hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Saç tedavileri sonrası ödem nasıl geçer?

    Saç tedavileri sonrası ödem nasıl geçer
    expand

    Dr. Noyan Süalp, saç işlemlerinin süreçlerini ve işlem sonrası süreçlerde oluşan ödemler ile ilgili merak edilenleri sizler için anlatıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saç dökülmesinin tedavisi mümkündür

    Günümüzde en yaygın güzellik problemlerinden biri saç dökülmesidir. Erkeklere özgü olduğu düşünülse de kadınların da zaman zaman karşılaştıkları bir sorundur. Günde 50 ila 100 saç telinin dökülmesi normaldir. Dökülme miktarı bu değeri aşarsa bir uzmana danışılmalıdır. Saç lazerleri ve PRP gibi çeşitli saç tedavileri ile saç dökülmesi azaltılabilse veya önlenebilse de saç ekimi yoğun saç dökülmesi yaşayan kişiler için kalıcı çözüm saç ekimi yöntemidir.

    Saç ekimi, saç dökülmesinin neden olduğu seyrelme ve kelliğe doğal ve kalıcı bir çözümdür. Saç ekimi ameliyatı ile hastanın ensesinden genetik olarak dirençli saç kökleri toplanır ve kellik veya seyrelme bölgelerinde açılan kanallara nakledilir. Saç ekimi lokal anestezi altında yapılan mikrocerrahi bir işlemdir. Bu nedenle hastane ortamında anestezi uzmanı eşliğinde yapılmalıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saç ekimi nasıl yapılır?

    Saç ekimi işlemi 3 aşamada gerçekleştirilir. İlk aşama saç köklerinin toplanmasıdır. Donör bölge ameliyata hazırlandıktan sonra FUE motoru kullanılarak saç kökleri tek tek toplanır. Aynı zamanda köklerin zarar görmemesi çok önemlidir. Greft adı verilen bu köklerin her biri ortalama 2-3 saç teli içerir. İkinci aşama ise saç köklerinin açılmasıdır. Kanalın bölgeye göre doğru boyutta ve derinlikte açılması saç çıkış hızını etkiler. Ekilecek folikülün boyutuna ve uzunluğuna uygun bir kanal açılmasına özen gösterilmelidir. En doğal görünüm için kanalın açısı da ayarlanmalıdır. Üçüncü ve son adım ise saç ekim işlemidir. Belirlenen kökler tek tek açık kanala 40-45 derecelik açıyla yerleştirilerek saç ekimi tamamlanır.

    FUE yönteminin farkı nedir?

    Saç ekiminde en son teknoloji, kökleri minik motorlar yardımıyla toplayan lokal anestezi altında yapılan bir mikrocerrahi işlemi olan FUE tekniğidir. Bu teknik tüm saç ekim yöntemlerinin temelidir. Tüm saç ekimi tekniklerinin temel adımları aynıdır. Kökler alınır, kanallar açılır ve alınan kökler bu kanallara ekilir. Saç ekimi yöntemlerindeki farklılıklar kök çıkarma için kullanılan aletler, kanal açma ve ekim için kullanılan tıbbi aletlerdir ve bu farklılıklar saç ekimi tekniklerine farklı isimler verilmesine yol açar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saç ekimi işlemi sonrası merak edilenler

    Ekilen saçlar ilk şok dökülmeden sonraki 3. aydan itibaren uzar ve uzar. Ekimden 1 ay, 3 ay, 6 ay, 9 ay ve 1 yıl sonra kontrol yapılması gerekir. Bu kontrollerde 3. aydan itibaren küçük tüyler çıkmaya başlar. 6. aydan itibaren saçlar net bir şekilde görünmeye başlar. İlk yılın ardından saçların yenilenme süreci tamamlanmış olur.

    Ameliyat ortalama 6-7 saat sürer. Operasyon sırasında kesinlikle genel anestezi uygulanmaz ve hastaya anestezi uygulanmaz. Öncesi ve sonrası süreç göz önünde bulundurularak hastanın saç ekimi işlemi için 2 gün ayırması yeterlidir.

    Saç işlemleri sonrası ödem nasıl geçer?

    Saç ekimi sonrası oluşan ödem ve şişlikler yaklaşık 1 hafta içerisinde tamamen azalır. Ödem vücudun dolaşımına katılarak böbrekler yoluyla idrar şeklinde atılır. Dolaşımınız hızlandığında, alnınızdaki ve yüzünüzdeki sıvı idrar yoluyla hızla atılır. Uyurken başınızı yüksekte tutmanız çok önemlidir. Yüz üstü yatmak saç derinize zarar verebilir. Alnınızın ve yüzünüzün etrafına buz paketleri yerleştirmek de şişliği azaltabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow