Soğan Suyu Kürü Nasıl Hazırlanır, Ne İçin Kullanılır?
Metabolizmaya bağlı hastalıklar ortaya çıktığı andan itibaren bu hastalıkların önlenmesi için bazı doğal kürler yapılabilir. Evde yapılan doğal kürler sağlık sorunlarını çözmede önemli bir rol oynuyor. Özellikle de soğan suyu kürü doğru bir şekilde yapıldığında kilo vermede de oldukça etkilidir.
Fazla kilosu olan kişiler soğan kürünü uygulayarak kısa sürede kilo verebilirler. Bunun yanı sıra polikistik over problemi yaşayan kişiler ile menopoza giren kadınlar da soğan kürünü uygulayabilirler. Soğan suyu kürünü uygularken bazı detaylara dikkat etmek gerekiyor.
Soğan Suyu Kürü Nasıl Hazırlanır?
Günümüzde bazı hastalıkların önlenmesi için soğan suyu kürü kullanılabilir. Özellikle polikistik over sendromunu önlemek için hazırlanan soğan suyu kürü doğru bir şekilde hazırlanmalıdır. Bunun için de birkaç detaya çok dikkat etmek lazım. Öncelikle yemeklik orta boy bir kuru soğan kabuğuyla birlikte sirkeli suda bekletilir. İyice dezenfekte olan soğan daha sonra soğan suyu kürü için kullanılır. Bu kürün etkili olması için de soğan kabuğu ile birlikte kullanılmalıdır.
Sirkeli suda bekletilen soğan dört parçaya bölünür. Bir kabın içinde kaynatılan klorsuz suyun içerisine dörde bölünen soğan eklenir. Bu halde soğan yaklaşık beş dakika iyice kaynatılır. Hazırlanan bu soğan suyu sabah ve akşam boyu aç karnına içilir. Bu küre ise 15 gün boyunca devam edilir. Soğan kürü mutlaka 6 aydan önce tekrar edilmemelidir.
Soğan Suyu Kürü Ne İçin Kullanılır?
Soğan suyu kürü doğal bir şifa kaynağı olarak bilinmektedir. Bu kür doğru bir şekilde uygulandığı takdirde pek çok hastalığın da önüne geçilebilir. Soğan suyu kürü mutlaka doğru bir şekilde hazırlandıktan sonra 15 gün ara vermeden uygulanmalıdır. Soğan suyu kürü kilo vermede oldukça etkilidir.
Özellikle kadınlarda miyom, polikistik over, kıl dönmesi, menopoz ve hamile kalma gibi durumlarda soğan suyu kürü tedavi edici bir özelliğe de sahiptir. Soğanın içerisinde A, B ve C vitamini bulunuyor. Fosfor, iyot ve kükürt açısından da zengin olan soğan suyu kürü vücutta önemli bir antibiyotik görevi görüyor. Soğan suyu aynı zamanda sindirim sistemini rahatlatarak hazmı da kolaylaştırıyor.
Soğan Suyu Kürü Neye İyi Gelir?
Soğan suyu kürü pek çok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Polikistik over tedavisinde uygulanan soğan suyu kürü kadınlarda adet rahatsızlığını da ortadan kaldırmaktadır. Vajinal akıntılarda da kullanılan soğan suyu kürü kıl dönmelerinin tedavisinde de kullanılmaktadır. Kadınlarda çikolata kisti ve miyom oluşumu da soğan kürü sayesinde önlenebilir.
Soğan suyu kürü menopoz şikayetlerini azaltmak için de kullanılır. Hamile kalmak isteyen kadınlar düzenli bir şekilde soğan suyu kürünü yaparak kısa sürede hamile kalabilirler. Soğan suyu kürü ciltteki iltihaplı sivilce ve akneleri de tedavi ederek azaltmaya yardımcı olur. Dolaşım sistemini düzenleyen soğan suyu kürü vücutta meydana gelen yağlanmayı da azaltacaktır.
Soğan Suyu Kürü İle İlgili Merak Edilenler
Doğal şifa kaynağı olarak bilinen soğan suyu kürünün sağlığa pek çok yararı bulunmaktadır. Buna bağlı olarak soğan suyu kürü hızlı bir şekilde kilo verilmesini sağlar. Soğan suyu kürü vücuttaki yağlanmayı azaltarak zayıflamaya da yardımcı olur. Stres gideren soğan suyu kürünün balgam söktürücü etkileri de bulunuyor.
Soğan suyu kürü özellikle kışın uygulandığı takdirde sinüzit rahatsızlığının ilerlemesini de önlemektedir. Sindirim sistemini rahatlatan soğan suyu kürü doğru bir şekilde uygulandığı takdirde oldukça faydalıdır. Vücuda iyi gelen soğan suyu kürü düzenli kullanıldığında bağışıklık sistemini de korur. Özellikle kadın sağlığı için soğan suyu kürü mutlaka dikkatli bir şekilde kullanılmalı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ateş düşürücü olarak kullanmayın! Yan etkileri korkunç: Böbrek ve karaciğeri bitiriyor
Dubai çikolatası yerken sağlığınızdan olmayın! Bu hastalıkları tetikleyebilir
Kardiyoloji Uzmanı uyardı: Her 15 saniyede bir insan kalp krizi geçiriyor
Çoğu kişi bilmiyor! Kış aylarında saç dökülmesinin en önemli nedeniymiş! Önlemek mümkün...
Gerçek yaşınız ‘biyolojik yaş’tır! Biyolojik yaşınızı biliyor musunuz? Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yazdı