Sahurda yemelisiniz! Tok tutan yiyecekler! Oruçta Tok Tutan Yiyen Yiyecekler Nelerdir? Ramazan'da Yenilmesi Gereken Yemekler...
Ramazan'da en çok dikkat edilmesi gerekenlerin başında yemek yeme şekli ve yemek çeşitleri gelmektedir. İftar ve sahurda düzenli olarak yemek yenilmesi sağlık açısından oldukça faydalıdır. Bunun için genellikle sahurda daha hafif gıdaların tüketilmesi lazımdır. Asıl önemli olan ise oruç tutan kişiyi daha tok tutacak besinlerin tercih edilmesidir. Bu sayede sahurdan iftara kadar açlık çekmezsiniz.
Oruçta Tok Tutan Yiyecekler Nelerdir?
Oruç döneminde tükettiğiniz besinlere özen göstermeniz oldukça önemlidir. Çünkü gün boyu aç ve susuz kalacağınız için sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekir.
Genellikle oruç tutan kişiler iftarda yemek ağırlıklı çeşitler yerler. Sahurda ise daha hafif ve daha tok tutan besinlere yönelir. İftar ve sahurda tüketebileceğiniz çok sayıda yiyecek vardır. Bazı yiyecekler ise daha çok yok kalmanıza yardımcı olacaktır.
Çorba
İftarda veya sahurda çorba tercih edebilirsiniz. Çorba hem sağlık açısından hem de tok kalmanız açısından oldukça önemlidir. Tabi Ramazan döneminde tüketeceğiniz çorbanın sebzeli veya tavuklu olması daha iyi olacaktır.
Yoğurt
Oruçlu olduğunuz zaman iftar menünüze yoğurt eklemek tok kalmanız açısından faydalı olacaktır. Ayırca yoğurdun sağlıklı bir yiyecek olduğunu herkes bilir. Bu yüzden Ramazan'da sıklıkla yoğurt yiyebilirsiniz.
Yumurta
Sahurda kahvaltılık ürünler tercih etmek daha doğrudur. Özellikle tok kalmak için haşlanmış yumurta yiyebilirsiniz. Yumurtayı sahurda tüketeceğiniz için hafif olması açısından haşlama veya tavada az yağlı olarak tercih edebilirsiniz.
Muz
Tok Tutan meyvelerden birisi olan muzu iftar sonrası mutlaka tüketmeniz lazımdır. Lezzetli ve tok tutan bu meyveyi keyifle yiyebilirsiniz.
Ramazan'da Yenilmesi Gereken Yemekler Hangileridir?
Ramazan'da genellikle yağsız veya az yağlı yemekler tercih edilmelidir. Özellikle sahurda kesinlikle siiz rahatsız edecek yiyecekleri tüketmelisiniz. Rahatsız edici ürünler yağlı olan ve ağır olan yemeklerdir. Bu yemeklerden uzak durmakta fayda vardır.
Ramazan'da iftar menünüze balık ızgara, tavuklu patates, patlıcan tava, yeşil fasulye, çorba gibi sağlıklı yemekler ekleyebilirsiniz. Ayrıca yoğurt ve salata sıklıkla tüketilmelidir.
Sahurda ise daha çok kahvaltılık ürünler tercih edilmelidir. İftar ve sahur arasındaki su tüketimi de dengeli olmalıdır. Yani su içmeye bir anda yüklenmemek gerekir. İftardan sahura kadar yavaş yavaş su içilmesi daha sağlıklıdır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Grip Ve Nezle Kabusunuz Olmazsın! İbn-i Sina Asırlar Önce Önerdi! 'Bağışıklığı Güçlendiriyor, Öksürüğü Bıçak Gibi Kesiyor!'
Kış aylarında açık havada spor yaparken dikkat
Tok tutuyor, kalbi koruyor, kemikleri güçlendiriyor! İşte balkabağının bilinmeyen faydaları
Yapay zekada cinsel istismar tehlikesi; ebeveynler dikkatli olmalı
Kalp krizine benzer belirtileri var! ‘Panik Bozukluk’ kadınlarda daha sık görülüyor