hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güne 1 çorba kaşığı içerek başlayın! Fazla kilolardan kurtulun

    Güne 1 çorba kaşığı içerek başlayın Fazla kilolardan kurtulun
    expand

    Fazla kilolarından şikayetçi olan herkes kilo vermenin çeşitli yollarını arıyor. Sabahları aç karnına elma sirkesi içerek kilo verdiğini iddia eden birçok insan var. Elma sirkesi, metabolizmayı hızlandırıcı etkisiyle yağ yakımını destekliyor. Elma sirkesi midenin daha aktif çalışmasına yardımcı oluyor. Sindirim sistemini düzenliyor ve bağırsakları çalıştırıyor. Peki, aç karnına elma sirkesi içmek zayıflatır mı? Gelin bu sorunun yanıtına birlikte bakalım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elma sirkesi antiseptik özelliği sayesinde vücudun iltihaplardan arınmasını sağlıyor. Hastalılara karşı direnci artırıyor ve bağışıklığı güçlendiriyor. Elma sirkesi ayrıca metabolizmayı hızlandırıcı etkisiyle kilo vermeye de yardımcı oluyor.

    Elma sirkesi günümüzde yemeklerde ve salatalarda sos olarak kullanılsa da aslında kullanım alanı bakımından oldukça geniştir. Elma sirkesi, cilt bakımından saç bakımına kadar pek çok alanda kullanılıyor. Elma sirkesi son zamanlarda fazla kilolarından kurtulmak isteyenler tarafından da popüler hale geldi.

    Aç karnına her sabah içilen elma sirkesinin metabolizmayız hızlandırıcı etkisi olduğu biliniyor. Sabahları aç karnına elma sirkesi içmenin faydalarını merak ediyorsanız bu yazımıza bir göz atın.

    Elma sirkesinin içerisinde C vitamini bulunur. C vitamini sayesinde bağırsaklar uyarılır ve çalışmaya başlar. Vücudunuzda sürekli kabızlık ve şişkinlik sorunuyla karşı karşıya kalıyorsanız elma sirkesini içebilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1 kaşık elma sirkesini sabahları 1 bardak suya karıştırıp içtiğinizde bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını sağlayabilir, sindirimi kolaylaştırabilirsiniz.

    VÜCUTTAN TOKSİNLERİ ATAR 
    Vücutta biriken toksinler yorgun, halsiz ve şişkin hissetmenize sebep olur. Toksinler vücudunuza zarar veren ve yoran maddelerdir.

    Vücudunuzda biriken toksinleri elma sirkesi tüketerek atabilirsiniz. Elma sirkesi içerek toksinlerden doğal şekilde vücudunuzu arındırmış olacaksınız. Her sabah aç karına içilen elma sirkesi vücudu ödem, toksin ve şişkinlikten arındırır.

    ELMA SİRKESİ YAĞLARI YAKAR 
    Elma sirkesi, yavaşlayan metabolizmayı harekete geçirir. Elma sirkesi metabolizmayı hızlandırıcı etkisi sayesinde vücuttaki yağ yakımını gerçekleştirir. Özellikle göbek ve basen bölgesinde biriken yağları hızlıca yakmanıza yardımcı olur.

    Elma sirkesi tek başına kilo vermenizi sağlamaz. Fazla kilolarınızdan kurtulmak için mutlaka egzersiz ve diyet yapmanız gerekir.

    Elma sirkesi bunlara ek olarak tüketildiğinde zayıflamanıza yardımcı olur. Her sabah içilen elma sirkesi, metabolizmayı harekete geçirir ve sindirimi düzene sokar. Bu sayede vücudunuzdaki yağları daha kısa sürede yakabilirsiniz.

    AÇ KARNINA ELMA SİRKESİ İÇMEK 
    Sirke, özellikle kaliteli ham maddeler ve organik içeriklerle üretildiğinde iyi beslenmeye katkı sunan gıdalardan birini oluşturuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tıpkı sirke gibi sirkeli suyun etkilerinin de bulunduğu pek çok kişi tarafından biliniyor. Aynı zamanda sirkenin kilo vermek isteyen kişiler tarafından özellikle tercih edildiği de biliniyor.

    Elma sirkesi aç karnına içildiğinde açlık hissini bastırıyor. Gün boyu tok kalmanıza yardımcı oluyor ve fazla kalori alımını engelliyor.

    1 su bardağı suyun içerisinde 1 çorba kaşığı elma sirkesi ekleyerek her sabah aç karnına tüketebilirsiniz.

    AÇ KARINA ELMA SİRKESİ İÇMENİN ZARAR VAR MI? 
    Elma sirkesi yüksek asiditeye sahip olduğu için fazla miktarda ve sık aralıklarla tüketildiğinde mideye zarar verir.
    Asidik içeriği dolayısıyla diş hassasiyeti oluşturabilir.
    Elma sirkesi alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.
    Eğer düzenli olarak kullandığınız bir ilaç ya da kronik bir rahatsızlığınız varsa aç karnına elma sirkesi içmeden önce mutlaka bir uzmana danışmanız önerilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow