Udi hindi yağı nedir, faydaları neler? Udi hindi yağı nasıl kullanılır?
Üst solunum yollarına faydası ile bilinen Udi hindi yağı hakkında detaylar araştırma konusu oldu. Uzakdoğu Asya’dan gelen udi hindi, güçlü bir mikrop kırıcı özelliğine sahiptir. Bağışıklık sistemi güçlendiren şifa kaynağı olarak görülen udi hindi düzenli ve doğru kullanılması durumunda solunum yolu hastalıklarından kansere kadar bir çok hastalığın tedavisinde etkili olduğu söyleniyor. Hatta bazı uzmanlar tarafından en güçlü antibiyotik olarak kabul edilmektedir. Peki, Udi hindi yağı nedir, faydaları neler? Udi hindi yağı nasıl yapılır? İşte Udi hindi yağı ile ilgili bilgiler.
Udi hindi yağı, Agarwood veya Oud olarak da bilinen Aquilaria ağacının reçinesinden elde edilen oldukça değerli ve aromatik bir yağdır. Udi hindi yağı, özellikle Orta Doğu ve Güney Asya'da parfümeri ve geleneksel tıp alanlarında yaygın olarak kullanılır. Bu yağ, nadir bulunması ve elde etme sürecinin zorluğu nedeniyle oldukça pahalıdır.
UDİ HİNDİ NEDİR?
Malaya ve Hindistan adalarında sıkça rastlanan ve Asya ülkelerinin çoğunda bulunan udi hindi ağacı, yaz ve kış mevsimlerinde yaprak dökmeyen az bilinen bir bitkidir. Alternatif tıpta, koku ve güzellik ürünlerinde kullanılan udi hindi, güçlü bir mikrop öldürücüdür. Odunsu bir yapıda olan udi hindi yüzyıllardır sağlık amaçlı kullanılan ve üst solunum yolları hastalıklarında doğrudan fayda sağlayan bir bitkidir. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hastalıklara karşı vücut direncini arttırdığından dolayı koronavirüse karşı da koruyucu etkisi bulunan udi hindi son dönemlerde aktarların gözde ürünü haline geldi.
UDİ HİNDİNİN FAYDALARI:
-Mikrop kırıcıdır.
-İltihap ve enfeksiyonların vücuttan atılmasını sağlar.
-Cilt yanıkları, kesik, haşerat ısırığı ve egzama gibi cilt hastalıkların tedavi edilmesinde etkilidir.
-Boğaz ağrılarına iyi gelir.
-Antioksidan kaynağı olmasından dolayı vücudun toksinlerden arınmasını sağlayarak kanser hücreleriyle savaşır.
-Kanı temizleyerek kalp ve damar sağlığını korur.
-Mide ağrısına iyi gelir.
-Safra ve böbrek taşlarını eritir.
-Grip ve nezle gibi mevsimsel nedenlerden meydana gelen hastalıklarda tedavi sürecini hızlandırır.
-Burun tıkanıklığına iyi gelir solunum yollarını açar.
-Stresi azaltır, yorgunluğu alır.
UDİ HİNDİ YAĞI NASIL KULLANILIR?
Asya kökenli olan odunsu bir yapıya sahip olan udi hindi kozmetik sektöründe de kullanılsa da en çok yağı ve tozu tüketiliyor. Yüzyıllardır sağlık amaçlı kullanılan ve Uzakdoğu Asya’dan gelen udi hindi, güçlü bir mikrop kırıcı özelliğine sahiptir. Üst solunum yolları hastalıklarında doğrudan fayda sağlar. Çok fazla kullanım alanına sahip bu bitkinin bağışık sistemini güçlendirdiği, kış hastalıklarına, mide rahatsızlıklarına ve boğaz ağrılarına iyi geldiği, mikropları attığı bilinmektedir.
Aynı zamanda udi hindi bitkisi doğal bir antibiyotiktir ve enfeksiyonlara şifadır. Ağız kokusunu gideren ve burun tıkanıklığını da gideren bu şifalı bitkinin alternatif tıp dışında da kullanıldığı pek çok alan vardır. Tatlı ve keskin kokusuyla parfümlerde kullanılırken aynı zamanda çeşitli kültür ve inançlarda yakılarak tütsü şeklinde kullanımı bulunmaktadır. Çoğunlukla yağından daha çok toz halinin kullanılması tavsiye edilen udi hindi bitkisi kısa ve özetle şu şekillerde kullanılabilir;
-Udi hindi çayı yapılabilir
-Bal ile karıştırılabilir
-Maskesi yapılabilir
-Suya damlatılabilir
-Pekmez ile karıştırılabilir
UDİ HİNDİ NASIL YAPILIR?
Cam bir kavanozun içerisine bir çay bardağı kadar gerçek zeytinyağını ve iki çay kaşığı kadar udi hindi tozu eklenir. Kavanozun kapağı kapatılarak karışım iki hafta boyunca bekletilir. Ayrıca güneş altında bekletilirse daha etkili olabilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kalbimizin beyni var mı? Yeni araştırma sonuçları şaşırttı! Kalp hastalıklarına çare olacak
Baş ağrılarınızın nedeni bu olabilir! Migrenle karıştırmayın
Ülserden korunmak için bu besinleri tüketin! Ülsere yol açan hatalar
Avuç Avuç Tüketiyor Olabilirsiniz! Sonuçları Çok Ağır: Organlarınızı İflas Ettiriyor, Ölüme Böyle Sürüklüyor
Faydası 1 tatlı kaşığında saklı! Boğaz ağrısına doğal çözüm...