Kalbi koruyor, şekeri dengeliyor... Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklıkları için 5 besin!

Kalp ve damar yollarını temizlemek çok önemli. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklıkları için bu 5 besini tüketmeli. İşte detaylar...
Damarları temizleyen besinlerin başında zeytinyağı geliyor. Zeytinyağlı besinler kalbi koruyor. Şekeri dengeliyor. İşte detaylar...
ZEYTİNYAĞI
Sağlıklı yaşamın anahtar besinlerinden biri olan zeytinyağı, düzenli kullanımda kalp ve damar rahatsızlıkları ile karşılaşma riskini yüzde 50 oranında azaltıyor. Uzmanların da sıkça tavsiye ettiği zeytinyağı, içerisindeki antioksidanlar sayesinde kalbi koruyor ve tansiyon gibi rahatsızlıkları da ortadan kaldırıyor.
BROKOLİ
Demir, vitamin ve mineral deposu olan brokoli, K vitamini ve lif açısından son derece zengin. Damarlardaki kalsiyum oranını dengeliyor ve kolesterolü de ortadan kaldırıyor.
YULAF
Tam bir lif deposu olan yulaf, düzenli bir şekilde tüketildiğinde kalp ve damar yollarını temizliyor. Ayrıca kolesterolü düşüren yulaf, özellikle öğlen yemeklerinde tüketildiğinde sağlık için son derece yararlı oluyor.
TARÇIN
Kandaki şekeri düşürmesi ve dengelemesi sayesinde tarçın, tam bir antioksidan deposu. Bu sayede kalbe giden damar yollarını temizliyor, tıkanıkların oluşmasını engelliyor. Tarçın, günde 1 çay kaşığı kadar tüketildiğinde damar yollarındaki rahatsızlık riskini yüzde 26 oranında azaltıyor.
BADEM
Her derde deva olan badem, damarlardaki kan yollarını temizliyor ve kalbin daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Tekli doymamış yağ, lif ve antioksidan içerikleri sayesinde damar ve kalp dostu bir besin olarak öneriliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
DOĞAL ANTİBİYOTİK! 1 hafta kullanmak yetiyor: 'Öksürüğü bıçak gibi kesiyor, ciğerdeki balgamı söküp atıyor!'
BUNU YAPAN YANDI! Gözlerde sulanma, nefes darlığı, hırıltılı solunum şikayetleri... Uzman isim üstüne basa basa uyardı!
Ayaklarda oluşan nasırlara dikkat! O hastalığın habercisi olabilir
Uykusuzluğunuzun sebebi alerji olabilir! Tedavi edilmediğinde o hastalığa dönüşüyor...
Bahar aylarına dikkat! Tükenmişlik sendromu belirtileri nelerdir?