hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Baş Ağrısına Ne İyi Gelir? Baş Ağrısına Çözüm Önerileri Nelerdir?

    Baş Ağrısına Ne İyi Gelir Baş Ağrısına Çözüm Önerileri Nelerdir
    expand

    Baş ağrıları insanları son derece rahatsız eden bir sağlık problemidir. Baş ağrılarının şiddeti kişilerde görülen hastalığa göre değişiklik gösterebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

    Baş ağrıları çok sık görülen sağlık sorunlarından biridir. Baş ağrısı her iki kişiden birinde görülür. Erkeklere göre kadınlarda daha fazla görülen bir sağlık sorunudur. Kafanın bir bölgesinde olabileceği gibi tamamında da oluşabilir. Baş çevresinde ağrıya karşı hassas olan bazı sinir ve dokular bulunur. Baş ağrısına neden olan bazı durumlar şu şekildedir;

    Kulak

    Burun

    Boğaz

    Atardamar

    Toplardamarda baskı oluşması

    İnsanlarda en çok görülen sağlık problemlerinden birisi de baş ağrısıdır. Baş ağrılarının birçok bölümünü migren hastalığı oluşturuyor. Baş ağrıları iki çeşide ayrılır. Primer ve sekonder olmak üzere iki çeşit baş ağrısı çeşidi bulunuyor. Primer baş ağrıları genellikle kendiliğinden geçebilen türlerdir. Fakat sekonder ağrılar genellikle bazı hastalıklara bağlı olarak görülen belirtilerdir. İnsanlar arasında görülen bu baş ağrıları oldukça yaygındır. Kafanın herhangi bir bölümünde oluşabilir. Oluşan bu ayrı kafanın her bölümde meydana gelebilir.

    Baş ağrısı şiddetini bazı zamanlarda arttırabilir. Şiddetinin artmasıyla birlikte kişilerde daha fazla şikayetler görülür. Baş ağrıları genellikle bir hastalığın belirtisi olarak görülüyor. Baş ağrıması durumunda bilinçsiz bir şekilde ilaç kullanımları daha büyük sorunlarla karşılaşmaya neden olabiliyor. Uzun süren geçmeyen baş ağrıları için mutlaka uzman doktorlara muayene olmak gerekir. Doktorlar tarafından önerilmeyen tedavi şekilleri her zaman daha büyük sağlık sorunlarını meydana getirecektir. Baş ağrıları sebepleri şu şekilde sıralanabilir;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enfeksiyonlar

    Kafa içinde oluşan basınçlar

    Beyin tümörü

    Stres

    Gerilim

    Yeterli miktarda su tüketmemek

    Travmalar

    Baş Ağrısına Çözüm Önerileri Nelerdir?

    Baş ağrısı yaşayan kişiler bu ağrıyı nasıl gidereceğini öğrenmek için bazı araştırmalar yapabiliyor. Fakat bu durumlarda mutlaka sağlık kuruluşlarına gitmek gerekir. Baş ağrılarının şiddetlenmesiyle birlikte ortaya ciddi sağlık problemleri çıkabilir. Baş ağrısının tedavisi için öncelikle kişilerde herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığı tespit edilmelidir. Hastalığın çeşidine göre farklı tedavi yöntemleri uygulanabilir. Bu durumlar doktorlar tarafından yapılan testlerle ortaya çıkar.

    Kişilerde enfeksiyon nedeniyle oluşan bir baş ağrısı varsa, doktorlar bu konuda antibiyotik tedavisi uygular. Uygulanan antibiyotik tedavisiyle vücutta bulunan enfeksiyonlar ortadan kaldırılır ve baş ağrılarının iyileşmesi sağlanır. Pek çok kişi baş ağrısı yaşadığında direkt olarak ilaç kullanabiliyor. Bu durumlar oldukça sakıncalıdır. Kişilerde özellikle stresten dolayı baş ağrısı yaşanıyorsa, psikolojik destek alması gerekebilir. Son derece önemli olan bu sağlık sorunu, doktorlar tarafından kısa süre içinde tedavi edilmelidir.

    Baş Ağrısı Tipleri Nelerdir?

    Baş ağrılarının birçok farklı tipi bulunuyor. Bu tiplerde görülen baş ağrısı şiddeti farklılık gösterebiliyor. Koyulacak tanıyla baş ağrısının hangi tip olduğu tespit edilebiliyor. Herkesin merak ettiği baş ağrısı tipleri şu şekilde sıralanabilir;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Migren

    Gerilim tipi baş ağrısı

    Küme baş ağrısı

    Yüksek tansiyon

    Sinüzite bağlı

    Orta kulak iltihabı

    Baş Ağrısı Yaşayan Kişiler Hangi Doktora Gitmeli?

    Baş ağrısı şikayeti olan kişilerin bir diğer merak ettiği de konu da hangi doktora gitmesi gerektiğidir. Pek çok kişi baş ağrısına bakan doktor hakkında bilgisi olmuyor. Baş ağrısıyla ilgili olan bölüm nörolojidir. Nöroloji tamamen hastaların şikayetlerine göre gerekli olan testleri yapar ve hastalığa göre bir tedavi süreci düzenler. Bu durumda hastanın hikayesi de tanı koyulması için oldukça önemlidir.

    Hasta olan kişiler ağrının şiddetini ve ne sıklıkla yaşandığını doktora detaylı olarak anlatmalıdır. Doktorlar hasta hikayesini dinleyerek, uygulanacak tedavi yöntemleriyle hastaların kısa süre içinde iyileştirilmesi sağlanır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow