hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İncir Kilo Aldırır Mı? İncir Kilo Yapar Mı?

    İncir Kilo Aldırır Mı İncir Kilo Yapar Mı
    expand

    İncirin mevsimi geldiğinde herkesin aklına incir kilo yapar mı sorusu gelmektedir. Son derece lezzetli ve faydalı olan bu meyve porsiyon kontrolü yapılarak tüketilmeli. İçerisinde aynı zamanda yoğun şeker de bulunmaktadır. İncir doğru porsiyonla tüketildiğinde metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İncir Kilo Aldırır mı?


    İncirin içerisinde yoğun şeker bulunmaktadır. Bu yüzden porsiyon kontrolü yapılarak tüketilmesinde fayda olacaktır. Bu şekilde tüketildiğinde kilo aldırmaz tam tersi vermeye yardımcı olacaktır. İçerdiği lif açısından çok faydalıdır. Bağırsakların düzenli ve hızlı çalışmasını sağlayacaktır.

    Bir tane incirin ortalama 50 kalorisi vardır. Diyet yapan kişiler ortalama 2 tane incir tüketebilir. Fazla incir tüketmek kilo alınmasına neden olabilir. Ancak porsiyon kontrolünü sağlayarak tüketmek kilo vermeye yardımcı olacaktır.

    İncir Kilo Yapar mı?

    İncirin içeriğinde yoğun miktarda şeker bulunmaktadır. Bu şeker kilo alınmasına enden olabilir. Bu yüzden diyet yapan ve kilo kontrolü sağlayan kişiler inciri dikkatlice tüketilmeli. Özellikle incirin kurusu da diyette tüketilebilir.

    Kilo almak isteyen kişiler inciri fazla miktarda tüketmeli. İncir iyi bir lif kaynağıdır. Kahvaltıda ya da ara öğünde rahatlıkla iki tane tüketilebilir. Fazlası ise kilo alımına neden olabilir. Kabızlık problemin giderilmesinde çok etkilidir. Lif ihtiyacının %6’sını karşılar.

    Diyette İncir Tüketilir mi?

    Diyet yapan kişiler yediği ve içtiği her gıdaya dikkat eder. Özellikle şeker oranı ve kalori açısından gıdalar önemlidir. İncir çok sağlıklı bir meyvedir. Ancak çok fazla tüketildiğinde kilo yapabilir. Diyet yapan kişiler ise inciri sabah kahvaltıda ya da öğlen ara öğünde tercih edebilirler.

    İncir en fazla 2 tane tüketilebilir. Fazlası kilo olarak geri dönebilir. İncir tüketirken porsiyona dikkat etmek çok önemlidir. İçeriğinde lif bulunmaktadır ancak fazla şekerli olduğundan aşırıya kaçmamak gerekir.

    İncir Kilo Vermede Etkili mi?

    Diyet yapan kişiler incir tüketebilir. Ancak incir doğrudan kilo verdirmez. Tok tutan incir diyette iyi bir ara öğündür. Bazıları inciri sabah kahvaltıda tüketmeyi severler. İncirde şeker oranı yüksektir. Bu yüzden diyet yapan bireyler kontrollü bir şekilde inciri tüketmeli. İncir sağlıklı ve lezzetli bir meyvedir. İncir doğrudan kilo verdirmez ama tok tuttuğu için kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow