hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kerevizin Faydaları Nelerdir? Kereviz İle Zayıflama Yöntemleri Nelerdir?

    Kerevizin Faydaları Nelerdir Kereviz İle Zayıflama Yöntemleri Nelerdir
    expand

    Kereviz her derde deva olarak bilinmektedir. Sahip olduğu bileşenler ile birlikte oldukça zengin bir gıda olan kereviz pek çok kişinin önerdiği bir gıdadır. Özellikle bitkisel tedavi seçenekleri arasında kereviz sürekli olarak önerilmektedir. Kereviz en fazla tüketilen bitkisel yöntemlerden bir tanesidir. Dolayısıyla kereviz ile ilgili yoğun araştırmalar yapılmakta ve faydaları incelenmektedir. Zayıflamak ve kilo vermek isteyenlerin de birincil olarak tercih ettiği bir bitkidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Kerevizin Faydaları Nelerdir?

     1) Sindirim Sistemi Dostudur

     Kereviz denilince akla ilk sindirim sistemi gelir. Sindirim sistemini bütünü ile koruyan kereviz oldukça fazla tüketilmektedir. Kerevizin içerisinde yer alan bileşenler sindirim sisteminin tam anlamı ile bir dostudur. Bundan dolayı sindirim sistemi rahatsızlıklarına oldukça iyi gelmektedir.

     2) Karaciğer Sağlığına Etki Eder

     Karaciğer vücudun en önemli organlarından bir tanesidir. Birçok vücut fonksiyonundan sorumlu olan karaciğerin sağlıklı olması da oldukça elzemdir. Kereviz de karaciğer için en çok tüketilen besinlerden bir tanesidir. Karaciğerdeki hastalıkları iyi eder ve daha sağlıklı bir karaciğerin olmasını sağlar. Aynı zamanda karaciğerdeki yağlanmayı da yine önler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     3) Yüksek Kolesterolü Önler

     Kolesterol vücut için tehlikeli sayılabilecek rahatsızlıklardan bir tanesidir. Özellikle belirli yaşlardan itibaren kolesterol riski artmaktadır. Bundan dolayı kolesterol kontrolü yapılması da önemlidir. Kerevizi düzenli olarak tüketmek hem yüksek kolesterolü hem de kötü huylu kolesterolü önlemektedir. Kerevizin en önemli faydaları arasında gösterilmektedir.

     4) Kanserden Korur

     Kereviz tüketiminin fazla olduğu toplumlarda kanser gibi hastalıkların daha az olduğu gözlemlenmiştir. Kerevizin en önemli faydaları arasında kanserden koruması olarak görülür. Kansere karşı etkili olan kereviz sahip olduğu bileşenler ile kötü huylu tümörlerin gelişmesini engeller.

     5) Mideyi Korur

     Kerevizin diğer faydaları arasında da mideyi koruması olarak görülür. Yapılan araştırmalar sonucunda kerevizin içerisindeki bileşenler ve besin değerleri mide çeperleri için son derecede uygundur. Kereviz düzenli olarak tüketildiği durumda midedeki rahatsızlıkları önler. Kişinin kendini daha iyi hissetmesini sağlar.

     6) İltihabı Önler

     Vücuttaki iltihaplar kimi zaman büyük sorunlara yol açabilmektedir. Kereviz tüketmek de vücuttaki iltihabı önleyen en önemli faktörlerden bir tanesidir. Kereviz düzenli tüketildiği takdirde vücutta ki iltihaplara doğrudan etki eder.

     Kereviz İle Zayıflama Yöntemleri Nelerdir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Kereviz etkili bir zayıflama yöntemidir. Özellikle birden fazla kullanılan bu yöntemler ile kereviz ile hem yağ yakmak hem de kilo vermek mümkündür.

     1) Kereviz ve Limon

     Kereviz ve limon oldukça etkili bir yağ yakma yöntemidir. Aynı zamanda bu kilo verdirmeye de yardımcıdır. Bunun için kerevizin kök kısmı kullanılır. Kök kısmı rendelendikten sonra yaklaşık olarak 2 litre su ile karıştırılır. Daha sonra karıştırma işlemi bitince limon rendelenir. Limon ile birlikte karıştırılmış olan kerevizli suya ilave edilir.

     2) Kereviz ve Yoğurt

     Kereviz ve yoğurt ile yapılan bu zayıflama çeşidi aynı zamanda göbekte eritmektedir. Göbek eritme için oldukça etkili bir kür olan kereviz ve yoğurt kürü tam olarak 1 ay yapılır. Yoğurt ve kereviz aynı kase içerisinde karıştırılır. Yoğurt püre haline gelene kadar karıştırma işlemine devam edilir. Bu şekilde yatmadan 1 saat önce tüketilir. Kereviz ve yoğurt kürünü yaptıktan sonra mutlaka başka bir şey yememeniz çok önemlidir.

     3) Kereviz Kürü

     Kereviz kürü de yine zayıflama yöntemlerinden bir başkasıdır. Kereviz kürünü mutlaka 3 kere tüketmek gerekir. Bir tutam kereviz blenderdan geçirilir. Suyu çıkıncaya kadar öğütülür. Bu noktadan itibaren kerevizlerin iyi bir şekilde parçalandığından emin olmak gerekir. 6 su bardağı içerisine kereviz ilave edilerek tüketilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow