hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yazın cildinize iyi bakmanın 4 etkili yolu

    Yazın cildinize iyi bakmanın 4 etkili yolu
    expand

    Cilt bakımı ve sağlığı her mevsim büyük önem taşıyor. Özellikle yazın cildinize daha fazla hassas davranmanız gerekiyor. Cildinizi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumak için doğru bir cilt bakımı yapmanız öneriliyor. Yazın cildinize iyi bakmanın yollarını arıyorsanız bu yazımız tam size göre! İşte yazın cildinizi dış etkenlerden korumak için izlemeniz gereken 4 etkili yol... (Posta)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yazın deniz, kum, güneş ve aşırı sıcaklar derken cildiniz siz farkında olmasanız da çok hasar görür. Özellikle sıcak hava sebebiyle sürekli terlediğiniz için gözenekleriniz tıkanabilir ve cildiniz bozulabilir. Bu yüzden yazın, kış mevsiminde uyguladığımız cilt bakım alışkanlıklarımızı gözden geçirmeli ve bazı değişiklikler yapmalıyız. İşte yazın cildinize iyi bakmanın yolları...

    1-CİLDİNİZİ TEMİZ TUTUN

    Cildinizin sağlıklı olmasını ve her zaman pürüzsüz görünmesini istiyorsanız cildinizi temiz tutmanız gerekiyor.

    Yaz aylarında cildiniz çok fazla terlediği için gözenekleriniz tıkanabilir. Tıkanmış gözenekler de sivilce ve siyah nokta gibi sorunları ortaya çıkarır.

    Tüm bu sorunları önlemek için günde iki kez cildinizi derinlemesine temizlemeniz gerekir. Cilt tipinize uygun jel ve köpük yardımıyla cildinizi temizleyerek gözeneklerin tıkanmasını engelleyebilirsiniz.

    2-NEMLENDİRİCİ KULLANIN

    Yazın genellikle cilde nemlendirici uygulaması ihmal edilir. Ancak cildin her mevsim nemli olmasına ihtiyaç vardır. Nemini kaybeden ciltlerin çevresel faktörlere karşı savunması azalır. Cilt erken yaşlarda kırışır ve kuruluk problemi ortaya çıkar. Bu sebeple yazın cildinizi yormayacak hafif bir nemlendirici kullanmak gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cildinizi temizledikten sonra mutlaka cilt tipinize uygun su bazlı bir nemlendirici ile cildinizi nemlendirin ve onarın.

    3-MAKYAJ YAPMAKTAN KAÇININ

    Yazın makyaj yaptığınızda cildinizin nefes almasını engellemiş olursunuz. Nefes almayan bir cilt akne, sivilce ve siyah nokta gibi birçok yayın cilt problemiyle karşılaşabilir.

    Bu sebeple yazın daha hafif makyajlar yapmak ya da hiç makyaj yapmamak daha doğru olabilir. Özellikle kullandığınız fondötenler yazın cildinizde gözeneklerin tıkanmasına sebep olabilir. Bu yüzden kullandığınız makyaj ürünlerine de dikkat etmelisiniz.

    4-GÜNEŞ KREMİ KULLANIN

    Güneş ışınlarının zararlı etkileri cildinizi olumsuz yönde etkiler. Cildinizi güneşten korumak için her mevsim güneş kremi kullanmanız gerekir. Özellikle yaz aylarında daha çok güneşe maruz kaldığınız için koruyucu sürmeden dışarı çıkmamalısınız.

    Güneşlenmeseniz de dışarı çıkmadan önce mutlaka en az SPF 30 korumalı bir güneş kremi kullanmalısınız. Bu hem cildinizin yaşlanmasını yavaşlatmaya yardımcı olur hem cilt sağlığınızı korur hem de güneş lekelerinin oluşmasını engeller.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow