Erdem Yeşilada'dan "İyileştiren Bitkiler" kitabı
Bitkilerle tedavi yöntemini hepimiz duymuşuzdur.Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Erdem Yeşilada bitkilerin birçok hastalığa şifa kaynağı olduğunu çıkarttığı "İyileştiren Bitkiler" kitabıyla dile getirdi.
Prof. Yeşilada bu kitabında ‘Hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir ve nasıl kullanılmalıdır?’ sorusunun yanıtını veriyor. Merak edilen konulara açıklık getiriyor. Doğruyu-yanlışı ayırıyor. Önerdiği her reçeteyi bilimle destekliyor.
Bu kitapta bu hastalıklara doğal çözüm var:
Anne sütü eksikliği, bağışıklık zayıflığı, bebeklerde gaz sancısı, beyin yaşlanması, böbrek taşı ve kumu, dikkat eksikliği, diş çürükleri, diyabet, diyabetik yaralar, diyabetlilerde yüksek tansiyon, eklem romatizması, erkeklerde cinsel sorunlar, sperm kalitesizliği, saç dökülmesi, göz kapaklarında yangı, gut, güneş yanıkları, hamilelerde bulantı ve kusma, hemoroit, idrar yolu hastalıkları, insülin yüksekliği, yüksek kolesterol, trigliserit yüksekliği, iştahsızlık, kabızlık, kalp ve damar hastalıkları, kan şekeri yüksekliği, karaciğer hasarları, karaciğer kanseri, kemik erimesi, kemoterapiye bağlı bulantı ve kusma, kireçlenme, kronik kalp yetmezliği...
Prof. Dr. Erdem Yeşilada'nın hayatı
1949’da Zonguldak’ta doğdu. Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde 1972’de lisans eğitimini tamamladı.
Doğal kaynaklı ilaç bilimi olan Farmakognozi dalında eğitim ve araştırma faaliyetlerini 1972-1988 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde, 1988-2005 yılları arasında da Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde sürdürdü. 2005 yılından itibaren Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde görev yapmaya başladı.
1987 yılında Doçent ve 1993’te Profesör unvanı aldı. Halen Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Japonya (Kyoto University ve Tokushima University), İngiltere (University of London), İsveç (Uppsala University) ve Özbekistan’da araştırma faaliyetlerinde bulundu. Halk ilaçları ile ilgili saha çalışmaları (Etnobotanik), halk ilaçlarının biyolojik etkileri (Etnofarmakolojik), kimyasal bileşimleri (Fitokimyasal) ve Fitoterapi üzerinde ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde yayımlanmış 340 kadar makalesi bulunmaktadır.
2005 yılından beri bir ulusal gazetede köşe yazarlığı yapmaktadır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bağışıklık sistemini güçlendirmenin en temel yolu! Uzman uyardı
Fazla tüketimi yarardan çok zarara neden oluyor! Uzman uyardı
Günde 7 bin adım atmak beyninizi nasıl değiştiriyor?
Yapay zekadan hayat kurtaran adım! İnme zamanını önceden hesaplıyor
BU KAHVALTI ZEKAYI AÇIYOR! Canan Karatay 'Süper besin' diyerek önerdi! 5 dakikada hazır!