hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Göz Sulanması Nedir, Neden Olur? Göz Yaşarması Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Göz Sulanması Nedir, Neden Olur Göz Yaşarması Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır
    expand

    Göz hastalıkları arasında yer alan göz sulanması pek çok kişinin yaşadığı bir durumdur. Göz sulanması çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Göz sulanması göz yaşarması olarak da adlandırılır. Göz sulanması kimi zaman doğal ve geçici olarak bilinmektedir. Göz sulanmasına neden olan faktörlerin araştırılması ancak bir göz doktoru tarafından yapılır. Göz sulanması tedavisinde doğal tedavi seçenekleri de bulunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Göz Sulanması Nedir?

    Göz kanallarının aşırı derecede sıvı birikmesi sonucunda bu sıvının göz çeperlerinden dışarıya akmasına göz sulanması denilmektedir. Göz sulanması gözyaşı üretiminin de aşırı şekilde olmasına denilmektedir. Göz sulanması göz kanallarının dolması ile de oluşur. Çoğu zaman kendiliğinden geçen bir tür göz rahatsızlığıdır.

    Göz Sulanması Neden Olur?

    1) Göz Yorgunluğu
    Göz yorgunluğu sonucunda göz sulanması ortaya çıkmaktadır. Göz sulanması göz yorgunluğunun en büyük nedenleri arasında yer almaktadır. Göz yorgunluğu özellikle aşırı derecede kitap okumak ya da bilgisayar başında kalmak sonucunda göz yorgunluğu ortaya çıkar. Bunun sonucunda kişide göz sulanması görülür.

    2) Sinüzit
    Sinüzit sonucunda sürekli olarak geniz akıntısı ortaya çıkmaktadır. Aynı zamanda burunda sıvı ve mukus birikmesi de artar. Sinüzitin doğal bir sonucu olarak göz sulanması ortaya çıkmaktadır. Göz sulanması sinüzite bağlı ortaya çıkınca kimi zaman kendiliğinden geçmektedir.

    3) Alerjiler
    Alerjik reaksiyonlar da göz sulanmasına neden olmaktadır. Bir takım alerjiler gözlerde aşırı derecede sulanmayı sağlar. Alerjinin bir belirtisi olarak ortaya çıkmaktadır. Alerji hem gözde belirti verir hem de burunda verebilir. Bu alerjinin bir doğal sonucu olarak kabul edilmektedir.

    4) Blefarit
    Blefarit göz kapağı iltihabı olarak da bilinmektedir. Göz kapağı iltihabı sonucunda ortaya çıkan bir belirti olarak göz sulanması görülür. Göz kapağı iltihabı en çok görülen iltihaplanma çeşitleri arasında yer almaktadır.

    5) Soğuk Algınlığı
    Soğuk algınlığının doğal sonucu olarak göz sulanması yer almaktadır. Göz sulanması soğuk algınlığının bir belirtisidir. Soğuk algınlığı sonucunda vücutta anormal bir takım reaksiyonlar ortaya çıkar. Burun akıntısı ve göz sulanması ile birlikte görülen soğuk algınlığı daha pek çok belirti ile de görülür.

    Göz Yaşarması Nasıl Geçer?

    1) Çay Pansumanı
    Çay öz için bire birdir. Bundan dolayı göz yaşarması yaşıyorsanız çay pansumanı yapabilirsiniz. Göz yaşarması için ilk olarak tercih edilen bir tedavi seçeneğidir. Doğal tedavi seçenekleri arasında çay pansumanı göz yaşarması ve diğer göz hastalıklarında direkt olarak tercih edilir. Çay pansumanı yaparken sallama çay poşetini tercih edebilirsiniz. Bu şekilde göz gözeneklerinin hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

    2) Göz Yaşı Damlası
    Göz yaşı damlaması eczanelerden temin edilen bir damladır. Bu göz yaşı damlası ile birlikte göz yaşarmasını kısa sürede geçirmek mümkündür. Göz yaşı damlasını günde 2 defa uygulayabilirsiniz. Bu şekilde gözlerde yaşarma doğal yollardan tedavi edilmektedir.

    Göz Yaşarması Tedavisi Nasıl Yapılır?

    1) Sıcak Kompres Uygulaması
    Göz yaşarması tedavisinde doktor tarafından uygulanan ilk tedavi seçeneği sıcak komprestir. Sıcak kompres uygulaması ile birlikte göz yaşarması tedavisi tedavi edilmektedir. Göz yaşı kanallarının aşırı şekilde tıkanmasını bu yollarla açabilirsiniz .Bu şekilde sıcak kompres tedavi edilir.

    2) Suni Gözyaşı
    Göz yaşı eksikliğinden sonucu ortaya çıkan göz yaşarması için suni göz yaşı tedavisi uygulanır. Suni göz yaşı ile birlikte göz yaşı beslenir. Gözyaşları doğal yollardan bu şekilde tedavi edilmiş olur. Suni göz yaşını günde 2 defa göze damlatılır. Bu şekilde göz yaşarması tedavi edilmiş olur. Kısa süre içerisinde göz yaşarması bu tedavi ile geçer.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow