Covid-19 pandemisinde ozon tedavisi
Algoloji ve Ağrı Prof. Dr. Nurettin Lüleci Covid -19 hastalığının ozonla tedavisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
COVİD-19 akciğerdeki ACE2 proteinine bağlanarak hücreleri enfekte etmektedir. Alveolar tip2 hücreleri ve kılcal endotel hücrelerini tutmaktadır. COVİD-19 da sitokin fırtınası olmaktadır. Burada bağışıklık sistemi istilacıya karşı kendini savunmak için kontrol dışı davranmaktadır. Yani immün sistem paniklemiştir.
Sonuç da ödem ARDS, Akut kalp yetmezliği, ikincil enfeksiyonlarda artış yaparak hastaları ölüme götürmektedir. Burada aşırı aktif bağışıklık sistemi virüsleri öldürürken diğer yandan virüs kaynaklı enflamatuar faktörler üretmektedir. Lenfosit fonksiyonları tam olarak yetersizliğe gitmektedir. Zayıflamış bağışıklık sistemine sahip olanlar özellikle yaşlılar çok daha çabuk etkilenmektedir. Burada öncelikle akciğerde damarlardan kaçak olmakta, solunum ünitelerinde ödem ve sıvı birikmesi hastayı solunum yetmezliğine sonra da çoklu organ yetmezliğine götürmektedir.
2003 yılında Çin’de Prof. Dr. Li Zelin COVİD gibi aynı virüs ailesinden olan SARS virüsünün ozonla %99,2 öldürülebileceğini göstermiştir.
Buradan hareketle ozonun benzer bir şekilde COVİD-19 salgınını önleyebileceğini ve kontrol altına alabileceği varsayılmaktadır. Dr. Wilson klinik araştırmasında SARS virüsünü %99 oranında öldürdüğünü WUHAN kentinde göstermiştir.
Amerika Kaliforniya’dan Dr. Rowen ve arkadaşları 2016’da Afrika’daki EBOLA virüs salgınında 6 hastaya ozon tedavisi uyguladı. 6 hastanın 6 ’sı da tamamen iyileşti.
Bu örneklerden hareketle Çin’de başlatılan kritik evre 3 COVİD hastalarında ozon tedavisi ile çok hızlı iyileşmelerin olduğunun bildirilmesi üzerine 17 hastaya birden ozon tedavisine başlandı.
Yoğun bakımda entübe durumdaki 5 hastanın 5 ‘inin de iyileştirilerek evlerine gönderildiği, daha az ciddi hastalarda ise ozon tedavisi ile tam bir iyileşmenin sağlandığı görülmüştür.
İspanya’dan ozon terapist Dr. Olmeda corona hastası olmuş, boğaz ağrısı, öksürük, kas ağrıları, iştahsızlık, 40 derece ateş, kalp hızında artış ve oksijen saturasyonu düşük durumda iken kendisine ozon tedavisi başlamış ve 2 gün içerisinde toparlamıştır.
İtalya’da ozon terapi gören covid hastalarının ozon tedavi sayesinde yoğun bakıma gerek duymadan iyileştikleri açıklanmıştır.
İtalya, Udine'deki Santa María della Misericordia Üniversite Hastanesi'nde solunum yetmezliği olan Covid-19 pnömonili 36 hastaya Ozon tedavisi verildi.
Udine Üniversitesi’nde Pnömoni ve solunum güçlüğü olan 36 hasta ozon tedavisi sayesinde sağlığına kavuşmuş, sadece 1 hasta yoğun bakımda entübe edilmek durumunda kalmıştır. Bu tedavi ekibinin başında Dr. Demonte bulunmaktadır. Demonte geçen yıl GETAT Kongresinde Türkiye’ye gelerek ciddi sunumlar yapmıştır.
Ozonun etkileri
1- Hemoglobin vücuda daha fazla oksijen salınmasına eritrositlerin elastikiyetinin artmasına dolayısıyla en kılcal damarlara kadar oksijenin gitmesini sağlar.
2- İmmün sistemde lökositleri aktif hale getiriyor. Trombisitlerden büyüme faktörlerinin salınımını arttırarak bağışıklık sistemini düzenliyor.
3- Lipid oksidasyon ürünlerini aktivasyonu ile damar endotelinde Nitrik Oksit üretimine neden olarak atardamarları genişletiyor, hem dolaşım hızlanıyor hem de oksijen daha kolay dokulara giriyor.
4- Kemik iliğimizden daha fazla eritrosit salınmasına neden oluyor.
5- Ozon aktüel olarak antioksidan sistemi uyarıyor.
Koronavirüste ozon nasıl iş görür?
1-Ozon bakteri ve virüsleri öldürüyor. Virüsün lipid yapıdaki hücre duvarını parçalar, virüsün ölmesini sağlar.
2-Oksijeni arttırarak vücudu hipoksiden korur.
3-İmmün sistemi düzenler, uyarır. Sitokin fırtınasının (Aşırı TNF ALFA ve interlökin 10 artışı) önlenmesi ve tersine çevrilmesi için bağışıklık sistemini düzenler. Özellikle IL6 ve CRP de düzelme sağlar.
COVİD-19 da ozon protokolü
COVİD-19 da WFOT (Dünya Ozon Terapi Federasyonu) Ozon tedavisi için tedavi protokolü oluşturmuştur. Bu bağlamda ozon kan ozonlanması ya da ozonun makattan verilmesi şeklinde önerilmektedir.
Koronada ozonlu su kullanımı
Ozon gazı kana verildiği gibi sulara da verilebilir. Bakteri ve virüslerin çok hızlı bir şekilde öldürülmesine neden olur. Bir kıyaslama yapmak gerekirse: 4500 bakteriyi 1 ozon molekülü 1 saniyede öldürürken, klor ancak 3500 saniyede öldürmektedir. Yani ozon klordan 3500 kat daha etkilidir.
Bu bilimsel çalışmalardan hareketle ozonlu su diş cerrahisinden sonra ağızdaki mikropları öldürmek için diş hekimliğinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Ofiste ozonlu su yapmak ellerimizi klor ve diğer kimyasallardan daha doğal bir şekilde dezenfeksiyon sağlamaktadır. Ozonlu suyu ağzımıza, burnumuza vermek ve gargara yapmak sonrasında içmek bizi virüslerden koruyacaktır.
Koronada ozon yağı kullanımı
Aynı şekilde ozon yağının da burun deliklerine sürülmesi, gargara yapılması, cilde ve ellere sürülmesi virüslere karşı koruma sağlamaktadır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
‘Sürekli üşüyorum' diyenler dikkat! Hastalık habercisi olabilir
'Hamileler, gribe karşı C vitamini içeren besinler tüketmeli'
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası! Ülkemizde yaklaşık 35 bin kişi organ bağışı bekliyor
Kaşıntılı döküntü; on çocuktan 1 ila 2'sinde görülüyor
BELİRTİLERE DİKKAT! ‘Yürüyen zatürre’ vakaları kafaları karıştırdı! Yürüyen zatürrenin farkı nedir?