Kilo vermenize yardımcı olacak 12 ipucu
Kilo vermek ve incelmek için şok diyetlere ihtiyacınız yok. Düşük kalorili şok diyetler kısa zamanda kilo vermenizi sağlayabilir ancak diyetiniz bittiğinde verdiğiniz kiloları hızla geri alırsınız. Bu önerileri takip ederek sağlıklı bir şekilde kilo vermeye başlayabilirsiniz. (Posta)
KAHVALTIYI ATLAMAYIN
Kilo vermek için öğün atlamak işinize yarayabilir ancak kahvaltıyı atlamak gün içinde daha çok acıkmanıza neden olacaktır.
Kilo vermek için günde bol proteinli sağlıklı bir kahvaltı ile başlamalısınız.
Haşlanmış yumurta, yulaf ezmesi ya da muz gibi tok tutan meyveler kahvaltı için ideal olabilir.
ÖĞÜNLERİNİZİ DÜZENLEYİN
Kilo vermek için her gün aynı saatte yemek yemek metabolizmanız için harikadır. Gün içinde düzenli saatlerde yemek yemek kalorileri daha hızlı yakmaya yardımcı olur.
Öğünlerinizi düzenlediğinizde açlık krizleri yaşamazsınız, bu da yüksek karbonhidratlara olan isteğinizi azaltır.
BOL BOL MEYVE VE SEBZE TÜKETİN
Kilo vermenin en kolay yollarından biri sebze ve meyve tüketimini artırmaktır. Bol lifli ve yüksek besin değerlerine sahip sebze ve meyveler aynı zamanda düşük kalorili ve doyurucudur.
Sindirim sisteminden geçişi uzattığı için sebze ve meyve tüketimi hızlı acıkmanın da önüne geçer.
DAHA AKTİF OLUN
Daha hareketli olmak, kilo vermenin ve onu uzak tutmanın anahtarıdır.
Egzersiz yapmak, gün içerisinde sık sık hareket etmek kilo vermenin en garantili yollarından biridir. Egzersiz kas sisteminizi de güçlendirdiği için bazal metabolizmanız hızlanır ve gün içinde daha fazla kalori yakarsınız.
Zevk aldığınız ve rutininize uyabileceğiniz bir aktivite bulun.
BOL SU TÜKETİN
Vücudumuzun 4/3'ünün sudan oluştuğunu unutmayın. Vücudunuz doğru şekilde çalışmak ve sizi ideal kilonuzda tutabilmek için suya ihtiyacı var.
Ayrıca çoğu insan susuzluğu açlıkla karıştırırlar. Gerçekten ihtiyacınız olan şey bir bardak su olduğunda, fazladan kalori tüketebilirsiniz.
YÜKSEK LİFLİ GIDALAR TÜKETİN
Bol miktarda lif içeren yiyecekler, kilo vermek için mükemmel olan tok hissetmenize yardımcı olabilir. Lif sadece meyve ve sebze, yulaf, kepekli ekmek, kahverengi pirinç ve makarna ve fasulye, bezelye ve mercimek gibi bitkilerden elde edilen yiyeceklerde bulunur.
GIDA ETİKETLERİNİ İNCELEYİN
Diyet gıdalar da dahil olmak üzere bir çok ürün paketleri sizi yanıltabilir. Kilo vermek istiyorsanız gıdaların etiketlerini okumayı alışkanlık haline getirin.
İçeriğindeki fazla tuz ve şeker sizin düşmanınız ayrıca kalori oranlarını sık sık kontrol etmek kendinizi tutmanıza yardımcı olur.
Unutmayın, vücudunuza her 7000 kalori eklediğinizde 1 kilo almış olursunuz.
KÜÇÜK PORSİYONLARA ALIŞIN
Daha küçük tabaklar kullanmak, daha küçük porsiyonlar yemenize yardımcı olabilir. Daha küçük tabaklar ve kaseler kullanarak yavaş yavaş daha küçük porsiyonları aç kalmadan yemeye alışabilirsiniz. Midenin beyne doyduğunu söylemesi yaklaşık 20 dakika sürer, bu nedenle yavaş yiyin ve doymadan önce yemeyi bırakın.
YİYECEKLERİ YASAKLAMAYIN
Kilo verme planınızdaki yiyecekleri, özellikle de sevdiğiniz yiyecekleri yasaklamayın.
Yiyecekleri yasaklamak sadece onları daha çok istemenize neden olur.
Günlük kalori ödeneğiniz dahilinde kaldığınız sürece, ara sıra yapılan tedaviden zevk alamamanız için hiçbir neden yoktur .
ABUR CUBURDAN UZAKLAŞIN
Ayartmayı önlemek için evde çikolata, bisküvi, cips ve şekerli gazlı içecekler gibi abur cubur stoklamayın. Bunun yerine meyve, tuzsuz pirinç kekleri, yulaflı kekler, tuzsuz veya şekersiz patlamış mısır ve meyve suyu gibi sağlıklı atıştırmalıkları tercih edin.
SAĞLIKLI SEBZE SULARI TÜKETİN
Sebze suları, bitkisel çaylar kilo vermek için idealdir. Tok kalmanıza yardımcı olurlar, sindirim sistemini düzenlerler ve kilo vermenizi kolaylaştırırlar.
Günlük beslenmeniz doğal meyve ve sebze sularıyla güçlendirin.
YEMEKLERİNİZİ PLANLAYIN
Kalori ödeneğinize bağlı kaldığınızdan emin olarak, haftanın kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve ara öğünlerinizi planlamaya çalışın.
Haftalık bir alışveriş listesi yapmak size yardımcı olabilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Gıda katkı maddeleri sağlık üzerinde ciddi etkilere yol açabilir! Bu besinlere dikkat
Yenidoğan bebeklerde bu soruna dikkat: "Felç riski ile karşı karşıya kalabiliyorlar"
Grip, nezle, soğuk algınlığı... Kış hastalıkları kapıda! Uzman isimden önemli uyarılar
Dijital bağımlılık çocuklarda öğrenme güçlüğüne sebep oluyor
Parmaklarda soğukluk hissi, parmak kaybettiren tehlikeli hastalığın habercisi olabilir