Vantilör ile uyumanın vücuda verdiği 3 zarar ve bundan korunmanın yolları
Bazı kişiler sıcak yaz gecelerinde vantilatör çalıştırmadan uyuyamaz. Vantilatörün hem serin bir ortam yaratması hem de çıkardığı sesin uykuya dalmayı kolaylaştırması başlıca tercih sebebi olabiliyor. Ancak vantilatör ile uyumak bazı sağlık problemlerine yol açabilir! Vantilatör açarak uyumanın vücudunuza vereceği zararları ve hasta olmadan nasıl ferah şekilde uykuya dalabileceğinizin ipuçlarını açıklıyoruz...
1-Ağzı ve burnu kurutur
Uyurken vantilatörü açık bırakmak vücudunuzdaki ter ve nemin buharlaşmasına yardımcı olarak sizi rahatlatabilir. Ancak bu da dehidrasyona yol açarak ağız ve burnu kurutur.
Eğer çok sıcak bir bölgede yaşıyorsanız bu sonuçlar daha da hızlı ortaya çıkabilir. Vücudunuzdan eksilen suyu yerine koymak içinse 1 bardak su size yeter!
2-Alerjilerinizi kötüleştirir
Alerjiniz varsa vantilatörle uyumak, asla iyi bir fikir değildir.
Çünkü vantilatörün yarattığı rüzgar alerjen partiküllerini dolaşıma sokarak astım, göz kuruluğu, göz alerjisi ve saman nezlesi yaşama olasılığınızı artırır.
3-Kas kramplarına yol açar
Uyurken vücut ısımız düşer, bir de buna vantilatörün sürekli olarak yarattığı soğuk hava eklenince kaslarımız bu durumdan olumsuz etkilenir.
Öte yandan vantilatörün yarattığı hava akımına sürekli olarak maruz kalmak mide bulantısı veya baş ağrısı gibi rahatsızlıklara yol açabilir. Peki, vantilörün yaratacağı zararlardan korunmak için neler yapılabiliriz? İşte önerilerimiz...
1-Pencereyi açık şekilde uyuyun
Sıcak geceler için basit bir çözüm, pencereyi açık bırakmaktır. Sabahın erken saatlerinde ortaya çıkan serinlik, sizi rahatlatmaya yetecektir. Sivrisineklerden korkuyorsanız pencerenize sineklik takmayı deneyebilirsiniz.
2-Yatağınızın yanına ıslak bir havlu veya su dolu bir kova koyun
Yatak odanızda meydana gelen nem kaybına karşı yatağınızın yan tarafına ıslak bir havlu veya su dolu bir kova koyun.
Bu çözümler yatak odanızdaki nemin artmasına ve serin serin uyumanıza yardımcı olacaktır.
Vantilatörünüz olmadan uyuyamıyorsanız onu başka bir yöne çevirmeyi deneyin. Ayrıca onu pencerenizin yanına da koyabilir, böylece dışarıdaki havanın da içeri girmesini sağlayabilirsiniz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Doğru Bilinen Diyet Yanlışları: Ekmeği Kes, Aç karnına Limonlu ya da Sirkeli Su İç, Yatmadan Önce Pul Biberli Yoğurt Ye...
Ruh halinizin gizli düşmanı! Bağırsaklarınızdaki bu değişime dikkat...
Bağışıklığı güçlü olması, iyi beslenmeden geçiyor
İnfluenza A, gıda zehirlenmesiyle karıştırılıyor: “48 saat içinde doktora gidin”
Kalbini seven bu besinleri bol bol yesin! Gençlerde kalp hastalıkları arttı! İşte sebebi ve korunma yolları