Cinsel problemlere çözüm olabileceği belirtilmişti! Uzman isimden 'aslan balığı' uyarısı

Süveyş Kanalı'ndan geçerek Doğu Akdeniz sahillerine yayılan istilacı 'aslan balığı' zehrinin cinsel problemlere çözüm olacağı gündeme geldi. Mersin Üniversitesi (MEÜ) Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Ayas, balığın bilinçsizce tüketilmemesi için vatandaşları uyardı.
Pasifik ve Hint Okyanusu'nda mercan kayalıklarda yaşayan, Süveyş Kanalı'ndan geçerek Doğu Akdeniz sahillerine kadar gelen ve sayıları gün geçtikçe artan aslan balığı ile ilgili önemli bir bulguya ulaşıldı. Zehirli olması nedeniyle tercih edilmeyen aslan balığı iğnesinin, yapılan araştırmalar sonuncunda cinsel iktidarsızlığa karşı etkisi ortaya çıktı.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Ayas, vatandaşları balığın zehirli olan iğnelerine karşı uyardı. Aslan balığının iğnelerine temas edilmemesini isteyen Doç. Dr. Ayas, ciddi problemlerin çıkabileceğini söyledi.
'Ciddi semptomlar gösterebilir'
Balığın sırt kısmında bulunan dikenlerin dikkatlice makas yöntemi ile kesilip atılması gerektiğini belirten Doç. Dr. Ayas, "Balığı yakalayanlar dikenlerini ellerine batırmamaları gerekiyor. Ciddi semptomlar görülebilir. Ciddi ağrılarla karşılaşılabilir. Semptomları azaltacak pratik çözümler de var. Dikenin battığı yeri 40-42 derece suya batırdığınızda etkisini azaltıyor" dedi.
'Ekosistem üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor'
Aslan balıklarının ekosistem üzerinde de ciddi baskı oluşturduğunu belirten Doç. Dr. Ayas, "Denizde iki tip balık var. Biri toksit balıklar, diğeri ise aslan balığı gibi zehirli balıklar. Toksit balıkları etinde toksin bulunduruyor ve yemesi kesinlikte tehlikeli balıklar. Aslan balığı gibi balıkların sadece dikenleri zehirli ve etinin yenmesinde bir mahsur bulunmuyor. Aslan balığının tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Bu balıkların insana zararı yok ancak dikenine dikkat edilmeli. İstilacı tür olduğu için ekosistem üzerinde de ciddi baskı oluşturuyor" diye konuştu.
SON DAKİKA
-
17. 42
SON DAKİKA DEPREM: SON DAKİKA DEPREM Mİ OLDU? 4 Nisan deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde? Kandilli Rasathanesi son depremler listesi!
-
17. 20
CHP Kurultayı Ne Zaman? CHP Olağanüstü Kurultayı Ne Zaman Yapılacak? Olağanüstü Kurultay Nedir?
-
17. 20
Nisan Ayı Merkez Bankası Faiz Kararı Toplantısı Ne Zaman? TCMB PPK Toplantısı Ne Zaman, Beklentiler Ne?
-
17. 19
4 NİSAN BUGÜN KİMİN MAÇI VAR? Bu akşam hangi maçlar var? 4 Nisan Günün Maçları
-
17. 19
DR. MEHMET ÖZ KİMDİR? Mehmet Öz Nereli, Kaç Yaşında, Ne Doktoru? Amerika'da Bir İlk! Trump Öz'ün CMS Direktörlüğü'nü Onayladı!
-
17. 19
TOKİ ARSA SATIŞI: TOKİ Müzayede Nerede Yapılacak, Ne Zaman? TOKİ Arsa Satışı Ne Zaman? Başvuru Şartları Neler?
EN ÇOK OKUNANLAR
DOĞAL ANTİBİYOTİK! 1 hafta kullanmak yetiyor: 'Öksürüğü bıçak gibi kesiyor, ciğerdeki balgamı söküp atıyor!'
BUNU YAPAN YANDI! Gözlerde sulanma, nefes darlığı, hırıltılı solunum şikayetleri... Uzman isim üstüne basa basa uyardı!
Ayaklarda oluşan nasırlara dikkat! O hastalığın habercisi olabilir
Uykusuzluğunuzun sebebi alerji olabilir! Tedavi edilmediğinde o hastalığa dönüşüyor...
Bahar aylarına dikkat! Tükenmişlik sendromu belirtileri nelerdir?