hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    40 yaş sonrası zayıflama ve kilo kontrolü

    40 yaş sonrası zayıflama ve kilo kontrolü
    expand

    Özellikle 40 yaş üstü kişilerden, birçok kilo verme tekniğini denemelerine rağmen kilo veremediklerini ne sıklıkla duydunuz? Çok sık.Birkaç kez insanlar kilo almak için yaşlarını suçlarlar. "Belli bir yaştan sonra olmuyor" diyor birçoğu, fazladan kilo vermeleri istendiğinde. Fazla kilolu olmak bir takım tıbbi komplikasyonları beraberinde getirirken, ileri yaşın kilo vermede kontrol edici bir faktör olduğu hayaliyle yaşamak, sonraki yıllarda biyolojik sağlığı kötüleştirebilir. İşte 40 yaş sonrası kilo kontrolü ve zayıflama... (Posta)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaş ilerledikçe vücut kompozisyonu çok değişir. Vücut kompozisyonundaki yaşa bağlı değişiklikler, sonraki yaşamda genel sağlığı belirler.Yaş ilerledikçe vücut kompozisyonu çok değişir. Vücut kompozisyonundaki yaşa bağlı değişiklikler, sonraki yaşamda genel sağlığı belirler.

    Bu nedenle belirli bir yaştan sonra kilo verebilmek için kilo verme tekniklerini revize etmek gerekir. Kilo vermek için neyin işe yarayıp neyin yaramadığını anlamak gerekir. Yaşlanmak genellikle hareketi ve metabolizmanızı yavaşlatır. Bu yaş ilerledikçe kilo almanın temel nedenidir.

    Bununla birlikte sık sık şok diyetler yapmak, dengesiz beslenmek ve uykusuzluk kilo vermeyi zorlaştıran diğer etmenler arasındadır.
    Ve elbette değiştirmenin oldukça zor olduğu bol karbonhidratlı geleneksel bir yeme düzenine sahipseniz kilo verme süreci sizin için biraz daha zor olacaktır

    Ancak umutsuzluğa kapılmayın! Warwick Üniversitesi ve Üniversite Hastaneleri Coventry ve Warwickshire (UHCW) NHS Trust tarafından 2020 yılında yapılan ve Clinical dergisinde yayınlanan bir araştırma, "60 yaşın üzerindeki obez hastalar, yalnızca yaşam tarzı değişiklikleri kullanarak gençlerinki kadar kilo verebilir" diyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ve siz, 40 yaş sonrasındaysanız doğru bir sistemle fazla kilolardan kurtulabilirsiniz.

    Her şeyi doğru yaptığınız hale kilo veremediğinizi düşünüyorsanız, metabolik ve hormonal bir sorun olmadığını kontrol etmek için doktorunuza giderek sorunun tedavisini sağlamalısınız

    KASLAR AZALDIKÇA KALORİ VE YAĞLAR BİRİKİR

    Genellikle kişilerin 30'lu ve 40'lı yaşlardan sonra kilo aldığı görülmektedir. Bunun nedeni, insan vücudunun yağsız kaslarının orta yaşta azalmaya başlamasıdır.

    Yağsız kaslar kalori yakar. Yani vücuttaki daha az yağsız kas ile kişinin aldığı kalori miktarı kullanılmaz ve kiloya eklenir.

    Bu nedenle belli bir yaştan sonra günlük alınan kalori miktarına dikkat edilmeyen kişinin kilo alma şansı daha fazladır.

    40 YAŞ SONRASI BUNA DİKKAT!

    Daha az fiziksel aktivite de vücut ağırlığında bir artışa katkıda bulunur.

    Daha az kalori yakıldığı için insan vücudu yavaşlar.

    Buna ek olarak, psikolojik olarak insanlar 35 yaşından sonra yeterince fiziksel iş yapmama alışkanlığı kazanırlar.

    Orta yaştan sonra insanlar, sanki yaşlılık sadece masada oturmak içinmiş gibi, hareketsiz bir yaşam tarzına uyum sağlama eğilimindedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    40 YAŞ SONRASI STRES KİLO KONTROLÜNÜ ZORLAŞTIRIR

    İleri yaşlarda vücut ağırlığının artmasının bir diğer önemli nedeni de strestir. Büyüyen yaşla birlikte genel ruh sağlığı, kısmen yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıklarından, kısmen de çevresel, biyolojik, sosyal ve diğer birçok faktörden dolayı bozulma eğilimindedir.

    Stres, bir insanın çevikliğini etkiler ve onu daha az aktif hale getirir.

    40 YAŞINDAN SONRA KİLO VERMEK İÇİN İPUÇLARI

    30'larınızı geçtikten sonra kalorilerinizi izleyin. Daha önce de belirtildiği gibi, yağsız kasların bozulması vücut ağırlığı üzerinde muazzam bir etkiye sahiptir. Kalorileri azaltmalı ve daha fazla lif ve antioksidan bakımından zengin yiyecekler yemeye daha fazla odaklanmalıdır.

    Uzmanlar, sağlıklı bir vücudun anahtarının ne yiyeceğini ve ne zaman yeneceğini bilmekten geçtiğini söylüyor.

    Sabah açlığınızı sağlıksız işlenmiş gıdalarla doyurmayın.
    Sağlıklı kahvaltı yapmayı atlamayın.
    Her gün en az 7-8 bardak su içmeyi unutmayın.
    Ana öğünler arasında küçük öğünleri atlamayın.
    Geceleri ağır yemeyin
    Şekerle tatlandırılmış kahve, çay, alkolsüz içecekler veya enerji içeceklerini gereğinden fazla tüketmeyin.
    Egzersizi atlamayın. Yaşlılık egzersizi atlamak için bir bahane değildir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow