Bel Fıtığı İçin Hangi Doktora Gidilir? Bel Fıtığına Hangi Bölüm Bakar?
Son yılların en önemli rahatsızlığı ve sık yaşanan sorunları içerisinde bel fıtığı gelmektedir. Farklı şiddetlerde ve ağrılarda seyir eden bu rahatsızlık, günlük hayatı önemli oranda etkiler. Bazı durumlarda kolay tedavi yöntemleri ile geçme şansı bulunurken, bazı şiddetlerde ise cerrahi müdahale gerektirir.
Bu doğru da birçok kişi bel fıtığı sorununa karşı hangi doktora ve bölüme gitmesi gerektiğini öğrenmeye çalışıyor. Özellikle erken zamanda tetkik ve teşhis üzerinden tedavinin önemli olduğu hastalıklar arasında gelmektedir.
Bel Fıtığı İçin Hangi Doktora Gidilir?
Bel fıtığı söz konusu olduğu zaman gidilecek olan doktor ortopedi doktoru olarak öne çıkar. Sonuç olarak şikayetlere bağlı şekilde tetkik ve teşhis her yapılır. Bu teşhis neticesinde probleme bağlı olarak tedavi yöntemleri ele alınır. Aynı zamanda ortopedi doktoru üzerinden yönlendirme ile fizik tedavi uzmanı tarafından da çözüm gerçekleşir. Ancak öncelikle gerekli tetkiklerin yapılabilmesi için ortopedi doktorunun bakması en önemli husustur. Özellikle bu ciddi problem daha fazla ilerlemeden erken zamanda teşhis ve tedavinin önemli olduğunu söylemek gerekir.
Bel Fıtığına Hangi Bölüm Bakar?
Bel fıtığı problemine karşı genelde sırası ile uzman doktorlarla bölümler bakar. Bu doğrultuda öncelikle ortopedi bölümü üzerinden randevu alınır ve teşhis yapılır. Böylece tedavi yöntemleri ele alınması ile beraber, aynı zamanda fizik tedaviye yönlendirme gerçekleşir. Çünkü genelde bel fıtığı ağrıları yapılacak olan fizik tedavi ile hareketler üzerinden çözülür. Tabii hayat boyu yaşanabilecek sağlık sorunları içerisinde olduğu için, hastanın bundan sonra kendine dikkat etmesi gerektiği sorunlardan biridir.
Bel Fıtığına Karşı Çözüm Yöntemleri
Bel fıtığının şiddetine bağlı olarak değişik çözüm yöntemleri uzman doktor kontrolünde gerçekleşir. Genelde ağrıların giderilmesi için ilaç tedavisi uygulanır. Ancak en önemlisi yapılacak olan fizik tedavi ve hareketler doğrusunda sorun önemli oranda azaltılır. Son çözüm yöntemi olarak ise cerrahi müdahale gerçekleşir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Halk Arasında 'Fil Hastalığı' Olarak Biliniyor'! Tedavi Edilmezse Kolda Ve Bacakta Ciddi Sorunlara Yol Açabilir: Lenfödem...
"Alzheimer" ve "Parkinson" tedavisinde umut veren gelişme
Aciller Doldu! Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları Pik Yaptı! Covid-19, Influenza Vakaları Patladı, Uzmanlar Uyardı
Rahim ağzı kanserinin yüzde 99'una HPV enfeksiyonu neden oluyor
A'dan Z'ye Diyabet: Diyabet Nedir, Neden Olur? Tip 1 ve Tip II Diyabet Belirtileri! Beslenme Tedavisinde Nelere Dikkat Edilmelidir?