hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zina İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-ı Kerim'de Zina Hakkındaki Tüm Ayetler...

    Zina İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-ı Kerimde Zina Hakkındaki Tüm Ayetler...
    expand

    Zina, evlilik durumu olmadan kadın ve erkeğin cinsel ilişkiye girmesi durumuna verilen isimdir. Zina, İslam dinine göre haram kabul edilir ve kesinlikle yasaklanmıştır. Peki, zina ile ilgili ayetler neler ve mealleri ne? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Zina İle İlgili Ayetler ve Mealleri...

     'Zinaya yaklaşmayın. Zina gerçekten çirkin bir hayasızlıktır, kötü bir yoldur.' (İsra suresi 32. ayet)

     'Kadınlarınızdan fuhuş yapanların aleyhinde olacak şekilde içinizden dört tane şahit tutun. Eğer onlar şehadet ederse onlar ölene kadar onları evlerde alıkoyun.' (Nisa suresi 15. ayet)

     'Ancak bundan sonra tövbe eden ve salih bir şekilde davrananlar hariç. Çünkü Allah (cc) gerçekten bağışlayan ve esirgeyendir.' (Nur suresi 5. ayet)

     'Ve onlar, Allah (cc) ile birlikte başka bir ilaha tapmazlar. Allah'ın (cc) haram kıldıkları canı haksız yere öldürmezler ve zina da etmezler. Kim bunları yapan biri olursa çok ağır bir ceza ile karşılaşır.' (Furkan suresi 68. ayet)

     Kuran-ı Kerim'de Zina Hakkındaki Tüm Ayetler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     İsra 32. ayet: 'Zinaya yaklaşmayın. Çünkü zina, çirkinliği çok açık bir hayasızlıktır ve çok kötü yoldur.'

     Nur 3. ayet: 'Zina eden erkek, zina eden ya da Allah'a (cc) ortak koşan kadınlardan başkası ile evlenmezler. Zina eden bir kadın ile de zina eden ya da Allah'a (cc) ortak koşan bir erkekten başkası evlenemez. Zina edenler ile ve Allah'a (cc) ortak koşanlar ile evlenmek mümin kimselere haram kılınmış şeylerdir.'

     Nur 8. ayet: 'Zina isnadı ile suçlanan kadına gelince, kocasının yalan söylediğine dair sürekli Allah (cc) adına yemin etmesi ve dört kez şahitlikte bulundurması ile üzerinden tüm cezalar kalkar.

     Zina Nedir?

     Zinanın kelime olarak anlamı evli biri ile o kişinin şimdiki eşinden başka birinin arasında gönüllü cinsel ilişki bulunması demektir. Zina kelimesinin eş anlamlıları arasında sadakatsizlik ve aldatma gibi sözcükler de bulunur. Zina ile cinsel ahlaksızlık bazen karıştırılsa da birbirlerinden farklılardır.

     Nikahı olmayan erkek ya da kızın nikah akdi gerçekleşmemiş olan çiftlerin cinsel bir ilişkiye girmesi zina olarak kabul edilir. Nikah olmadan evlilik dışı olan cinsel ilişkiler İslam dinine göre kesin olarak yasaklanmış şeylerdir. Bu nedenle de zinanın işlenmesi İslam dinince büyük bir günah olarak kabul edilir.

     Zina Yapmak Ne Demek?

     Zina yapmak, arasında nikah olmayan kişilerin cinsel ilişkiye girmesi durumuna verilen isimdir. Kişiler arasında bilerek ve isteyerek nikah olmadan cinsel ilişki yaşanması zina yapmak demektir. Zina yapan kişilere de zani adı verilir. İslam dinine göre zina kesin olarak yasaklanmış bir durumdur.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow