hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ağrı kesiciden 2 kat daha faydalı! Migren atağını dakikalar içinde sonlandırıyor...

    Ağrı kesiciden 2 kat daha faydalı Migren atağını dakikalar içinde sonlandırıyor...
    expand

    Katlanılmaz migren ataklarını bu şifalı besin sayesinde bıçak gibi kesip atacaksınız. İlaçlar kadar etkili olan bu besin sayesinde doğal bir şekilde migren ızdırabından dakikalar içerisinde kurtulacaksınız. Uzmanlar, migrene şifa olan besini açıkladı. İşte ilaçsız bir şekilde rahatlamanızı sağlayacak mucizevi besin…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Migren, kafadaki kan dolaşımının daralmasıyla ortaya çıkan bir durumdur. Pek çok insanı etkileyen migren, baş ağrısının en şiddetli türlerinden birisidir. İnsanın başını çatlatacakmış gibi hissettirir ve dayanılmaz ağrılara neden olur. Bir anda ortaya çıkabilir ve yaşam kalitesini düşürür. Migrenin ne kadar süreceği ise belirsizdir 72 saat bile sürebilir.

    Uzmanlar, bazı besinlerin migreni sonlandırabileceğini belirtti. O besinlerden birisi ise mucizevi etkileriyle cayenne biberi.

    Arnavut biberi olarak da bilinen cayenne biberi, çoğunlukla yemekleri tatlandırma amacıyla kullanılan acı biberlerden birisidir. Etkili miktarda besin kaynağıdır. A ve C vitamini açısından oldukça zengindir. Cayenne, B6, K vitamini, potastum ve magnezyum içerir. Bu biberi baharat olarak kullanmanın yanı sıra tıp ve kozmetik alanlarında da kullanılmaktadır.
    Cayenne biberi, kapsaisin isimli bileşik sayesinde ağrı kesici etkiye sahiptir. Kapsaisin isimli bu bileşik beynin ağrı mesajı gönderen bölgesiyle temas kurarak hemen ağrı kesici etkisini gösterir. Bu sebeple migren atağı esnasına cayenne biberi yemek, ağrı iletimini durdurur ve sinir uçlarını uyararak ağrıyı yok eder.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cayenne biberi sayesinde migren atağı sırasında oluşan; baş dönmesi, uyuşma hissi, bulanık görme, mide bulantısı ve kusma belirtilerinden kolayca kurtulabilirsiniz. Kas ve eklem ağrılarının hafiflemesi için de tüketilebilir.

    Araştırmalar cayenne gibi antioksidanlar içeren bitkisel gıdalar tüketmenin, kalp hastalığı gibi rahatsızlıklara koruma sağlayarak yaşam sürenizi uzatabileceğini göstermektedir.
    Cayenne biberinin diğer faydaları ise şöyle;

    Cayenne biberi tüketmek, kan basıncını düşürür. Kan damarlarının iyileşmesini sağlar ve kalbe iyi gelir. Kan dolaşımıyla ilgili problemleri ve kalpte oluşan çarpıntıyı olumlu yönde etkiler. Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Kan pıhtılaşmasını kontrol altında tutarak kalp krizini önlemeye yardımcı olabilir. Kan damarlarını temizleyip genişlemesini sağlayabilir.

    Cayenne biberinin içerisinde yer alan kapsaisin isimli bileşik kanser riskinin azalmasına yardımcı olabilir. Ayrıca kanser hastalığının başlangıç evresinde cayenne biberi tüketmek, kanser hücrelerinin büyümesini azaltabilir. Akciğerdeki tümörlerin oluşumunu azaltabilir ve tümörlerin küçülmesine yardımcı olabilir.

    Cayenne biberinin kullanım alanları oldukça çeşitlidir. Biberi doğrayarak yemeklerde kullanabilirsiniz ya da kurutarak baharat şeklinde tüketebilirsiniz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow