hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El dolgusu nedir? Nasıl uygulanır?

    El dolgusu nedir Nasıl uygulanır
    expand

    Kadınların son dönemlerdeki estetik tercihlerine el dolguları da eklendi. Cildimizde dış etkenlere aşırı maruziyet ile en erken yaşlanan bölgelerin yüz, boyun ve el olduğunu ileten Estetik & Kozmetik Dermatoloji Uzmanı Dr. Yusuf Topal, El Dolgusu hakkında detaylı bilgileri bizler için aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El dolgusu nedir?

    El dolgusu, elin sırt bölgesine yapılan bir dolgu uygulamasıdır. Elin deri tabakasında inceleme, damarlı görünümünde artış, cilt yapısında bozulma ve elde yaşlanma belirtileri olan kişilere yapılır. Damarlı, yıpranmış ya da incelmiş el derisini tedavi etmenin en etkili yoludur. El dolguları cildinizdeki hacim kaybını düzelterek elinizi tekrar hacimlendirirken sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlar.

    El dolgusu nasıl yapılır? Kalıcılık süresi ne kadardır?

    El dolgusu uygulanırken önden yaklaşık 20 dakikalık bir anestezik krem uygulaması yapılır. Böylelikle işlem sırasında ağrı ve hassasiyet minimize edilir. Elin sırt bölgesinde incelme ve damarlanmada artmış gözlemlediğimiz alanlara, noktasal olarak uygulama yapılır, elin hacmi, parlak ve sağlıklı görünümü geri kazandırılır. El dolgu uygulamalarının ortalama etki süresi 1 yıldır. İkinci uygulamadan sonra bu süre uzar ve daha uzun yıllar sağlıklı ve genç bir el görünümüne kavuşursunuz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kimler el dolgusu yaptırabilir?

    Özellikle aşırı su maruziyeti, kostik ve ev temizleme ürünlerine (sabun, deterjan, çamaşır suyu vb.) çok sık temas eden ellerde yaşlanma ve yıpranma daha hızlı görülmektedir. Yine son 1.5 yılda hayatımıza giren el dezenfektanları da bu süreci negatif yönde etkilemekte ve el yıpranmasını hızlandırmaktadır. Bu grupta öncelik ev hanımları ya da mesleki olarak su ile aşırı zaman geçiren kişiler olduğunu söylemeliyim. Normal sağlıklı bireylerde yıpranma 40’lı yaşlara doğru görülürken, sık temizlik yapan ve sık sık el yıkayan kişilerde 30’lu yaşlarda bile erken yaşlanmış ve yıpranmış el görüntüsü ortaya çıkabilir.

    El dolgusu sonrası nelere dikkat edilmelidir?

    İlk tedavi kişide başlar. Kişi bilinçli olduğunda kendi kendine önden destekler sağlayabilir. Öncelikle düzenli olarak günde en az 3 kez nemlendirici kremler ile el derinizi beslemelisiniz. Tedavi amaçlı kullanılan aşırı kostik ajan ve temizlik ürünleri maruziyetinin de azaltılması gerekir.

    El dolgularının tam olarak verimli olması için uygulama alanı 1 ay süre ile aşırı kostik ve temizleme ajanlarına maruziyetten uzak tutulmalıdır. Bol su içilmeli ve günlük nemlendiriciler ile desteklenmelidir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow