hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözdeki Hastalıklar Nelerdir? Göz İle İlgili Hastalıklar Listesi...

    Gözdeki Hastalıklar Nelerdir Göz İle İlgili Hastalıklar Listesi...
    expand

    Göz hastalıklarının dünyanızı karartmasına izin vermeyin. Birçok farklı göz hastalığı türü ciddi görme problemlerine ve ileride körlüğe yol açabiliyor. En yaygın ve tehlikeli olanları arasında glokom, katarakt ve maküler dejenerasyon sayılabilir. Olası göz hastalıklarının erken teşhis edilmesi için ilk yapmanız gereken şey, düzenli göz muayenesini asla aksatmamak. Herhangi bir göz hastalığı belirtisi yaşadığınızı düşünüyorsanız doğrudan doktorunuzla görüşmeniz gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözdeki Hastalıklar Nelerdir?

    Gözün işlevini yerine getirmesini ileri seviyede tehdit eden göz hastalıklarından bazıları uzmanlar tarafından şöyle sıralanıyor: Konjonktivit veya pembe göz, glokom, katarak, maküler dejenerasyon, diyabetik retinopati ve retina dekolmanı.

    Konjonktivit veya pembe göz, çeşitli bakteri veya virüslerin neden olabileceği yaygın bir göz enfeksiyonudur. Belirtileri arasında gözde kızarıklık, şişme ve akıntı yer alır. Konjonktivit antibiyotik veya antiviral ilaçlarla tedavi edilebilir ve genellikle birkaç gün içinde düzelir.

    Glokom, göz içindeki basıncın artması nedeniyle optik sinire zarar veren bir durumdur. Bu durum tedavi edilmediği takdirde görme kaybına ve hatta körlüğe yol açabilir. Glokom yaşayanlarda, göz içindeki basıncı azaltmak için ilaçlarla tedavi edilebilir ve erken teşhis görme kaybını önlemek için kritik öneme sahiptir.

    Katarakt, göz merceğinin bulanıklaşmasına neden olan yaygın bir göz rahatsızlığıdır. Bu durum bulanık görmeye ve düşük ışıkta görme zorluğuna yol açabilir. Katarakt, bulanık lensi çıkarmak ve yerine yapay bir lens koymak için ameliyatla tedavi edilebilir.

    Maküler dejenerasyon, retinanın orta kısmını etkileyen ve görme kaybına yol açabilen bir durumdur. Makula dejenerasyonunun tek bir tedavi yöntemi yoktur.

    Diyabetik retinopati, görme kaybına yol açabilen bir diyabet komplikasyonudur. Retinadaki kan damarlarının hasar görmesinden kaynaklanır. Diyabetik retinopati lazer ameliyatı veya göze ilaç enjeksiyonu ile tedavi edilebilir.

    Retina dekolmanı, körlüğe yol açabilen ciddi bir durumdur. Retina gözün altındaki dokudan ayrıldığında ortaya çıkar. Retina dekolmanı, retinayı alttaki dokuya yeniden bağlamak için ameliyatla tedavi edilebilir.

    Göz Hastalıklarından Nasıl Korunmalı?

    Gözlerinizi hastalıklardan korumanın birçok yolu vardır. İlk olarak yeterince uyuduğunuzdan emin olmaktır. Yorgun olduğunuzda, gözlerinizin hastalanma olasılığı daha yüksektir. Ayrıca gözlerinizi ovuşturmaktan da kaçınmalısınız.

    Bu mikropları yayabilir ve göz enfeksiyonlarını tetikleyebilir. Ayrıca ellerinizle gözlerinize dokunmaktan da kaçınmalısınız. Bu da mikropların yayılmasına neden olan bir diğer unsurdur. Gözlerinizi hastalıklardan korumanın birçok farklı yolu vardır. En iyi yollardan biri sağlıklı beslenmektir.

    Bol miktarda meyve ve sebze yemek gözlerinizi sağlıklı ve güçlü tutmanıza yardımcı olabilir. Gözleriniz için iyi olan diğer bazı yiyecekler arasında yumurta, fındık ve balık yer alır. Her gün bol miktarda su içmek de önemlidir. Bu, gözlerinizin nemli ve sağlıklı kalmasına yardımcı olacaktır.

    Göz İle İlgili Hastalıklar Listesi

    Her yaştan insanı etkileyebilecek çeşitli göz hastalıkları vardır. Bazıları küçüktür ve reçetesiz satılan ilaçlarla tedavi edilebilirken, diğerleri daha ağır sorunlara yol açabilir ve ameliyat gerektirebilir.

    - Gözdeki atar ve toplar damar tıkanıklıkları,
    - Sarı nokta hastalığı,
    - Şeker hastalığına bağlı körlük,
    - Retina dekolmanı,
    - Glokom,
    - Çocuklarda katarakt ve göz tansiyonu,
    - Göz travmaları (retinal yırtıklar, göz içi kanmalar),
    - Üveite bağlı göz kızarması,
    - Göz enfeksiyonları
    - Ağrısız görme kaybı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow