Nörolojik Hastalıklar Nelerdir? Nörolojik Hastalıklar Listesi...
İnsanların sinir yapıları ile alakalı sorunları ile ilgilenen bilim dalı, nörolojidir. Beyin, sinirler, omurilik, beyin sapı, damarlar nörolojinin alanına girer. Burada teşhis çok önemli bir role sahiptir. Aynı zamanda bu konu ile alakalı yaşanan durumları ertelemek doğru olmayacak.
Nörolojik Hastalıklar Nelerdir?
Nörolojik hastalıklar sinir sistemine bağlı olarak farklılık göstermektedir. Nörolojik hastalıklar arasında uyku bozuklukları, epilepsi, migren, kas hastalıkları, beyin damar hastalıkları, demans, hareket bozuklukları, tümörler bulunmaktadır.
Bu hastalıkların ortaya çıkış nedenleri çoğu zaman bulunmamaktadır. Özellikle genetik faktörler burada rol oynuyor. Bazı nörolojik hastalıkların belirtileri hemen anlaşılabilir. Bazı hastalıkların belirtileri ise oldukça sessizdir.
Nörolojik Hastalıkların Listesi
Nörolojik hastalıklar çeşitlidir. Bazı hastalıklar toplumda çok bilinse de, bazılar oldukça nadir görülmektedir. Nörolojik hastalıkların listesi şöyle:
- Akut dissemine ensafalomiyelit
- Alzheimer hastalığı
- ALS
- Vertigo
- Beyin kanamaları
- Bunama
- Epilepsi
- Fibromiyalji
- Huzursuz bacak sendromu
- İnme
- Multipl skleroz
- Menenjit
- Migren
- Yüz felci
- Parkinson hastalığı
- Lyme hastalığı
- Susac sendromu
Nörolojik Hastalıkların Belirtileri
Bazı nörolojik hastalıklar sinsi bir şekilde ilerler. Aynı zamanda doğuştan olan nörolojik hastalıklar da mevcuttur. Öte yandan sonrada ortaya çıkan ve belirti veren hastalıklar da söz konusu. Kişi kendi bedenini bilmeli ve dikkat etmeli. Çünkü bazı nöroloji hastalıkları belirti verebilir.
Zamanında yapılan tedaviler her zaman daha yüksek iyileşme şansını sağlayacaktır. Nörolojik hastalıkların belirtileri arasında; baş ağrısı, felç, dengesizlik, bayılma, çift görme, kas seğirmesi, titreme, uyuşma ve karıncalanma bulunmaktadır.
Nörolojik Hastalıkların Teşhisi
Nörolojik hastalıklardan şüphelen kişiler hemen bir doktora başvurmalıdır. Çünkü bazı hastalıklarda erken teşhis çok önemlidir. Aynı zamanda bazı hastalıklar hızla ilerleyebiliyor, dolayısı ile zaman kaybetmemek doğru olacaktır. Nörolojiye başvuran kişi önce doktora şikayetlerini söyler. Doktor ayrıntılı öykü alıp, fiziki muayene yapacaktır.
Doktor gerek duyarsa görüntüleme testleri yapacaktır. Bazı durumlarda genetik çalışmalara da ihtiyaç duyuluyor. Gelişen teknoloji nöroloji alanına olumlu etki yaratıyor. Görüntüleme cihazları, çeşitli testler bu noktada devreye giriyor. Bu gelişmeler hastalık teşhisinde ciddi etkendir.
Beyin Sağlığı
Bazı nörolojik hastalıklar toplum içerisinde daha sık görülmektedir. Bunlardan birisi baş ağrısıdır. Baş ağrısı en sık görünen nörolojik hastalıktır. Daha sonra beyin damarları ile ilgili olan hastalıklar geliyor. Beyin damar hastalıkları bütün dünyada yaygın görülmektedir.
Nöroloji alanında yapılan yenilikler sayesinde eskiden tedavisi olmayan hastalıklar artık tedavi edilebiliyor. Özellikle teknolojinin gelişmesi bu alana katkısı büyüktür. Yenilenen cihazlarla artık hastalıkların tanısı daha kolay ve tedavilerde bu cihazlar kullanılıyor.
Nöroloji hastalıkların farkına varılması da büyük artı kazandıracaktır. Kişiler artık nörolojik hastalıklarını tanıyarak, bu konuda erken davranmaktadır. Yaşam tarzında yapılan bazı değişiklikler, stres oranının düşürülmesi, fiziksel aktivitelerin arttırılması gibi değişiklikler nörolojik hastalıkların daha az ortaya çıkmasını sağlayabilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Aralık Ayından İtibaren Vakalar Arttı! Yoğun Öksürük, Yüksek Ateş Ve İshal Şikayetleri İle Kendini Göteriyor! Bu Hastalığa Dikkat
'Halsizim' diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı
Sahte Olmayan Ne Kaldı? Peynirde, Kıymada Hatta Ekmekte İnanılmaz Hileler! Kaşar Peynirine Patates Püresi, Kıymaya Et Aroması, Una Beyazlatıcı...
Alzheimer 20 Yıl Önceden Geliyorum Diyor! İşte O Belirti...
Sabah Kahve İçmeden Güne Başlayamayanlara İyi Haber! Vücuda Etkisi Araştırıldı! Öyle Bir Faydası Ortaya Çıktı ki.. Dilara Koçak Yazdı