Güneş lekeleri tedavisinde yeni dönem
Tatilde ya da günlük hayatta yaz günleri boyunca uzun süreler güneş ışınlarına maruz kalabiliyoruz. Özellikle her geçen yıl daha da artan sıcaklıklar sonrası güneşin zararlı ışınlarından korunmanın önemi bir kat daha artıyor. Geliştirilen son teknolojiler sayesinde güneşin zararlı etkilerinden kolayca kurtulmak mümkün.
Güneşin zararlı etkilerinden kurtulmanın yöntemleri hakkında açıklamalarda bulunan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Cahit Vural, güneşlenirken lekelerden kurtulmanın mümkün olduğunu ifade etti. Vural, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafınca onaylanan BBL yönteminin en popüler uygulamalardan biri olduğunu aktardı.
Cildi içerden onarırken yüzde kollajen aktivasyonunu arttıran bu yeni yöntemin cilt altında DNA’ları içeriden onardığını ifade eden Dr. Cahit Vural şunları söyledi:
"Özellikle güneşlenip lekelenmek istemeyen hastalarımız güneş koruyucularına alternatif olacak taleplerde bulunuyor. Son yıllarda gelişen tıbbi teknolojiler sayesinde hem hastalar hem de biz uzmanlar daha etkili sonuçlar elde edebiliyoruz. Bu yöntemlerden biri olan BBL sayesinde kişiler daha kolay ve leke olmaktan korkmadan güneşlenebilliyor. Yöntem hastaların yüz, boyun, dekolte, el, kollar, sırt ve karın bölgesine uygulanabiliyor."
"Her durumda koruyucucu kullanmak şart"
Güneş lekeleri oluşumunu engelleyen tedavilerden sonra da koruyucu kullanımının önemi vurgulayan Vural, ağrısız ve acısız uygulanan BBL yöntemi sonrasında koruyucu sürmek şartıyla kişilerin gönül rahatlığıyla güneşe çıkabileceklerini söyledi. Dr. Vural, BBL sayesinde yüz ovalinin geri kazanılması, yüzdeki yağ hacminin tekrardan yerine doldurulması, akneleri tedavi etmesi ve cilt sıkılaştırmada yardımcı olduğunu hatırlattı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Günlük hayattaki bu alışkanlıklar kemikleri mahvediyor!
Metabolizmayı bozuyor, kanser riskini artırıyor! Ketojenik beslenmenin sağlığa 6 zararı
Uzmanı uyardı: Ölümcül olabilir! Mantar yedikten sonra bu belirtiler varsa aman dikkat!
Gençler arasında tüketimi arttı! Amana dikkat: Ani kalp durmasına yol açabilir
Gözlerdeki sinsi tehlike! Kalıcı görme kaybına neden olabilir