hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepek Ekmeği Kilo Aldırır Mı? Kepek Ekmeği Kilo Yapar Mı?

    Kepek Ekmeği Kilo Aldırır Mı Kepek Ekmeği Kilo Yapar Mı
    expand

    Kepek ekmeği içinde lif ve posa barındırdığı için özellikle diyet yapan kişiler tarafından tercih edilir. Metabolizmayı hızlandırma etkisi olduğundan kilo verme konusunda da yardımcı olan bir ekmek çeşididir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kepek Ekmeği Kilo Aldırır mı?

    Kilo vermek isteyen kişilerin tükettikleri besinin içeriklerine dikkat etmeleri çok önemlidir. Kepekli ekmek geçmiş dönemlerden beri sıkça tercih edilen ve sevilerek tüketilen ekmek türü olmuştur. Kepek ekmeğinin içinde bol miktarda E ve B vitamini olduğundan en sağlıklı ekmek çeşidi olabilir.

    Kan şekerini dengelediği için ani açlık krizlerinin de önüne geçer. Kepek ekmeği kilo vermeye yardımcı olsa da tüketirken porsiyona dikkat etmek önemlidir. Diyet yaparken öğünlerde dengeli beslenmek ve en fazla 2 dilim olarak kepek ekmeği tüketmek gerekir.

    Kepek Ekmeği Kilo Yapar mı?

    Diyette kepek ekmeğinin tüketilip tüketilemeyeceği merak edilen konular arasındadır. Kilo verirken en çok tercih edilen ekmek çeşitlerinden biri kepek ekmeğidir. Lif bakımından zengin olan kepek ekmeği uzun süre tok tutar ve bu sayede daha az yemek yeme isteği olur.

    Kan şekerini dengeler ve bağırsak sistemini destekleyerek yağ yakımını hızlandırır. Kepek ekmeği aşırıya kaçılmadığı sürece kilo yapmaz ve diyet listelerinde sıkça tercih edilir.

    Kepek Ekmeği Besin Değeri

    1 dilim ince kepek ekmeği 11 gram karbonhidrat, 1,5 gram protein ve 0,38 gram yap içerir. Bunun yanında 1,62 gram lif ve 150 gram da sodyum içerir. 100 gram kepek ekmeğinde ise toplamda 44 gram karbonhidrat, 6 gram protein ile 6,48 gram lif bulunur.

    Kepek Ekmeğinin Faydaları Nelerdir?

    Kepek ekmeği besin değeri yüksek olan bir ekmek türüdür. Raf ömrünün uzun olması bozulmasının önüne geçer. Diyet yapan ve kilo kontrolünde olan kişiler genelde kepek ekmeği tüketirler. Kepek ekmeğinin faydaları arasında uzun süre tokluk hissi vermesi, kan şekerini dengelemesi ve sindirimi kolaylaştırması vardır.

    Kalorisi düşük olduğu için hem kilo yapmaz hem de uzun süre tokluk sağlar. Kepek ekmeği bağırsak, mide ve diyabet rahatsızlıklarına karşı da insan vücudunu destekler. Kepek ekmeğinin içindeki E ve B vitamini de oldukça faydalıdır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow