Kötümserliğin kaynağı bulundu

Bilim insanları, beynin belirli bir bölgesinin uyarılmasıyla oluşan negatif duygulanımların karar alma sürecinde kötümser seçimlere yol açtığını belirledi. Hayvanlarda beynin kaudat çekirdek bölgesinin uyarılmasının karar alma sürecinde kötümserliğe yol açtığı gözlendi.
AA'nın haberine göre; ABD'nin Massachusetts Teknoloji Enstitüsüne (MIT) bağlı McGovern Beyin Araştırmaları Merkezi'nde görevli araştırmacılar, hayvanlar üzerine yaptıkları deneylerde, beynin kaudat çekirdek bölgesinin uyarılmasının stres altında kötümser değerlendirmelerin biçimlendirildiği davranışlara yönelttiğini gözlemledi.
"Öfkeliler daha zeki olduklarını düşünüyor"
Hayvanların söz konusu bölgeden gelen uyaranların etkisi altında davranışlarının olası faydalarından daha çok olası kötü sonuçlarına odaklanarak karar verdikleri belirtildi. Kötümser karar alma davranışının, ilk uyarımın ardından gün boyu sürebildiği de ifade edildi.
Bilim insanları bunun insanlarda depresyon ve anksiyete bozukluğu hastalıklarında da karşılaşılan bir duygulanım/eylem modeli olduğuna dikkati çekti.
Bulguların söz konusu hastalıkların tedavisi için yeni olanaklar sağlayabileceğini kaydeden araştırmanın başyazarı Ann Graybiel, "Anksiyete ve depresyon için bir vekalet makamı bulmuş gibiyiz" ifadesini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İbn-i Sina'dan asırlık uyarı! Tatlıyı fazla kaçıranlar yandı! 'Sindirimi zorluyor, kan dolaşımında dengesizliklere yol açıyor'
Bilgisayar ve cep telefonunu sık kullananlar risk altında! Bu hastalık kapınızı çalabilir
Bu hastalığa dikkat! Tedavi edilmezse astıma kadar götürüyor
İnfluenzanın sebebi, ani hava değişikliği
Çocuklarda görme kaybına yol açabiliyor! Astigmatizma sizi ele geçirmiş olabilir! Astigmatizma nedir, nasıl tedavi edilir?