hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gerçekten istenmeyen tüylere çözüm mü? Hamam Otu Tozu Nedir, Ne İşe Yarar? Hamam Otu Tozu Faydaları Nelerdir?

    Gerçekten istenmeyen tüylere çözüm mü Hamam Otu Tozu Nedir, Ne İşe Yarar Hamam Otu Tozu Faydaları Nelerdir
    expand

    Uzun yıllardan beri vücutta bulunan istenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanılmakta olan bir toz olarak bilinmektedir. Hamam otunun asıl ismi ise zırnık otu olarak bilinmektedir. Kullanımının pratik olması ve uygun fiyatlı olması nedeniyle de sıklıkla tercih edildiği bilinmektedir. Hamam otu tozunu aktarlarda bulabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamam Otu Tozu Nedir, Ne İşe Yarar?

    Hamam otu tozunun uygun fiyatlı ve kolay kullanıma sahip olması nedeniyle oldukça fazla tercih edildiğini söylemek mümkün olmaktadır. Hamam otu tozunun kullanılmak istenen ölçüde alınarak bir kabın içerisine dökülmesi gerekmektedir. Hamam otunun üzerine bir miktar da su eklenmesi gerekmektedir.

    Eklenen su miktarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Çok fazla su eklenmesi halinde ise kıvamın sulu olması nedeniyle işe yaramayacağı ifade edilebilir. Hamam otu tozunun sulandırılması durumunda ise macun kıvamına gelecektir. Macun kıvamına gelen hamam otu tozu ise ince bir tabaka halinde istenmeyen tüylerin alınması istenilen yere sürülmelidir.

    Hamam otu tozu sürüldükten sonra ise yaklaşık olarak 4 ya da 5 dakika kadar bekletilmesi gerekmektedir. Daha fazla bekletilmesi halinde ise cildin tahriş olmasına sebep olabileceği için dikkat edilmesi önerilmektedir.

    Hamam otu tozunun ağır bir kokusu olduğunun söylenmesi de mümkün olmaktadır. Bu nedenle kokunun teninizde kalmasını istememeniz durumunda cildinizi sonrasında beyaz sabunla yıkayarak kokunun gitmesini sağlayabilirsiniz.

    Hamam otu tozu kullanılarak tüylerin temizlenmesi halinde bölgede bulunan tüylerin 2 veya 3 hafta içerisinde tekrar çıkmaya başlayacağı bilinmektedir. Ancak bu durum kişiye göre farklılık gösterebilmektedir.

    Hamam otu tozunun düzenli bir şekilde kullanılması durumunda ise tüylerin azalmasını sağlayacağı da söylenebilir. Kullanımında ilk olarak tüylerin incelmesi sonrasında ise dökülerek azalacağını söylemek mümkün olmaktadır. Hamam otu tozunun yüz bölgesinde ise kullanılmaması gerekmektedir.

    Hamam Otu Tozu Faydaları Nelerdir?

    Hamam otu tozunun kullanılması durumunda sağladığı birçok faydanın olduğunu söylemekte mümkün olmaktadır.

    Vücutta bulunan istenmeyen tüylerin temizlenmesi için kullanılan hamam otu tozunun diğer tüy dökücü kremlerle veya jiletle karşılaştırıldığında tüylerin çıkma süresinin daha uzun olacağını söylemek mümkün olmaktadır.

    Hamam otu tozunun oldukça kolay bir kullanımı olduğu bilinmektedir.

    Cildinizi tahriş etmeden kolay bir şekilde istenmeyen tüylerden kurtulmanıza imkan sağlamaktadır.

    Diğer tüy dökücü kremlere göre daha uygun bir fiyata sahip olduğunu söylemekte mümkün olmaktadır.

    Kullanılan hamam otu yağının cildi kurutmadığı ve yağlandırmadığını söylemekte mümkündür.

    İstenmeyen tüylerin üzerine sürülen hamam otu tozu, bir lif veya bez yardımıyla ovuşturularak ciltten çıkarılabilmektedir.

    Kullanım sonrasında ise hamam otu tozunun ciltten arındırılması oldukça kolay olmaktadır.

    Hamam otu tozunun rahatsız edici bir kokusu olabilmektedir. Ancak hamam otu kullanıldıktan sonra bölgenin bir duş jeli veya beyaz sabun ile temizlenmesi halinde koku da kalmayacaktır.

    Hamam otu tozu aslında uzun yıllardan beri kullanılmakta olan doğal otlardan birisi olarak bilinmektedir. Hamam otu aynı zamanda hürrem otu veya zırnık otu olarak da bilinebilmektedir. Özellikle Osmanlı Dönemine kadar uzanan bu bitkinin özellikle kadınlar tarafından da oldukça rağbet gördüğünü söylemek mümkün olmaktadır.

    Hamam otunun kullanılması bir tüy dökücü krem özelliğine sahiptir. Tüylerin dökülmesini sağladığı gibi tekrar çıkmasını da geciktirici bir özelliğe sahip olduğunun söylenmesi mümkün olmaktadır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow