2022’de güzellik cephesinde neler olacak?
Merhaba, bu Pembenar’daki ilk köşe yazım. Severek takip ettiğim bu platformun köşe yazarlarından biri olmaktan ötürü mutluyum. Estetik/plastik cerrahi ve genel olarak güzellik kavramı üzerine yazılarımla karşınızda olacağım. İlk yazım, 2022’de yükselmesini beklediğim güzellik trendleri üzerine. Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel yazdı... (Milliyet)
Covid ve varyasyonlarıyla iki senedir hayatımızda olan pandemi, kişisel bakım ve güzellik algımızda da birtakım değişikliklere yol açtı. Evlerde daha uzun süre geçirdiğimiz, kendimizle baş başa kaldığımız bu zamanlarda hayat, gerçek ihtiyaçlar, etrafımızı nasıl görüyor ve görünüyoruz üzerine kafa yorduk. Kimisi için lüks, kimisi için gerçek bir ihtiyaç olan estetik işlemler bu dönemde şaşırtıcı biçimde ciddi bir artış gösterdi. Ben sebebini hayatın geçiciliğinin kavranması, insanların elden geldiğince güzel yaşamak/yaşanmak istenmesine bağlıyorum. Günlük akışından uzakta kalmak zorunda olduğumuz bu dönemde kendimize daha çok bakarak, aslında ne kadar hayat dolu olduğumuzu en başta kendimize göstermek ve cesaretlendirmek istedik.
Öte yandan seyahat, dışarıda yiyip içmek ve buna bağlı giyim kuşam alışverişlerinin de eskisi gibi yapılamadığı pandemi dönemi, insanların kendine yatırım yapması için hem zaman hem bütçe yarattı. Maske zorunluluğu ve uzaktan çalışma koşulları ise hep olmak istediği ameliyatlar için dinlenme sürecini gözlerden uzak geçirmek için bir fırsat oldu. Özetle insanlar gençlik ve güzellik taleplerini 2021 boyunca sürdürdüler.
Peki 2022’de estetik işlemler nasıl bir yön izleyecek, ne tür işlemler daha çok talep görecekler:
1. Daha fazla kişisel odaklı mezoterapi işlemleri yapılacak. Mezo kelime anlamı olarak orta demek. Cildin orta ve üst tabakasını canlandırmak, nem ve ışıltı kazandırmak, aydınlatmak, izleri ve lekeleri hafifletmek için çeşitli vitaminler, aminoasitler, meyve asitleri, hyalüronik asit ve enzimlerin cilde enjeksiyon yoluyla verilmesi olan bu işlem (mezoterapi) gelecek günlerde daha kişisel odaklı hale gelecek.
Kök hücre teknolojisindeki gelişmeler, canlı doku olarak davranabilme, doku yenileme işlevine sahip ürünlerin yaygınlaşması, dahası bu işlemlerin çoğunun muayenehane koşullarında yapılabilir olması bizlere büyük olanaklar sağladı. Özetle artık elimizde yaşlanmayı geciktirmek ve cildi onarmak için birçok yeni ve güçlü enstrüman var.
2. Yaşam süremiz giderek uzuyor. Bedenimiz sosyal hayatta, iş hayatında bizleri daha uzun süreler temsil edecek. En görünür bölge olan yüzdeki sarkmaları, konturların kaybolmasını, yüz kemiklerinin zayıflamasıyla orta yüzün çökmesini düzeltecek germe işlemleri daha sık uygulanacak. Yüz germe işlemleri farklı bölgelerde ihtiyaçlara yönelik mini lifting işlemleri biçiminde de yapılabilecek. Göz çevresine ve göz kapağına yönelik ameliyatlar, cerrahi olmayan işlemlerin kombinasyonu ile daha çabuk iyileşen, daha uzun süre etki eden ve daha başarılı sonuçlar veren uygulamalar olarak daha sık tercih edilecekler.
3. Annelik estetiği adını verdiğimiz “Torsoplasti” ameliyatlarını daha çok yapacağız. Doğumla birlikte karın duvarının gevşemesi, memelerin emzirme sonrası boşalması ve sarkması, genel olarak kilo alıp vermeden kaynaklı deformasyonların düzeltilmesi için yapılan bir dizi ameliyata Torsoplasti denmekte. Kadınların hızla hayata karışması, kendini toparlanmış, fit, estetik hissetmesi için yapılan bu kombine işlemler zamanı ve bütçeyi daha ekonomik kullanmayı da beraberinde getirdiğinden 2022’de daha revaçta olacak.
Güzel hissetmemiz elbette bu ameliyatlara bağlı değil. İyilik de güzellik de önce içten gelir; yardımsever, nazik, doğayla ve kendisiyle barışık olmak, kalbinde sevgi ve merhamet taşımak, benzersiz bir ışığa sahip olmamızı sağlar. 2022’nin hepimize sağlık, mutluluk ve iyilik ışıltısı getirmesini dilerim.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Halk Arasında 'Fil Hastalığı' Olarak Biliniyor'! Tedavi Edilmezse Kolda Ve Bacakta Ciddi Sorunlara Yol Açabilir: Lenfödem...
"Alzheimer" ve "Parkinson" tedavisinde umut veren gelişme
Aciller Doldu! Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları Pik Yaptı! Covid-19, Influenza Vakaları Patladı, Uzmanlar Uyardı
Rahim ağzı kanserinin yüzde 99'una HPV enfeksiyonu neden oluyor
A'dan Z'ye Diyabet: Diyabet Nedir, Neden Olur? Tip 1 ve Tip II Diyabet Belirtileri! Beslenme Tedavisinde Nelere Dikkat Edilmelidir?