Sivilcesiz bir cilt için gerekli vitaminler

Hafif veya şiddetli olsun, sivilce çoğumuz için en can sıkıcı cilt sorunlarından biri olabilir. Sivilce için çeşitli kimyasal ve ofis içi tedaviler olsa da, bazı doğal ilaçlarla da ele alınabilir. Bu, vitamin ve minerallerin topikal ve oral kullanımını içerir. (Posta)
Vitaminler ve mineraller, vücudun temel işlevleri yerine getirmesi için ihtiyaç duyduğu mikro besinlerdir. Vitaminler organik, mineraller ise inorganiktir. Bu, vitaminlerin kırılgan olduğu ve ısı altında, pişirme sırasında ve hatta sadece çok uzun süre havaya maruz kaldığında parçalanabileceği anlamına gelir.
Mineraller kimyasal yapılarını sağlam tutabilir, onları daha güçlü hale getirebilir ve vücudumuza kolayca girmelerini sağlayabilir.
Akne genetik, hormonlar, diyet ve cilt bakım ürünleri ile bağlantılı olmasına rağmen, 2013 yılında yapılan bir araştırma, A, E ve D Vitaminleri açısından zengin bir diyetin akne kopmalarını önleyebileceği sonucuna varmıştır. Araştırmacılar, aknesi olan kişilerin kan dolaşımında akne olmayan kişilere kıyasla bu vitaminlerin önemli ölçüde daha düşük seviyelerine sahip olduğunu bulmuşlardır.
İşte temiz ve sağlıklı bir cilt için ihtiyacınız olan vitaminler:
A vitamini
A vitamini, vücudumuzun sağlıklı bir bağışıklık sistemini desteklemek için ihtiyaç duyduğu temel bir besindir. Ancak vücudumuz bunu üretmez. Faydalarından yararlanmak için ideal olarak diyetimize A vitamini yönünden zengin besinler eklemeliyiz. Araştırmalar, A vitamini takviyelerinin iyi çalışmadığını ve vücudunuza yarardan çok zarar verebileceğini gösteriyor.
Cilt için, topikal retinoidler formundaki A vitamini, genellikle dünyanın her yerinden dermatologlar tarafından tavsiye edilir. Topikal retinoidler, hafif ila orta dereceli akne formlarının tedavisinde etkilidir. Bu vitamin günlük cilt bakım rejiminize dahil edilebilir. Sadece doktorunuzun önerdiği konsantrasyonlarda kullandığınızdan emin olmalısınız.
Bununla birlikte, her topikal ilaç gibi, retinoidler de yan etki paylarıyla birlikte gelir. Bu genellikle güneşe karşı hassasiyet ve kuruluk içerir. Retinoidlerin hamile kadınlar tarafından kullanılması önerilmez.
A Vitamini Açısından Zengin Besinler:
Morina karaciğeri yağı
Turuncu/sarı sebze ve meyveler
Takviye edilmiş süt
Yumurtalar
Kuvvetlendirilmiş tahıllar
Brokoli ve ıspanak gibi koyu yeşil sebzeler
C VİTAMİNİ
C vitamini, partinin en güçlü süper kahramanıdır. Sivilcelerden koyu lekelere kadar, bu güç dolu besinin, çeşitli cilt sorunlarını azaltmada olumlu bir etkisi olduğu bilinmektedir.
Cilt sorunlarını gidermenin yanı sıra, antioksidan aktiviteleri de sağlıklı bir vücudu korumak için gereklidir. C vitamini, şişlik ve kızarıklık gibi akne semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilecek anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.
C Vitamini Açısından Zengin Besinler:
Limon, portakal ve bektaşi üzümü gibi turunçgiller
Brokoli, karnabahar ve kırmızı biber gibi yeşil sebzeler
B3 VİTAMİNİ
Niasin veya Vitamin B3 vücutta doğal olarak küçük miktarlarda bulunur. Vücudun sinir sistemini desteklemesi, yorgunlukla mücadele etmesi ve tabii ki sağlıklı bir cildi koruması için gereklidir.
B3 vitamini, topikal veya oral formlarında akne tedavisinde etkili olabilir. Araştırmalar, nikotinamidin (bir B3 Vitamini formu) akne semptomlarını azaltmada oral antibiyotikler kadar etkili olduğunu göstermektedir. B3 Vitamini (niasinamid) içeren reçetesiz satılan topikal ilaçlar da aşırı sebum üretimini kontrol etmede etkilidir ve bu da akneyi kontrol edebilir.
B3 Vitamini Açısından Zengin Besinler:
Yağlı balık
Tavuk
Yumurtalar
Süt
Ekmek
Kuvvetlendirilmiş tahıllar
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Çocuklar Tehlikede: Merdiven Altı Ürünlerde Zehirlenme ve Ağır Metal Riski
D vitamini eksikliği kanser riskini artırıyor! D vitamini eksikliğine iyi gelen öneriler
Aşılanmayan çocuklar risk oluşturuyor!
Uzmanı uyardı, yanlış beden algısı ölüme götürebiliyor
6 ayda 2 kez aort damarı yırtıldı: 8,5 saatlik ameliyatla sağlığına kavuştu