Vücuttaki hasarlı dokulara dikkat
Vücudumuzda bulunan zarar görmüş, hasarlı dokuların onarımını ve tekrar eski hallerine döndürülmelerini sağlamaktır. İçerisinde büyüme faktörlerini barındıran plazma sıvıları ile bunu yapmak mümkün olabilmektedir. Normal şartlarda da meydana gelen doku hasarlarında, kanımız platetleri bu bölgeye toplayarak onarım ve hasar giderme işlemlerini yapmaktadır. PRP uygulaması ile hasarlı dokuya çok daha hızlı ve daha fazla sayıda platet gönderilerek, onarımın ve iyileşmenin daha kaliteli ve hızlı olması sağlanır. PRP tedavisinde enjekte edilen platetler, kanda bulunan platetlerin 2 ila 4 katı fazlalığındadır. Dr. Mesut Ayyıldız konu hakkında bilgiler verdi.
Cildimiz yaşımızın ilerlemesi ile birlikte bazı özelliklerini kaybetmektedir. Fiziksel olarak kaybedilen özellikler nedeniyle, gençleştirme operasyonlarında, nasıl ki vücudumuz yaralı olan bölgeye platet gönderiyorsa, PRP tedavisi ile de aynı işlem gerçekleştirilebiliyor.
Dolayısıyla, cildimizin yaş itibariyle kaybettiği özelliklerini tekrar kazanması, daha canlı ve güzel görünmesi sağlanabiliyor. Çünkü platet enjekte edilen bölgede büyüme faktörleri doluşmaya başlayacaktır. Bu da cildin eski özelliklerini tekrar kazanması ve gençleşmesi anlamına gelmektedir. Dolayısıyla iyileşme süreci de başlamış olacaktır.
PRP tedavisi, yeni bir yöntem olarak duyulmaya başlasa da yeni değildir. Daha öncelerde dental uygulamalarda, diş implantlarında kullanılmış, ortopedi ve iyileşmeyen yara tedavilerinde de hızlı bir şekilde kullanılmaya başlamıştır. Etkilerini çok hızlı gösterdiği gibi yayılım hızı da yüksek olmuştur. PRP uygulamalarının kullanıldığı bazı alanlar şunlardır; dental (diş) implantları, estetik tıp, ortopedi, iyileşmeyen yara tedavisi gibi uygulamalar.
- Eklem kireçlenmesi (Osteoartrit): Diz, omuz, kalça, boyun ve bel osteoartriti.
- Omuz ağrıları: Rotator manşon yaralanmaları
- Diz ekleminin ön çapraz bağ yaralanmaları
- Pelvik ağrı ve instabilite
- Boyun ve bel ağrıları
- Tenisçi ve golfçu dirseği, Topuk dikeni
- Ayak bileği burkulmaları
- Tendinitler ve Bağ zorlanmaları
- Meniskus yırtığı ve Kas romatizması
- Cilt gençleştirmede (yüz, boyun, dekolte bölgesi)
- Saç dökülmelerinde
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Araştırma: Hava kirliliği egzamaya neden olabilir
10 yetişkinden biri KOAH hastası
Uzmanı korkunç gerçeği açıkladı: Antibiyotik direnci nedeniyle her 45 saniyede bir kişi ölüyor! Önlem alınmazsa tehlike büyük
Bel çevresi erkeklerde 94 CM, kadınlarda 80 CM'in üzerindeyse dikkat! Meğer bu hastalığın belirtisiymiş... '40 yaş uyarısı'
(1-30 Kasım Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı) “Öksürüktür, geçer” demeyin