hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elektronörofizyoloji Nedir, Ne İş Yapar? Elektronörofizyoloji Uzmanı Nasıl Olunur?

    Elektronörofizyoloji Nedir, Ne İş Yapar Elektronörofizyoloji Uzmanı Nasıl Olunur
    expand

    Hastanelerde ve çeşitli sağlık kuruluşlarında pek çok farklı alanda uzmanlar çalışır. Bu sayede de sistem oldukça kontrollü bir şekilde ilerler. Elektronörofizyoloji teknikeri de çok önemli bir iş yürütür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elektronörofizyoloji Nedir?

    Elektronörofizyoloji teknikeri, hastanelerde ve çeşitli sağlık kuruluşlarında görev yapar. Özellikle MSS problemleri nedeni ile meydana gelen hastalıkların teşhis edilmesi için nörofizyolojik ölçüm cihazını kullanan kişilerdir.

    Elektronörofizyoloji Ne İş Yapar?

    Elektronörofizyoloji teknikeri, Merkezi Sinir Sistemi (MSS) sorunları nedeni ile meydana gelen hastalıkların kolay ve hızlı bir şekilde teşhis edilmesi için çeşitli nörofizyolojik ölçümler yapar. EMG, EEG ve PSG gibi tüm bu cihazları uzman hekimlerin denetimi ile kullanan ve yönlendiren kişiye elektronörofizyoloji teknikeri ismi verilir. Bu teknikerler aynı zamanda da cihazların bakımı ve temizliği ile de rahatlıkla ilgilenebilirler. Hasta kayıtlarını tutan elektronörofizyoloji teknikeri aynı zamanda kayıtların düzenli bir şekilde arşivlenmesini de sağlar. Aynı zamanda da cihazlar ile ilgili her türlü sorunun kolaylıkla çözülmesinde önemli bir rol oynar.

    Elektronörofizyoloji teknikeri, genellikle çeşitli hastane ve sağlık kuruluşlarında görev alır. Bazı hastalıkların teşhisinde kullanılan, EMG, EEG ve PSG gibi cihazları kullanan elektronörofizyoloji teknikeri, çekimlerin doğru bir şekilde yapılmasını sağlar. Aynı zamanda da beyin sapında meydana gelen uyarılma ile ilgili genel potansiyeller doğrultusunda çeşitli analizler yapar. Buna bağlı olarak hasta kayıtlarının düzenli bir şekilde tutulmasını sağlar. Elektronörofizyoloji teknikeri, genellikle diğer uzman hekimler ile işbirliği içinde olurlar.

    Elektronörofizyoloji Uzmanı Nasıl Olunur?

    Elektronörofizyoloji uzmanı, olabilmek için belli bazı eğitimleri almak gerekir. Bunun için sağlık memurluğu, biyomedikal, acil tıp teknisyenliği ve cihaz teknolojisi gibi bölümlerden de mezun olmak gerekir. Bu bölümden mezun olan kişiler, bir ön lisans programı olan elektronörofizyoloji bölümüne girmek için sınavsız geçiş hakkı kazanırlar. Bunun için de okul türü, mezuniyet puanı ve diploma tarihleri gibi detaylar da oldukça önemlidir.

    Bu bölüme öğrenciler, kontenjan sayısına göre yerleştirilirler. Özellikle de lise ve benzer okullardan mezun olanlar YKS sınavına girer. Sınavdan gereken puanı aldıktan sonra elektronörofizyoloji teknikeri olmak için tercih yapılması gerekir. Bu bölüme yerleşmek isteyen meslek lisesi öğrencilerine de öncelik verilir. Üniversiteye girildiği zaman iki yıllık eğitim süresinde anatomi, fizik, nöroloji, fizyoloji, farmakoloji gibi dersler öğrenilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow