hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ödem ve şişkinlikten kurtulmak için anahtar ipuçları

    Ödem ve şişkinlikten kurtulmak için anahtar ipuçları
    expand

    Ödem ve şişliğin temel nedeni, vücutta aşırı sıvı birikmesi olsa da aşırı tuz tüketimi ya da stres gibi bazı faktörler şiş hissetmenize neden olur. İşte ödemden kurtulmanızı sağlayacak anahtar ipuçları... (Posta)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ödem, vücutta daha fazla sıvı birikmesiyle su tutma ortaya çıkar. Dolaşım sisteminde yaşanan sorunlar el ve ayaklarda şişliklerin meydana gelmesine neden olur.

    Şişkinliğin diğer kötü yanlarından biri de yorgunluğa neden olmasıdır

    Peki, şişkinlik ve ödem durumunda ne yapılır?

    ÖDEMİ AZALTMAK İÇİN NELER YAPILMALI?

    TUZDAN UZAK DURUN: Tuz, ödemin en önemli nedenlerinden biridir. Ödemden kurtulmak için tuz tüketiminizi azaltmanız gerekir. İşlenmiş, hazır gıdalarda çok yoğun miktarda sodyum kullanıldığını da unutmayın. Ödem sorununuz varsa bu gıdalardan da uzak durmanız gerekir.

    D VİTAMİNİ SEVİYELERİNİZİ YÜKSELTİN: Yapılan araştırmalar, D vitamini seviyesi düşük olan bireylerde daha fazla ödem ve şişlik görülür. Ödem sorunu yaşıyorsanız D vitamini seviyelerinizi yükseltin.

    AŞIRI PROTEİN TÜKETİMİNİNDEN KAÇININ: Protein sağlıklı bir beslenmenin temel taşıdır ancak vücudun ihtiyacı olandan çok daha fazla protein tüketmek ödeme neden olabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ŞEKERLİ YİYECEKLERİ AZALTIN: Şekerli besinlerin tüketimi aynı tuz gibi su tutulmasına neden olur. Ödem problemi yaşayan kişilerin şeker tüketimini azaltması gerekir.

    PROBİYOTİKTEN ZENGİN BESLENİN: İyi bir sindirim sistemi, ödem oluşumunu azaltır. Probiyotik bakımdan güçlü besinlerle beslenin.

    YEŞİL BİTKİLER: Sebzelerden koyu yeşil yapraklı sebzeler, meyvelerden kiraz, ananas, kayısı ve kivi diüretik etkiye sahiptir.

    DÜZENLİ EGZERSİZ YAPIN: Kısa yürüyüşlerle ödemin ne kadar hızlı atıldığına şaşıracaksınız. Ödem problemi yaşıyorsanız mutlaka egzersiz yapın.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow