hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kilo vermeyi zorlaştıran besinler

    Kilo vermeyi zorlaştıran besinler
    expand

    Kilo verebilmek için beslenme düzenine dikkat etmek ve doğru besinleri tüketmek gerekir. Bazı besinler kilo vermeyi çok kolay hale getirir ve yağ yakımını destekler. Ancak bazı besinler de tam tersi kilo vermeyi imkansız hale getirebilir. Beslenme listesinde asla yer alamaması gereken bu besinler sağlığı da ciddi anlamda tehdit ediyor. Peki, kilo vermeyi zorlaştıran besinler nelerdir? (Posta)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kilo verebilmek için beslenmenize ve yediklerinize dikkat etmeniz gerekir. Kalori hesabı yaparak diyet listesine uygun olan yiyecekleri tüketmelisiniz.

    Sağlıklı zayıflayabilmek için bazı yiyeceklerden uzak durmanız gerekir. Yağ yakımını zorlaştıran ve kilo vermeyi engelleyen bu yiyecekler sağlığa da zarar veriyor. Kilo vermeyi zorlaştıran besinler nelerdir? sorusunun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz.

    KIZARMIŞ GIDALAR

    Kızarmış gıdalar yanma işlemine maruz kaldığı için trans yağları oluşturur. Bu gıdaları tüketmek kolestrolü olumsuz etkiler. Vücutta yağların depolanmasına sebep olur.

    Kızarmış yağlar içerisindeki doymuş yağlar sebebiyle kilo vermeyi zorlaştırır. Bu yağlar en çok cips, fast-food hazır veya paketli gıdalarda bulunur. Ayrıca bu besinleri tüketmek daha hızlı acıkmasına sebebiyet verir. Böylece daha çok besi tüketirsiniz. Eğer kilo vermek istiyorsanız kızarmış gıdalardan uzak durmanız gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BEYAZ UN

    Beyaz un oluşum sürecinde buğday tanelerinin lif ve antioksidanlar gibi en iyi özelliklerini kaybetmiş ve inanılmaz derecede düşük besin kalitesine sahip işlenmiş buğdaydır. Bu sebeple lif içermez ya da lif oranı düşük olur.

    Bu durumda bağırsakların düzenli çalışmasını engeller. Sindirim sistemi yavaşlar. Metabolizma hızı düşer. Doğal olarak kilo vermenizde zorlaşır. Bu sebeple beyaz un içeren besinlerden uzak durmanız gerekir.

    GAZLI İÇECEKLER

    Piyasada bulunan birçok gazlı içecek yüksek fruktozlu mısır şurubu ile tatlandırılır.

    Fruktoz, glikoz gibi metabolize edilmediği ve doğrudan enerjiye dönüştürülmediği için bu tatlandırıcının çok fazla tüketilmesi metabolizmayı yavaşlatabilir. Bu sebeple vücudunuz yağ yakımını gerçekleştirmekte zorlanır.

    Vücudun gazlı içecekleri yakabilmesi çok uzun sürer. Ayrıca araştırmalar, yüksek fruktozlu mısır şurubu ile tatlandırılmış içecekler ve metabolik bozukluklar arasında güçlü bir bağlantı olduğunu gösteriyor.

    AŞIRI TUZ TÜKETİMİ

    Yemeklerinizde çok fazla tuz kullanıyorsanız acil olarak bırakmanız gerekir. Aşırı tuz ya da tuzlu gıdalar tüketmek vücutta sodyum dengesini bozarak dokular arasında su tutulmasına ve buna bağlı ödem oluşumuna neden olur.

    Vücudunuzda biriken ödem şişkinlik hissetmenize sebep olur. Ödem artışına bağlı olarak tartıda daha fazla kiloda çıkarsınız. Ayrıca tuz tüketmek sağlık açısından da çok zararlıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özellikle kilo vermek istiyorsanız tuz tüketimini azaltmanızda fayda var. Yüksek tuz içeriğine sahip olan şarküteri ürünleri, turşu, konserve ve salamura tarzı besinlerin tüketimi zayıflama döneminde bir kenara bırakılmalıdır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow