hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Boş mideye kahve içtiğinizde neler olur?

    Boş mideye kahve içtiğinizde neler olur
    expand

    Birçok kişi sabah gözünü açar açmaz güne hazır olmak için kendine bir fincan kahve koyuyor. Aç karnına kahve içmek ayılmayı kolaylaştırdığı düşünülse de aslında yarardan çok zarar verdiğini biliyor muydunuz? Sabah uyanır uyanmaz kahve içme alışkanlığından vazgeçmenizi sağlayacak gerçekler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SAFRA KESESİ KASILMALARINA NEDEN OLUR 
    Safra taşlarınız varsa boş mideye kahve içmekten kaçınmak gerekir. Bunu yapmak, safra kesenizin büzülmesine neden olabilir, bu da büyüklüğünde küçüleceği ve düzgün çalışmayı durduracağı anlamına gelir. İştahsızlık, keskin ağrı, kusma, sarılık ve ishal kaybı olduğunu fark edebilirsiniz. Her zaman endişe edilecek ve düzenli bir sindirim süreci olabileceği bir şey olmasa da, acı verici ve rahatsız edici olabilir!

    KAYGI
    Güne biraz yorgun mu yoksa kaygı içinde mi başlamak istersiniz. Sabaha kahve ile başlarsanız bu gerçek olabilir. Şu anda kahvede bulunan kafeinin kaygı ile ilişkili olduğunu gösteren çok fazla araştırma var. Bu durum, kafeine bağlı anksiyete bozukluğu olarak bilinir ve anksiyete ataklarına neden olabilir ve hatta fobilere ve obsesif-kompulsif bozukluklara dönüşebilir.

    KONSANTRASYON 
    Gerçek şu ki, konsantrasyon seviyeleriniz ve iş performansınız, aç karnına sabah kahvesiyle başladığınızda her zaman düşüktür.

    KAN BASINCINI ARTTIRIR

    Genellikle çok fazla kahve içmeyen ya da hipertansiyon hastası olanlar kahve içerken yüksek tansiyon yaşayabilirler. Değişiklikler yaklaşık iki veya üç saat sürebilir.

    FİBROKİSTİK MEME HASTALIĞI 
    Ulusal Kanser Enstitüsü Dergisi, kafein tüketimi ile fibrokistik meme hastalığı (FBD) arasında bir bağlantı olduğunu bildirmiştir. Her gün 31 – 250 mg kafein içiyorsanız, yakalanma riski 1,5 kat , 500 mg’yi aşarsanız 2,3 kat artar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MENOPOZ BELİRTİLERİ

    Kuzey Amerika Menopoz Derneği Dergisi’ne göre, kafein, postmenopozal kadınlarda, gece terlemeleri, sıcak basmalar, basmalar ve vulvovajinal atrofi dahil olmak üzere vazomotor semptom rahatsızlığını artırıyor. Gününüzün sorunsuz geçmesini istiyorsanız, bir bardak portakal suyuyla başlayın!

    AZALAN KORTİZON SEVİYELERİ 
    Sabahları uyandığınızda vücudunuz sizi uyanık hissettirmek için kortizol adı verilen bir hormon salgılar. Araştırmalara göre uzun süre sabah kahvesi içiyorsanız kortizol seviyenizi düşürür. Sonuç olarak, kahvenizden sonra çok daha yorgun hissedebilirsiniz!

    CİLDİNİZİ ETKİLER

    Araştırmalar hala sınırlı olsa da, şu anda mevcut olan şey kahvenin kollajen sentezini azalttığını gösteriyor . Çalışma türünün ilki olmasına rağmen, cildinizin esnekliğine bağlı kollajen biyosentezini engelleyebileceğini gösteriyor. Dahası, doz çok önemlidir. Ne kadar fazla kafein tüketirseniz, o kadar yüksek bir etki yaratır.

    DÜŞÜK RİSKİ 
    Son araştırmalar, hamile kalmadan önce kahve içtiyseniz, bebeğinizi düşük yapma olasılığının daha yüksek olabileceğini keşfetti. Hamilelik sırasında kafeinli herhangi bir içecek de etkili olabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow