Günde 1 tane Trabzon hurması yerseniz... Bu faydasını kimse bilmiyor
Cennet hurması olarak da bilinen Trabzon hurması oldukça zengin antioksidan kaynağıdır. C vitamini bakımından zengin olan Trabzon hurması, beyaz kan hücrelerinin sayısını arttırarak bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur. Trabzon hurması lif içeriği bakımından zengin olduğundan mide ve bağırsak sağlığını destekler. Bağırsak hareketliliğinin artmasına, bağırsakların çalışmasını düzenlemede oldukça yarar sağlar.
Beta karoten ve A vitamini içeren Trabzon hurması göz sağlığı için de olukça önemli bir kaynaktır. Görme yeteneğini geliştirirken aynı zamanda ilerleyen yaşlarda görülebilen katarakt ve sarı nokta gibi hastalıkların önüne geçilmesinde yardımcı olur.
Trabzon hurması içerdiği antioksidanlar sayesinde hücrede yaşanan hasarları yavaşlatmaya ve önlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda oksidatif strese karşı koyarak diyabet, kanser, kalp hastalığı gibi kronik hastalıkların risklerinin azaltılmasına yardımcı olur. Kötü kolesterol seviyelerinin düşmesinde etkilidir. Diyetisyen Ceren Karahan konu hakkında bilgiler verdi.
İçerdiği A vitamini, beta karoten, lutein ve likopen sayesinde cildi iyileştirir, yaşlanmayla birlikte gelen kırışıklıkların ve lekelerin azalmasına yardımcı olur.
Bakır bakımından zengin olan Trabzon hurması kırmızı kan hücrelerinin yapımına ve bağışıklık sisteminin fonksiyonlarına katkıda bulunur.
Potasyum açısından zengin olması sebebiyle kan basıncının düzenlenmesinde ve damar sağlığının iyileşmesinde yardımcı olur.
Vücut için gereken vitamin ve minerallerin çoğunu içeren Trabzon hurmasını tüketirken aşırıya kaçımı sağlığa zarar verebilir. Her besinde olduğu gibi Trabzon hurmasını da tüketirken porsiyon kontrolüne dikkat edilmelidir. Bir küçük boy Trabzon hurması bir porsiyon meyveye denk gelmektedir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Grip misin yoksa nezle mi? Grip, nezle ve soğuk algınlığı arasındaki farklar ne? İşte ayırt etmenin yolu
Vücutta 300'den Fazla Reaksiyonda Görevi Var! Eksikliğinde En Sık Görülen Belirti Kas Krampları... Magnezyumun Önemi
Ağız Kanseri Riski: Erkeklerde 2 Kat Fazla Görülüyor! Belirtileri Göz Ardı etmeyin...
Gözden Kaçan En Önemli Salgın! Mide Ve Bağırsak Kanserlerini Tetikliyor! Bulaş Yaşı Çocukluk Çağına Kadar İndi
Uzman İsimden Korkutan Uyarı: 2050 Yılında, Dünya Nüfusunun Yarısı Miyopi Olacak Diye Tahmin Ediyoruz