Hipnoz hakkında doğru bilinen 4 yanlış
Hipnoz her zaman merak konusu uyandıran bir yöntem olmuştur. Hipnoz 200 yılı aşkın bir süredir kullanılıyor. Peki hipnoz hangi alanlarda kullanılıyor? Hipnoz nedir? İnternet, sosyal medya gibi birçok iletişim aracılığıyla bilgi sahibi olduğumuz, sinemalarda ise doğaüstü olaylarla hafızamıza kazınan "hipnoz" aslında çok yanlış biliniyor. Yunancada uyku anlamına gelen bu durum kesinlikle uyku hali olmadığını dile getiren Bilinçaltı Uzmanı Lily Lale Yılmaz hipnoz hakkında doğru bilinen yanlışları sıraladı.
Hipnoz deyince hepimizin aklında ilk olarak o uzun köstekli saatler canlanıyor. Çünkü bireyler, sadece filmlerden gördüğü, okuduğu doğru olmayan bilgiler ile yanlışları doğru olarak kodluyor. Yanlış bilgiler beraberinde korkuyu da getiriyor. İşte o hipnoz hakkındaki şehir efsanelerini Bilinçaltı Uzmanı Lily Lale Yılmaz sıraladı.
1-Yanlış: Onu sakın yaptırma uyanamazsın!
Hipnoz kelimesi bir ortamda geçtiği zaman kesin şu cümleyi duyuyoruz; aman dikkat et bak uyanamazsın. Hala birçoğumuz bu durumu uyku hali olarak görüyor. Dışarıdan bakıldığında evet öyle zannedebiliriz fakat kesinlikle uyku hali değil. Hatta bireylerin zihninin açık olduğu bir durumdur.
2-Yanlış: O da hipnoz yapıyor
Aslında bu madde çok çok önemli. Evet bu durum rahatlama, gevşeme sağlıyor bize fakat uygulamayı yaparken dikkat edilmesi gerekiyor. Her mesleğin olduğu gibi bu işi de yapmak için ciddi eğitimler alan sertifikası olan alanında uzman isimler bulunuyor. Özetle; hipnoz konusunda herkese güvenemezsiniz.
3-Yanlış: Sırlarımı söylersem...
Hipnoz bir bilinç halidir yani kişinin kontrolünde olan bir durum. Bireyler istemedikleri bir konuyu anlatmazlar. Hatta bu esnada zihnimizin algılama potansiyeli çok yüksektir.
4-Sen istemesen bile farkında olmadan hipnoza girersin
İzlediğimiz filmlerden hafızalarımıza kazınan bir şehir efsanesi. Hipnoz, en yüksek konsantrasyon ve odaklanma olduğu için burada kişinin gönüllü olması çok önemli. Çünkü hipnoz yapan kişi hipnoza girecek bireye telkinler verir bu durumda eğer gönülsüzlük durumu olursa zaten hipnoz olmaz.
Hipnoz hangi alanlarda kullanılıyor?
18. yüzyıldan bu yana kullanılan hipnoz, vücut ağrıları, doğum, yeme bozuklukları, cinsel rahatsızlıklar, sigara uyuşturucu ve alkol bağımlılığı, kaygı bozuklukları, aşk acıları, korku gibi birçok problemin çözümlenmesinde kullanılıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
'TEHLİKE SAÇIYOR!' Uzman isim böyle uyardı! Kalp hastalıkları riskini artırıyor, kansere yol açıyor!
Kısırlığa ve kansere sebep oluyor! İçtiğiniz suya bile dikkat...
Bağışıklık sistemini güçlendirmenin en temel yolu! Uzman uyardı
Fazla tüketimi yarardan çok zarara neden oluyor! Uzman uyardı
Günde 7 bin adım atmak beyninizi nasıl değiştiriyor?