve UEFA'nın başlattığı soruşturmanın ardından 85 milyonun gözü EURO 2024 çeyrek finaline çevrildi. Yaşananların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Hollanda maçını Berlin'de izleme kararı aldı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Temmuz'da Türk Devletleri Teşkilatı'nın Şuşa’daki gayrıresmi zirvesine katılacaktı. Ancak EURO 2024 turnuvasında A Millilerin üzerindeki kurulan baskı, Erdoğan'ın takvimini değiştirdi. Cumhurbaşkanı, Şuşa'daki zirveye gitmekten vazgeçti. Zirvede Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz temsil edecek. Erdoğan, 6 Temmuz'da Türkiye-Hollanda maçını stadyumdan takip edecek.

    A Milliler sürpriz destekle yeşil sahaya çıkacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli futbolcu Merih Demiral'ın Türkiye-Avusturya maçında attığı gol sonrası bozkurt işaretiyle sevincini göstermesinin ardından Almanya İçişleri Bakanı o işareti hedef alan açıklamalarda bulundu. UEFA ise Demiral hakkında soruşturma başlattı. Bu süreçte Ankara da bu duruma tepkisini üst perdeden göstererek, Alman büyükelçiyi Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

     

    Yaşananların ardından bir adım da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesinin ardından Şuşa'ya gitmesi beklenen Erdoğan, Azerbaycan ziyaretini iptal etti. Erdoğan, 6 Temmuz akşamı Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda olacak. Türkiye A Millilere desteğini devletin zirvesi ile gösterecek. Bu arada Cumhurbaşkanlığına vekalet etme yetkisi sadece cumhurbaşkanı yardımcısından olduğundan Cevdet Yılmaz'ın 6 Temmuz'da Şuşa'dan Türkiye'ye dönmesinin ardından Erdoğan, Berlin'e uçacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow