İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir, Belirtileri Nelerdir? İdrar Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer? İşte Bitkisel Tedavi Yöntemleri...
İdrar yolu enfeksiyonları en sık rastlanılan vücut enfeksiyonu hastalıkları arasında yer almaktadır. Bundan dolayı idrar yolu enfeksiyonları önemli sayılan enfeksiyon hastalıklarıdır. İdrar yolu enfeksiyonu hastalıklarının bir takım belirtileri de ortaya çıkmaktadır. Bu belirtiler idrar yolunda ortaya çıkar. İdrar yolu enfeksiyonu hastalığının bir takım nedenleri de vardır. Özellikle bitkisel olarak tedavi olmak isteyenler için idrar yolu enfeksiyonu için bitkisel tedavi yöntemleri de keşfedilmiştir.
İdrar yolu enfeksiyonu idrarın bir bölümünde ortaya çıktığı gibi birçok bölümünde de ortaya çıkabilir. Bunun tespiti doktor tarafından yapılır ve teşhisi konulur. Ciddi sayılabilecek enfeksiyon hastalıkları arasında idrar yolu enfeksiyonu hastalıkları gelmektedir.
İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir?
Böbreklerde, ya da idrar yolunun herhangi bir bölümünde, üreterde ve mesanede ortaya çıkan enfeksiyon hastalıklarına idrar yolu enfeksiyonu denilmektedir. Sağlıklı bir insanda olması gereken idrar yollarında mikrop olmamasıdır. İdrar yolu enfeksiyonu olan hastalarda idrarda mikropta ortaya çıkmaktadır.
Vücut dışı faktörlerde de yine bakteriler enfeksiyon sebebi olarak görülmektedir. İdrar yolu enfeksiyonlarında böbrekler ve üretra önemli ölçüde bu enfeksiyondan etkilenir ve işlevini yerine getiremez hale gelebilir. Özellikle idrar yolu hastalıklarında sistit hastalığı yoğun olarak gözlemlenmektedir.
İdrar Yolu Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir?
1) İdrar Yaparken Ağrı
İdrar yolu enfeksiyonlarının en önemli belirtileri arasında idrar esnasında oluşan ağrıdır. Aynı zamanda idrar yaparken yanma da hissedilir. Bu durum zamanla iyice kötüleşebilir. Eğer idrar yaparken ağrı hissediyorsanız idrar yolu enfeksiyonundan şüphelenebilirsiniz.
2) İdrarda Kan
İdrar yaparken kan görülmesi önemli sayılabilecek bir belirtidir. Eğer idrar yaparken kan geliyorsa ve bu durum sürekli olarak tekrar ediyorsa idrar yolu enfeksiyonu olma ihtimaliniz yüksek. İdrar yolu enfeksiyonu idrarda mikroba neden olduğundan dolayı idrarda kan gözlemlenir.
3) Karnın Alt Tarafında Ağrı
Gün içerisinde karnın alt tarafında sürekli olarak bir ağrı meydana gelebilir. Özellikle ilerlemiş enfeksiyonlarda karnın alt tarafında dayanılmaz ağrılar ortaya çıkabilir. Bu durumda da yine idrar yolu enfeksiyonu hastalığından şüphelenilir.
4) İdrar Kaçırması
Özellikle idrar yolundaki enfeksiyonların ilerlemesi sonucunda idrar kaçırmaları meydana gelebilmektedir. Aynı zamanda idrar tutmada kişi güçlük çekebilir. Bu tip durumlarda idrar yolu enfeksiyonu hastalığından şüphelenilmektedir.
İdrar Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer? İşte Bitkisel Tedavi Yöntemleri
1) Maydanoz
Maydanoz bol miktarda vitamin içeren bir bitkidir. Bundan dolayı idrar yolunda enfeksiyon olan kişiler için genel olarak maydanoz tüketimi önerilir. Maydanoz idrar yollarını temizler ve idrar yollarında ki her türlü mikrobun vücuttan uzaklaşmasını sağlar. Bundan dolayı maydanozu hem salatalarda hem de blender yardımı ile suyunu çıkararak da günde 2 bardak maydanoz suyu tüketebilirsiniz.
2) Böğürtlen Çayı
En çok tüketilen bitkisel çaylar arasında da böğürtlen çayı yer almaktadır. Böğürtlen çayı yoğun miktarda C vitamini içermektedir. Böğürtlen çayı idrar yolu enfeksiyonu olanlar için bitkisel çözüm metotları arasında yer almaktadır. Böğürtleni bir çay bardağı demli çayın içerisine atın ve 10 dakika kadar bekledikten sonra bu çayı tüketebilirsiniz.
3) Kişniş Tohumu
Bitkisel tedavi yöntemlerinde en çok kullanılan bitkisel tedavi seçeneği olan kişniş tohumu da maydanoza benzer faydaları bulunmaktadır. Kişniş tohumunun anti bakteriyel özelliği bulunmaktadır. Dolayısıyla idrar yollarında ki enfeksiyonların ve mikropların kırılmasını sağlar. Kişniş tohumunu tüketerek idrar yolu enfeksiyonlarından kurtulmak mümkün.
4) Kızılcık Suyu
İdrar yollarına iyi gelen birçok bitkisel su vardır. Kızılcık suyu da o bitkisel sulardan bir tanesidir. Yoğun miktarda K ve E vitamini içeren kızılcık suyu enfeksiyonlar için birebir çözümdür.