Kompozit burun estetiğiyle doğal görünüm
Kompozit burun estetiği, rinoplasti ameliyatları ile burundaki doku eksikleri ve deri inceliğini gidermek amacıyla dolgu enjeksiyonundan da faydalanılmasıdır. Bu yöntem burun estetiğinin dışında meme estetiği gibi tekniklerde de destekleyici yöntem olarak kullanılmaktadır. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, kompozit burun estetiğiyle ilgili önemli bilgiler verdi.
Rinoplasti ameliyatlarında, genellik ile birincil burun estetiği ameliyatı sonrası görülen deformiteler örneğin dorsal septumun kalınlaştırılmasında yağ enjeksiyonu tekniğinden faydalanılır. Bunun dışında ilk doğuştan ya da sonradan oluşan bir travma sonucunda oluşan doku eksikliği ya da deri inceliği sorunlarında da dolgu enjeksiyonu yöntemi tercih edilebilir.
Operasyonun başarılı sonuçlanmasında en önemli faktörlerde birisi burun derisinin kalitesidir. Burun estetiği sırasında derinin kalitesi de özellikle yağ enjeksiyonu tekniği ile artırılabilir. Böylece estetik ameliyat sonrası istenmeyen sonuçlarla karşılaşma riski azaltılmış olur.
Burun estetiğinde yağ enjeksiyonu desteği nedir?
Otolog yağ enjeksiyonu uygulaması, burun estetiği cerrahisinde destekleyici yöntem olarak giderek daha sık kullanılmaktadır. Otolog yağ enjeksiyonu, kalıcı ya da yarı kalıcı enjekte yöntemi ile kullanılan güvenilir ve uygun bir alternatiftir. Birincil rinoplasti ya da ikincili rinoplasti ameliyatları ile kombine bir şekilde yağ grefti enjektesi tedavilerini kapsar. Yağ enjeksiyonu revizyon burun estetiğinde ilk ameliyat nedeni ile deforme olan cildin kalitesinin artmasını sağlar. Adipoz doku, hacim kazandırma ve cilt trophicity üzerindeki etkisi sayesinde güvenilir bir dolgu malzemesi olarak kabul edilir. Yağ enjeksiyonu burundaki tümsek, kemer ve asimetrik estetik sorunlarının düzeltmesi için kullanılır. Ayrıca burun dibine enjekte edilerek burun ucunu desteklemek de mümkündür.
Yağ enjeksiyonu nasıl uygulanır?
Burun estetiğinde yağ enjeksiyonu tekniğinin kullanılması vücudun diğer bölgelerine ya da yüze kullanılmasından farklı değildir. Yağ enjeksiyonu tekniğinde çok delikli kanüller ya da 1,4 – 1,6 mm inceliğinde iğneler kullanılarak yağ parçaları burun bölgesine enjekte edilir. Rinoplastide sekel düzeltmeler için lipofilling yöntemi ile tedavi uygulanır. Burun sırtı düzensizliği, yanal osteomiler, burun eğriliğinde yağ hücresi enjeksiyonu kullanılır. Lokal anestezi altında mikro kanüller aracılığı ile uygulama gerçekleştirilir.
Mikro kanüller post-operatif ekimoz ve şişlik gibi travmalara neden olmadığı için iyileşme süresini kısaltır. Kompozit burun estetiği ameliyatlarında, burnun ihtiyacına göre yağ enjeksiyonu tekniği ile beraber kıkırdak doku grefti nakli gibi tekniklerden de faydalanılabilir. Estetik ve rekonstrüktif cerrahi tedavilerinde otolog yağ grefti yeniden şekillendirmelerde yaygın olarak kullanılan etkili ve güvenilir bir yöntemdir.
Yağ nasıl alınır?
Otolog yağ enjeksiyonunda dolgu malzemesi nano ve micro yağ alma tekniği ile kişinin karın ya da uyluk bölgesindeki fazla yağ hücrelerinden elde edilir. Enjeksiyon yöntemi ile elde edilen santrifüj tekniği ile saflaştırılarak hazır hale getirilir. Burun estetiğindeki sorunlar cerrahi teknikler ile giderildikten sonra ardından burnun ihtiyacı olan bölgelere kişinin kendi vücudundan elde edilen yağ enjekte edilir. Herhangi bir alerji riski taşımadığı için güvenilir bir şekilde burundaki estetik sorunların düzeltilmesine yardımcı olur.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Grip misin yoksa nezle mi? Grip, nezle ve soğuk algınlığı arasındaki farklar ne? İşte ayırt etmenin yolu
Vücutta 300'den Fazla Reaksiyonda Görevi Var! Eksikliğinde En Sık Görülen Belirti Kas Krampları... Magnezyumun Önemi
Ağız Kanseri Riski: Erkeklerde 2 Kat Fazla Görülüyor! Belirtileri Göz Ardı etmeyin...
Gözden Kaçan En Önemli Salgın! Mide Ve Bağırsak Kanserlerini Tetikliyor! Bulaş Yaşı Çocukluk Çağına Kadar İndi
Uzman İsimden Korkutan Uyarı: 2050 Yılında, Dünya Nüfusunun Yarısı Miyopi Olacak Diye Tahmin Ediyoruz