hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kulağınızda çıkan sivilce için çözümler: Şimdi ne yapabilirsiniz?

    Kulağınızda çıkan sivilce için çözümler: Şimdi ne yapabilirsiniz
    expand

    Yüzünüzde oluşan sivilce problemi ile savaşmayı çoktan öğrenmiş olabilirsiniz. Ancak bir anda kulağınızda beliren sancılı sivilce ile nasıl başa çıkabileceğiniz konusunda bir fikriniz var mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuşma dili terminolojisinde, “sivilce” ve “akne” kelimeleri genellikle birbirinin yerine kullanılır. Ancak, bu eş anlamlılık tam olarak doğru değildir. İkisi kesinlikle ilişkili olsa da, akne, çeşitli cilt koşullarını içeren çok daha geniş bir terimdir. Sivilce ise siyah noktadan bir kist veya nodüle kadar değişkenlik gösterebilir ve bunların hepsi akne konsepti altında değerlendirilir.

    Popüler inancın aksine, akne ergenler arasında yaygındır, ancak sadece ergenler için değildir. Sivilceler vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilse de, genellikle artmış cilt hücreleri, saç kökleri ve yağ üreten bezler bulunan bölgelerde oluşma eğilimindedir. Bu üç elementin hepsi de kulak ve çevresinde bulunur. Bununla birlikte, kulağınız büyük ölçüde yağ içermediğinden, kulağınızdaki bir sivilce çok acı verici olabilir. Dahası, bir kulak sivilcesinin zor ve gizli konumu, yüzünüzdeki, boynunuzdaki, göğsünüzdeki ve sırtınızdaki sivilcelere kıyasla oldukça erişilemez hale gelir. Bu nedenle, böyle bir sivilcenin tedavisi ekstra dikkat ve bakım gerektirir.

    Kaçırılmayacak indirim fırsatlarından yararlanmak için tıklayın

    Buz etkisi 
    Eğer acı veren kulak sivilceniz kabarıksa ve çok fazla acıya neden oluyorsa, bir buz torbası son derece yararlı olabilir. Birkaç buz küpünü ince, temiz bir havluya sarın. Sivilceyi buz torbasıyla 10 ila 15 dakika ovalayın. Soğuk, kan akışını yavaşlatacak ve cildi geçici olarak deriyi sıkılaştırarak iltihabı azaltacaktır. Ayrıca kızarıklığın azaltılmasına yardımcı olur.

    Bal ve tarçın 
    Hem bal hem de tarçın, antimikrobiyal özellikleri nedeniyle akneyi hafifletmeye yardımcı olur. Ayrıca, her iki bileşen de sivilce ile ilişkili ağrı ve şişlik ile başa çıkmaya yardımcı olan anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Tarçın kabuğu özü ve bal kombinasyonunun akneye neden olan bakterilere karşı etkili olduğu bilinmektedir. 1 çay kaşığı bal ve ½ çay kaşığı tarçın tozunu iyice karıştırın. Akneden etkilenen bölgeye uygulayın. 10 dakika bekletin ve sonra ılık suyla yıkayın. Günde bir veya iki kez tekrarlayın. Kulak içinde çıkan sivilceler için bu yöntemi kullanmayın. Yapacağınız yanlış bir hareket karışımın kulağınızın içine gitmesine sebep olabilir.

    Çay ağacı yağı 
    Çay ağacı yağı kulaklardaki sivilceleri tedavi etmek için mükemmeldir. Güçlü antibakteriyel özellikleri, bu cilt sorununun kökündeki bakterilerle savaşmaya yardımcı olur. Ayrıca, sivilcelerin neden olduğu kızarıklığı ve iltihabı azaltmak için yatıştırıcı bir etki yaratır. Seyretilmiş çay ağacı yağını, bir pamuk ya da kulak çubuğu yardımı ile lokal olarak sivilceye uygulayın. Daha sonra temiz bir pamuk kullanarak alanı silin. Günde 2 veya 3 kez tekrarlayın.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow