Karbonhidrat Tozu Nedir, Ne İşe Yarar? Karbonhidrat Tozu Faydaları Nelerdir?
Karbonhidrat tozu, içinde glikoz bileşenlerinin bulunduğu bir takviye ürünüdür. Yorgunluğu geciktirici etkisi olan karbonhidrat tozu vücudun kısa sürede ihtiyaç duyması halinde alınabilir.
Karbonhidrat Tozu Nedir, Ne İşe Yarar?
Karbonhidrat tozunun ne olduğu ve vücutta nasıl bir etkiye sahip olduğu merak edilmektedir. Karbonhidrat tozu, içerisinde glikoz bileşiğinin bulunduğu takviye ürünler olarak karşımıza çıkar. 1 saatten daha uzun süreli ve dayanıklılık gerektiren çalışmalarda da yorgunluğu geciktirici etkisi vardır.
Daha kolay ve hızlı şekilde hacim sağlar, vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiye kısa süreli olarak cevap verir. Karbonhidrat tozu, yağ, protein, mineral, karbonhidrat, amino asit ve vitamin içeren yüksek kalorili takviyeler olarak bilinir. Özellikle de beslenme programında kilo aldırma etkisi ile kullanılır.
Karbonhidrat tozu vücudun kütlesini artırmaya yarayan bir takviyedir. Bunun yanında kas hacminin genişlemesine de yarayan bir takviyedir. Özellikle bazı sporcular her ne kadar spor yapsalar da istedikleri kas kütlesine sahip olamazlar. Bu durumda takviyeler kullanırlar ve kas ve vücut kütlelerini istedikleri şekle getirirler.
Karbonhidrat Tozu Faydaları Nelerdir?
Proteinlerin etkinliğini artırır. Kas iyileşmesi ve büyümesi üzerinde etkili olan karbonhidrat tozu kaslarda daha iyi bir oluşum ortaya çıkmasını sağlar. Yapılan araştırmalara göre proteinlerin kaslara daha hızlı iletilmesine yardımcı olur.
Vücuda enerji takviyesi sağlar. Metabolizma için gerekli olan karbonhidratlar tercih edilen ilk enerji kaynakları olurlar. Vücut ihtiyacı olan enerjiyi yağ ve proteinlerinde elde ederse optimal seviyede çalışmayabilir.
Vücut geliştirmede kas kütlesini artırmaya yardımcı olur. Hem kas hem de karaciğer dokusunda olan glikojen depoları dolu olursa karbonhidratlar yağa dönüşür. Bu da vücut geliştirmek isteyenler tarafından tercih edilmez. Vücuda ihtiyacı kadar karbonhidrat vermek yağlanmadan kaslanmayı sağlar.
Karbonhidrat Tozu Kilo Aldırır mı?
Karbonhidrat tozunun kalori değeri oldukça yüksektir. Bu tozu kullanan kişilerin ilk hedefleri enerjilerini yenilemek olarak bilinir. Kas kütlesini yükselten karbonhidrat tozu vücudun ihtiyacı olan enerjiyi de karşılar. Eğer düzenli şekilde spor hayatına sahipseniz yağ depolamadan kas kütlenizi artırmak için karbonhidrat tozu kullanabilirsiniz.
Karbonhidrat tozuyla kilo almak mümkün olduğundan kilo verme amacı olanların kullanmaması gerekir. Amacı yağ artışından uzak olarak kas artışını sağlamaktır. Eğer karbonhidrat tozu kullanırsanız kas kütlenizi artırabilir ve kilo alabilirsiniz.
Karbonhidrat Tozu Yan Etkileri ve Zararları Var mı?
Bazı kişilerde ve bazı durumlarda karbonhidrat tozunun zararları ortaya çıkabilir. Eğer vücudunuza zarar vermeden karbonhidrat tozu kullanmak isterseniz bir uzmana danışmalısınız. Yaşa, kiloya ve boya göre kullanılması gereken miktarda değişiklik olabilir. Karbonhidrat tozunu kullanırken doğal ürünler ile elde edilmiş ürünlerin seçilmesi gerekir.
Aldığınız ürünlerin içeriğini detaylı şekilde incelemeniz gerekir. Katkı maddesi ve yapay tatlandırıcı içerdiği için karbonhidrat tozunun kalp ve damar hastalıklarına neden olması mümkündür. Kontrolsüz bir şekilde kullanıldığı zaman bağırsakların işleyişini etkileyebilir ve kan şekerinde dengesizlikler olmasına neden olur.
Bireysel farklılıklara göre sindirim sisteminde düzenin bozulmasına da sebep olabilir. Eğer alkol alışkanlığı olan biri karbonhidrat tozu kullanmak isterse alkolle almaması gerekir. Çünkü bu durum karaciğer fonksiyonlarının olumsuz etkilenmesine neden olur. Karbonhidrat tozu kullananların bol su içmesi önerilir. Su tüketiminin ihmal edilmesi kramplara neden olur.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
EGZAMA, KURULUK, KAŞINTI, KEPEKLENME VE DÖKÜNTÜ! Cildi Bebek Gibi Yapıyor, Ölü Derileri Resmen Kazıyor: '1 Parçası Yetiyor'
Hastalıkları taklit eden bakteri ABD'den sonra Türkiye'de de görüldü
Kemiklere faydalı ama aşırı tüketilince zarar veriyor: İştahsızlık, kansızlık ve kabızlık nedeni
Kadınlarda ihmale gelmez 6 sinyal! Hiçbir yakınmanız olmasa bile 21 yaşından itibaren mutlaka…
İnsülin direnci ve obezite kısır döngüsüne dikkat!