hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meditasyonla sağlıklı ve stressiz bir yaşam!

    Meditasyonla sağlıklı ve stressiz bir yaşam
    expand

    Meditasyon yoluyla, vücudunuzun ihtiyaçlarını dış etkiler dışında dinlemeyi öğrenirsiniz. Gürültüyü susturmayı ve vücudunuzun size sürekli olarak ona en iyi nasıl bakacağınız konusunda gönderdiği mesajları duymayı öğrenirsiniz. Sağlıklı ve stressiz bir yaşam için meditasyonun faydalarını posta.com.tr okurları için derledik.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meditasyon, beyninizin odaklanmayı ve konsantrasyonu geliştirmesi için bir egzersizdir. Gevşemeyi destekleyen, enerjide içsel uyum oluşturan ve şefkat, sevgi ve cömertlik duygularını geliştiren çok çeşitli uygulamaları ifade eder. Zihninizi odaklanmak ve güçlendirilmiş bir esenlik duygusundan zevk almak için eğitmenin bir yoludur. 

    Meditasyonun ayrıca kilo kaybı da dahil olmak üzere muazzam fiziksel etkileri vardır. Vücudunuzu daha iyi çalıştırmak için zihninizi eğitmek, bu fazla kiloları verme girişimleriniz üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

    Meditasyon bazal metabolizma hızınızı düşürür. Bu, zihninizi rahatlattıkça daha fazla kalori tüketme ihtiyacınızı azalttığınız anlamına gelir. 

    Birçok çalışma stres ve yeme arasındaki bağlantıyı göstermektedir. Stres zihninizi ve bedeninizi tüketir ve enerjinizi geri kazanmak için daha fazla yiyeceğe ihtiyacınız olduğuna dair sinyalleri tetikler. Stresi azaltarak, vücudunuzun ekstra kalori alımı ihtiyacını azaltırsınız.

    Zihninizi rahatlatırken, tüm sinirlerinizi ve organlarınızı da gevşeterek onların dinlenmelerine ve işlevlerini geliştirmelerine olanak tanırsınız. Bunlar, ortaya çıkan dengeli hormonlara ek olarak, sağlıklı bir esenliğin göstergeleridir. Sağlıklı bir vücudun besinleri depolamasına gerek yoktur; Temel besin maddelerinin istiflenmesi, olası açlığa karşı bir savunma mekanizması olarak gerçekleşir.

    Meditasyon veya yoga yapmak, asimilasyon nedeniyle kalori açısından zengin “rahatlatıcı” yiyecekleri tüketme arzunuzu azaltır. Bu, aç olduğunuzda daha küçük, daha sağlıklı öğünlerle tatmin olacağınız anlamına gelir. Vücudunuza kullanılamayan ve yağa dönüşen ekstra kaloriler bırakan aşırı yemekten kaçınabileceksiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meditasyon, vücudunuzun yediğiniz yiyecekleri özümsemesine yardımcı olur ve daha fazla yemek yeme isteğini azaltır. Meditasyon, yemek alışkanlıklarınızı da içerecek şekilde genel farkındalığı artırır. Sağlıklı olmaya ve kilo verme faaliyetinizi sürdürmeye odaklandığınız için sağlıksız yiyeceklerden kaçınma kararlılığınızı güçlendirir. Örneğin, kendinizi çikolata yemeye meyilli bir durumda bulabilirsiniz ve içinizdeki o küçük ses – sezginiz – onu ikinci kez tahmin etmenize ve hatta geri çevirmenize neden olur. Bu farkındalık düzeyi, en güçlü sağlıksız istekleri yönetmenize yardımcı olur, böylece kilo verme hedeflerinize bağlı kalabilirsiniz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meditasyon, işteki verimliliğinizi de artırabilir. Günlük görevlere bilinçli bir şekilde odaklanmak, onları daha iyi ve daha hızlı gerçekleştirmenizi sağlayarak kilo verme hedeflerinize daha fazla zaman ayırmanızı sağlar.

    Düzenli meditasyon, fazla kilolardan kurtulmada ve uzun süreli fiziksel ve zihinsel sağlığı korumada son derece etkili olabilir. Nefesinizi toplamak ve sağlığınızı kurtarmak için birkaç dakikanızı ayırın.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow