hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zina İle İlgili Hadisler: Peygamber Efendimizin Zina İle İlgili Sözleri...

    Zina İle İlgili Hadisler: Peygamber Efendimizin Zina İle İlgili Sözleri...
    expand

    Zina kadın ve erkeğin kendilerine haram kılındığı yasak ilişki ve birliktelik olarak tanımlanmaktadır. İslam dinine göre zina kesinlikle haramdır. Bu bağlamda Peygamber Efendimizin Zina ile ilgili pek çok hadisleri vardır. Allah’ın kelamı olarak belirtilen Kuran-ı Kerim tarafından da zina kesinlikle yasaklanmıştır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Zina İle İlgili Hadisler

     Zina karşı cinsten iki kişinin nikahsız birlikteliği ya da evli iken bir başkası ile ilişki yaşaması olarak ifade edilmektedir. Bu bağlamda nikah olmadan bu tip cinsel ilişkiler Arapça da zena Türkçede ise zina olarak belirtilmektedir.

     Zina sadece cinsel ilişki ile sınırlandırılmamış aynı zamanda göz zinası, dil zinası, kulak zinası, kalp zinası gibi çeşitleri bulunmaktadır. Yüksek ahlakı öğütleyen İslam dini bu bağlamda kesinlikle zinayı ayetler ve peygamber efendimizin hadisleri ile sabittir.

     Peygamber Efendimizin Zina İle İlgili Sözleri...

     Hz peygamberimiz Zina ile ilgili hadisleri şu şekilde buyurmuştur. İç biriniz yanında mahremi olmayan bir kadınla baş başa kalmasın demiştir.

     Aniden görülen harama bakmamak adına hemen gözünü başka tarafa çevir diyerek yol göstermiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Yine farklı olarak erkek erkeğin kadın ise kadının avret yerlerine bakamaz bir erkek başka bir erkekle bir kadın ise başka bir kadın ile bir örtü altında kalamaz demiştir., 

     Peygamber efendimize göre helak edicileri şu şekilde belirtmiştir.

     - Allah’a şirk koşmak, Büyü yapmak, Allah’ın haram kıldığı bir nefsin hileli şekilde öldürmek, faiz elde etmek, yetim malı yemek, zina yapmak olarak saymıştır.

     Fuhuş ve Zina İslam Dinine göre Bakış Açısı

     Kuran-ı Kerim içerisinde yer alan birçok ayette fuhuş ve zina kesinlikle yasak olduğu ve haram olduğu net olarak belirtilmiştir.

     Hz Muhammet SAV Allahü telala kıyamet günü 3 kişiyle konuşmaz bağışlamaz ve dehşet azaba mahkum kılar zina yapanlar, kibirlenen fakir ve yalan söyleyen lider olarak belirtmiştir.

     Zina teşebbüsünde bulunmak zina yapmış sayılmaktadır. Özellikle İslam dininde iftara atmak büyük günah olmakta zina iftirasının affı bulunmamaktadır.

     Sadece fiziksel temas zina olarak kabul edilmemekte kalbi bozan ve tüm duyu organlarının yaptığı harama bakmak el uzatmak da zina olarak kabul edilmektedir. Göz haram işler, dil haram işler, kalp zina yapar tüm bunlardan uzak durmak için ar perdesinin örtülmesi oldukça önemlidir.

     Evlilik olmadan kadın ve erkek yalnız kalırsa 3. kişi şeytandır ve haram işlemeleri konusunda yardımcı olmaktadır. Bu durumdan uzak durmak açısından harama bakmama konusunda gerekenlerin yerine getirilmesi konusunda gerekenler yapılmalıdır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow