Ayak Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Ayak Ağrısından Kaynaklanan Riskler Nelerdir?
Ayak ağrısı sıklıkla Bir uzman ile bir istişare genellikle esastır noktaya, sağlık sorunlarını karşılaşılır. Ayak ağrınızın kaynağında yanma hissi, çok uzun süre ayakta durma pozisyonu veya yürürken ağrı gibi çeşitli nedenler olabilir. Bu ağrıların kökeni değişebilir.
Ayak Ağrısı Neden Olur?
İskelette bir dengesizlik, zayıf dağılmış bir ağırlık taşıma, düz ayaklar veya oyuk ayaklarla ilgili bir sorun, Lenoir'in omurgası veya problemler için plantar fasiit sebepler arasında olabilir. Ağrıyan ayak, birçok kökene sahip olabilen yaygın bir semptomdur. Çoğu ayak ağrısı hafif ve geçici olsa da, bazıları mümkün olan en kısa sürede teşhis edilmesi gereken bir ayak hastalığının işareti olabilir.
Ayak ağrısının birçok açıklaması olabilir. Gerçekten de ayak 26 kemik, iç kaslar, dış kaslar, eklemler, bağlar ve tendonlardan oluşan karmaşık bir yapıdır. Bu bütün aynı zamanda birkaç kan damarı tarafından vaskülarize edilir ve birçok sinir tarafından geçilir. Bu nedenle, etkilenen bölgeye bağlı olarak farklı ayak ağrısı türlerini ayırt edebiliriz.
Ayak bileği ve ayak ağrısının birden fazla kaynağı olabilir:
● Eklem
● Kemik
● Tendonlarla ilgili
● Zayıf kan dolaşımı ile ilgili
● Şok veya travma ile ilgili
● Br malformasyon veya statik bir bozuklukla ilgili (düz ayak vb.)
● Ayakların deformasyonu ile ilgili olabilir.
Ayak Ağrısı Nasıl Geçer?
Yürümek ve ayakta durmak için iyi ayak ve ayak bileği sağlığı şarttır. Bu bölgede ortaya çıkan herhangi bir ağrı, bu nedenle hızla etkisiz hale gelir. Mümkün olduğunca iyi hareket kabiliyeti sağlamak için ağrı durumunda bir doktora veya ayak hastalıkları uzmanına danışmayı geciktirmemelisiniz.
Osteoartrit atağı durumunda, ağrıyı hafifletmek için parasetamol gibi analjezikler kullanılabilir. Bazı durumlarda ağrılı eklemlerde infiltrasyonlar önerilebilir. Burkulma veya hafif travma durumunda istirahat, antiinflamatuar ilaçlar, buz uygulaması, ayağın yükseltilmesi önerilebilir. Statik bir bozukluk varsa, sonunda tabanlık giyilerek düzeltilebilir. Ayrıca yüksek topuklu ve iyi adapte edilmiş ayakkabıları tercih etmek de gereklidir.
Son olarak, ağrının geçmesini beklerken veya kalıcı rahatsızlık durumunda, yürümeye izin vermek için bir baston veya koltuk değneği kullanılması gerekebilir.
Ayak Ağrısı
Ayak bileğinde ağrı, sıklıkla tekrarlayan yaralanmalardan sonra ortaya çıkan osteoartrit ile bağlantılı olabilir. Ayak bileği ayrıca romatoid artrit veya diğer iltihaplı romatizma vakalarında iltihaplanma yeri olabilir. Gut veya spondiloartropatiler de ayak bileği ve ayağı etkileyebilir. Aşil tendiniti yaygındır. Ağrılıdırlar ve bazen ayağın arkasındaki tendonun iltihaplanmasına (şişlik, kızarıklık) neden olurlar.
Daha az açık bir şekilde, diyabetik arterit gibi dolaşım hastalıkları ayaklarda ağrı veya yaralara neden olabilir. Venöz yetmezlik ayrıca ayak bileği ve ayak ağrısı, şişlik (ödem), kramplar vb. neden olabilir. Diyabetli kişilerin düzenli olarak ayaklarını izlemeleri ve en ufak bir lezyon ortaya çıkar çıkmaz danışmaları önemlidir. Ayağın altında ağrı hissederseniz, ağrıyan ayağın topukta lokalize olduğunu hissederseniz, bunun nedeni topuk kemiğinin altında oluşan kalkaneus olabilir.
Ayak Ağrısından Kaynaklanan Riskler Nelerdir?
Farklı olası nedenler göz önüne alındığında, ayak ağrısı çok farklı şekillerde gelişebilir. Bu ağrı özellikle yoğunlukta artabilir ve alt ekstremitenin diğer kısımlarına yayılabilir. En şiddetli vakalarda ağrı, ayağın felç olmasına yol açabilecek şekildedir.
Ayakta yoğun veya inatçı ağrı olması durumunda doktora başvurulması tavsiye edilir. Klinik muayene, ilk teşhisi koymayı mümkün kılar. Bu, ayağın MRG'si gibi ek incelemeler yapılarak daha da geliştirilebilir. Risk faktörlerini sınırlandırarak belirli ayak ağrılarını önlemek mümkündür.
Ayaklarınız her gün vücudunuzun en stresli kısımlarından biridir. Bununla birlikte, kendinizi yaraladığınızda veya rahatsızlık duyduğunuzda, onları nitelendirmek için çeşitli semptomlara çok dikkat edin.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
"Sessiz ölüm"den komşusunun yardımıyla kurtuldu!
Sabahları baş ağrısı ile uyanıyor ve unutkanlık yaşıyorsanız sebebi bu olabilir! Tedavi edilmezse kalp hastalığına bile yol açıyor
KAN ŞEKERİNİ FIRLATIYOR! Kışın tüketirken aman dikkat! C vitamini...
ŞEKER GİBİ YUTMAYIN KANSERE BİLE YOL AÇIYOR! Omega- 3, A, B12, C, D vitamini, Selenyum, Magnezyum... Böyle kullanırsanız tehlike saçıyor
BU 5'LİYİ KARIŞTIRIN ÇAY DEĞİL İLAÇ OLUYOR! İltihabı kurutuyor, öksürüğü şıp diye kesiyor! Ihlamurun etkisini artıracak tarif