Ölümcül Hastalıklar Nelerdir? Tedavisi Olmayan Hastalıklar Listesi...
Ölümcül hastalık, tedavisi olmayan ve sonunda ölüme yol açacak bir hastalıktır. Ölümcül hastalıklar arasında kanser, kalp hastalığı ve Alzheimer hastalığı sayılabilir. Ölümcül bir hastalığın tedavisi olmasa da, kişinin ömrünü uzatabilecek tedaviler mevcuttur Hem hasta olan kişi hem de sevdikleri için zor bir deneyim olabilir. Birinin ölmekte olduğu gerçeğini kabullenmek zor olabilir ve onu rahat ettirmek için ne yapılacağını bilmek zor olabilir.
Ölümcül Hastalıklar Nelerdir?
Birçok ölümcül hastalık türü vardır. En yaygın olanlarından bazıları kanser, kalp hastalığı ve felçtir. Diğer ölümcül hastalıklar arasında Alzheimer hastalığı, Parkinson hastalığı ve Lou Gehrig hastalığı yer almaktadır.
Bu tür hastalıklar, hastanın yaşam kalitesi üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir ve genellikle özel bakım ve tedavi gerektirir. Güçlü bir destek sistemine sahip olmak ve semptomları yönetmek ve duygusal bedellerle başa çıkmak için kaynaklara erişmek önemlidir.
Kanser: Birçok kanser türü vardır, ancak bazıları diğerlerinden daha ölümcüldür. En ölümcül dört kanser türü:
1- Pankreas kanseri: En ölümcül kanser türlerinden biridir. Genellikle geç teşhis edilir ve etkili bir tedavisi yoktur.
2- Akciğer kanseri: Amerika Birleşik Devletleri'nde kanserden ölümlerin önde gelen nedenidir. Genellikle geç teşhis edilir ve etkili bir tedavisi yoktur.
3- Yumurtalık kanseri: Kadınlarda kanserden ölümlerin beşinci önde gelen nedenidir. Genellikle geç teşhis edilir ve etkili bir tedavisi yoktur.
4- Beyin kanseri: Çocuklarda kanserden ölümlerin önde gelen nedenidir. Genellikle geç teşhis edilir ve etkili bir tedavisi yoktur.
Kalp hastalığı: Ölümcül olan birkaç kalp hastalığı vardır. Bu hastalıklar arasında kalp krizi, kalp yetmezliği ve aritmiler yer alır. Bu hastalıklardan biri size teşhis edilirse, beklenen yaşam süreniz kısalacaktır.
Alzhiemer: Ölüme yol açabilen bir başka hastalıktır. Bu hastalık, beyni etkileyen bir tür bunamadır. Kişinin hafızasını ve net düşünme yeteneğini kaybetmesine neden olur. Hastalık ilerledikçe kişi kendine bakamaz hale gelecek ve sonunda ölecektir. Terminal Alzhiemer için bir tedavi yoktur, bu nedenle tedavi kişiyi mümkün olduğunca rahat ettirmeye odaklanır.
Parkinson: substantia nigradaki dopaminerjik nöronların ölümüne yol açan nörodejeneratif bir hastalıktır. Bu durum sonunda, beyindeki dopamin seviyelerinde düşüşe neden olarak Parkinson hastalığının klasik semptomlarına yol açar. Parkinson hastalığının tedavisi yoktur ve bu durum sonunda ölümle sonuçlanır.
İnme: Bir kişinin ölümüne neden olabilecek ciddi bir tıbbi acil durumdur. Beyne giden kan akışı kesintiye uğradığında meydana gelir. Bu, bir kan pıhtısı beyne giden kan akışını engellediğinde veya beyindeki bir kan damarı patladığında meydana gelebilir. Bir kişinin konuşma, hareket etme veya düşünme yeteneğini kaybetmesine neden olabilir. Bireyin dakikalar veya saatler içinde ölmesine neden olabilir. Kendinizin veya tanıdığınız birinin inme geçirdiğini düşünüyorsanız, derhal tıbbi yardım almanız önemlidir.
Tedavisi Olmayan Hastalıklar Listesi
Ölümcül bir hastalığı olan birine bakıyorsanız, onun yanında olmanız önemlidir. Duygusal destek sunun ve onları dinlemek için orada olun. Ayrıca, ev işlerinde yardımcı olmak veya ulaşım sağlamak gibi pratik destek sağlayarak da onlara yardımcı olabilirsiniz.
Ölümcül bir hastalıkla kendiniz uğraşıyorsanız, sevdiklerinizden ve profesyonellerden destek almanız önemlidir. Ayrıca ölümcül hastalığı olan kişilere yardım konusunda uzmanlaşmış kuruluşlardan da destek alabilirsiniz. Zor bir deneyimdir, ancak yalnız olmadığınızı hatırlamak önemlidir. Bu zor zamanda size yardımcı olabilecek insanlar var. Ölümcül hastalıkların tam listesi şöyledir:
Marburg virüsü
Ebola virüsü
Kuduz
HIV
Çiçek hastalığı
Hantavirüs
Dang Humması
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
EGZAMA, KURULUK, KAŞINTI, KEPEKLENME VE DÖKÜNTÜ! Cildi Bebek Gibi Yapıyor, Ölü Derileri Resmen Kazıyor: '1 Parçası Yetiyor'
Hastalıkları taklit eden bakteri ABD'den sonra Türkiye'de de görüldü
Kemiklere faydalı ama aşırı tüketilince zarar veriyor: İştahsızlık, kansızlık ve kabızlık nedeni
Kadınlarda ihmale gelmez 6 sinyal! Hiçbir yakınmanız olmasa bile 21 yaşından itibaren mutlaka…
İnsülin direnci ve obezite kısır döngüsüne dikkat!