24 Aylık Bebek Gelişimi: 24 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalı? Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Bebekler doğdukları andan itibaren sürekli bir gelişme içerisindedir. Özellikle bu gelişimler çocuğun belli yaşlara geldiği zamanlarda daha fazla şekilde ilerleme gösterebilir. Çocukların her yaş aralığında farklı gelişim özellikleri bulunur. Bu özellikler genellikle fiziksel gelişim boy ve kilo ile ilgili olmaktadır.
24 aylık bebeklerde gelişim hızla devam ederken özellikle fiziksel değişim aşamalarda yavaş yavaş başlar. Özellikle 24 aylık bebeklerin zihinsel yapıları da sürekli gelişim içerisinde olduğu için genellikle çevrelerine karşı daha duyarlı ve daha meraklı bebekler haline dönüşürler. Elbette 24 aylık bebeklerde tüm fiziksel ve zihinsel gelişim için ebeveynlerim desteklemesi gereken bazı aşamalar söz konusudur. Özellikle bu aşamalar 24 aylık bebeklerin doğru ve dengeli beslenmesi ile ilgilidir.
24 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalı?
Her çocuğun boy ve kilosu, fiziksel durumu, bebeklerin beslenme durumuna ya da yaşam ortamına göre farklılık gösterebilir. Özellikle bebeklerdeki fiziksel gelişim dengeli bir şekilde beslenme ile doğru orantılıdır. Ayrıca bebeklerdeki fiziksel gelişimler bebeğin genetik faktörlerine bağlı olarak da değişiklik gösterebilir. Yapılan araştırmalara göre anne ve babaları uzun boylu olan çocukların genetik faktörler sebebiyle daha uzun olduğu anlaşılmıştır. Fakat özellikle gelişim çağındaki çocuklarda belli yaş aralığında standart kilo ve boy hesaplamaları da vardır.
- Özellikle 24 aylık bebeklerde genellikle kilo 10 ile 15 kilogram arasında değişmektedir. Bu kilo durumu kız çocuklarında biraz daha düşük olurken erkek çocuklarında genellikle daha fazladır.
- 24 aylık bebeklerin boy uzunlukları yine bebeğin cinsiyetine göre değişebilir. Kız çocuklarında 80 ve 92cm boy görülürken erkek bebeklerde genellikle 24 aylık olma ile beraber boy uzunluğu 82 ile 93 cm arasında değişiklik gösterebilir.
Beslenmesi Nasıl Olmalı?
Dengeli ve düzenli beslenme özellikle gelişim çağındaki bebeklerin daha sağlıklı büyümesine yardımcı olmaktadır. Bu sebeple ebeveynler olarak mutlaka çocukların beslenmesine dikkat etmek gerekir. Bebeklerde gün içerisinde doğru ve düzenli beslenme bebeğinizin fiziksel ve zihinsel olarak gelişimine de destek sağlar.
24 aylık bebeklerde genellikle anne sütü alımı durur. Eğer çocuğunuz anne sütüne devam ediyorsa artık 24 aylık olduktan sonra anne sütüne son vermek gerekir. 24 aylık bebekler artık günlük süt ihtiyacını inek sütünden sağlayabilir. Beslenme konusunda mutlaka üç ana öğün vermeye dikkat edin. Bazen çocuklar ama ürünleri tüketmek konusunda isteksiz olabilirler. Burada çocukları çok zorlamaya gitmeden yemeği sevdirir şekilde beslenmek önemlidir. Bu yaş aralıklarındaki çocuklarda genellikle kendi başına işlerini hallet hemen durumu söz konusu olabilir. Bu nedenle genellikle 24 aylık olan bebeklerde kendi yeme isteği ortaya çıkar. Eğer böyle bir istek söz konusu ise mutlaka bebeğinizi kendi kendine yemeğini yemek konusunda desteklemeniz gerekir.
24 aylık bebeklerde özellikle tüketilmesi gereken ürünler ise şunlardır;
1- Süt ve tüm süt ürünleri,
2- Kuru baklagiller,
3- Et ve yumurta,
4- Sebze ve meyve,
5- Tahıllar.
24 Aylık Bebekler Kaç Saat Uyumalıdır?
24 aylık olan bebeklerin artık uykusu daha hafif hale gelir. Bu sebeple 2 yaşına gelen çocuklarda sürekli uyku problemleri ve sık uyanma gibi durumlar görülebilir. Çocuğunuz uykusundan ağlayarak uyanmamışsa çocuğumuza müdahale etmeden kendi kendine uyumasını bekleyebilirsiniz. Böylece çocuğunuza daha sağlıklı bir uyku düzeni aşılanmış olur.
24 aylık olan bebeklerde artık anlama yetileri ve zihinsel gelişimleri yavaş yavaş oluştuğu için çocuğunuz çevreden gelen tüm sesleri ve görsel aktiviteleri de anlayabilir. Bu nedenle özellikle düzenli bir uyku için çocuğunuza ninni söyleyebilirsiniz ya da bir masal okuyabilirsiniz. 24 aylık olan bebeklerde ortalama olarak gece uykusu 11 saat sürerken gündüz uykusu bir buçuk ya da 2 saat şeklinde sürmektedir. Çocuğunuz özellikle geceleri uyumakta zorlanıyorsa gündüz uykularını biraz daha uzatabilir ya da tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.
24 Aylık Bebeklerde Dil Gelişimi
2 aylık bebekler artık çevresindeki tüm olayları anlayabilen ve sizinle sohbet edebilen bireyler haline gelir. Bu sebeple 24 aylık olan çocuklar kendisini ifade edebilir ve çevresinden duyduğu pek çok kelimeyi ayırt edebilir.
Özellikle bebeğin olarak dil gelişimini desteklemek istiyorsanız onunla sohbet edebilir, ona masal okuyabilir ve çeşitli aktiviteleri konuşarak yapabilirsiniz. Bu yaştan itibaren özellikle çocuğunuzun dil gelişimine de bağlı olarak artık kelime dağarcığı da giderek artacaktır. Kelime dağarcığı artan çocuklarda hafıza da arttığı için çocuğunuzun merak duygusu ön plana çıkacaktır. Bu nedenle dil gelişimi sürekli artan çocuğunuzun sizi sorduğu farklı soruları da görebilirsiniz.
24 Aylık Bebeklerde Sosyal Gelişim
24 aylık bebeklerde sosyal gelişim çok hızlı ilerler. Özellikle çocuğun konuşmaya başlaması, anlamaya başlaması ve çevresine karşı hareketliliğin artması sebebiyle sosyal çevre ile olan ilişkileri de artar. Çünkü 2 yaşına gelen çocuklarda sosyal yaşamlar daha hızlı ilerler.
Günlük aktiviteler ebeveynlerinde yönlendirmesiyle çocukların sosyal çevre ile olan bağ giderek artmaktadır. Bu yaşlarda bazı çocuklar akranları ile doğru şekilde iletişim kurmayabilir. Çünkü onlar için akranları bir rakip durumundadır. Özellikle bir oyuncağı paylaşma konusunda ya da aynı oyunu oynama konusunda iletişimsizliğe düşebilirler. Bu konu için ebeveynler mutlaka sabırlı olmalı çocuklarını zorlamadan bu dönemin hafif şekilde atılmasını beklemelidir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Anne adayları dikkat! Hem kendinizi hem de bebeğinizi hipertansiyondan koruyun...
Çörek otu yağını böyle tüketmek kanseri yok ediyor
TikTok fenomeni hayatını kaybetti! Doktorlar 1 ila 5 yıl arasında ömür biçmişti ama... KANSERİN EN SİNSİ BELİRTİSİ!
Grip, soğuk algınlığı ve enfeksiyonlara karşı koruyucu etki! Enerji veriyor, metabolizmayı hızlandırıyor! '1 bardak içmek yetiyor!'
Kilosu 75 TL! Kendisi küçük, faydaları büyük: 'C vitamini ile bağışıklığı güçlendiriyor, zayıflamaya yardımcı oluyor!'