Sürücüleri yakından ilgilendiren haber: Klozet kapağından kat kat daha kirli!
İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, sürücü koltukları klozet kapağından dört kat daha yüksek düzeyde bakteri barındırıyor. Peki, bu bakteri nereden geliyor? Otomobil temizliğinde nelere dikkat edilmeli? Detaylar haberimizde...
SÜRÜCÜ KOLTUĞU, DİREKSİYON,VİTES KOLU BAKTERİ YUVASI
Sürücü koltuğu, torpido, vites, direksiyon... Otomobilin bu noktaları tam bir bakteri yuvası. Her kadar "temiz" gibi gözükse de "temiz" olmuyor. Çünkü gözle göremeyeceğimiz bakterilerle dolu. İlginç araştırma İngiltere'den. Araştırmacı ekip onlarca otomobili inceledi, iç kısımlarından örnekler aldı. Sürücü koltuğunun tuvaletten dört kat daha yüksek düzeyde hastalığa neden olan bakteri barındırdığı ortaya çıktı.
ARAÇ BAKTERİLERİ SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR
Uzmanlar da bu araştırmayı destekliyor. Hatta "Otomobil hastalıklara neden olabilen güçlü bir bakteri kaynağı" diyor ve arabasını sık sık yıkatmaya verenleri uyarıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bahadır Ceylan, "Bütün araçları yıkadıkları bezlerle sizin aracınızın içini siliyorlar. Bu da mikroorganizma sayısının bir klozet kapağından daha çok olmasına yol açıyor. Elini ağzına, gözüne götürdüğü zaman virüs bulaşıyor" dedi.
Hal böyle olunca hastalıklara davetiye çıkıyor. Solunum yolu enfeksiyonu ve ishale neden oluyor. Peki, otomobillerden gelen bakterilere karşı ne hangi önlemler alınmalı? Prof. Dr. Bahadır Ceylan, "Yıkatsak bile bir yüzey dezenfektanı alıp temiz bir beze dökerek aracın çok temas ettiğimiz bölgelerini 3-4 günde bir silerek dezenfekte etmek, hastalıkların yayılmasını önlemek açısından bir yol olabilir" diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ateş düşürücü olarak kullanmayın! Yan etkileri korkunç: Böbrek ve karaciğeri bitiriyor
Dubai çikolatası yerken sağlığınızdan olmayın! Bu hastalıkları tetikleyebilir
Kardiyoloji Uzmanı uyardı: Her 15 saniyede bir insan kalp krizi geçiriyor
Çoğu kişi bilmiyor! Kış aylarında saç dökülmesinin en önemli nedeniymiş! Önlemek mümkün...
Gerçek yaşınız ‘biyolojik yaş’tır! Biyolojik yaşınızı biliyor musunuz? Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yazdı