hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nasip İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-ı Kerim'de Nasip Hakkındaki Tüm Ayetler...

    Nasip İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-ı Kerimde Nasip Hakkındaki Tüm Ayetler...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Nasip, birinin alnına yazılmış olan, sahip olabildiği şey anlamına gelen bir kelimedir. Nasip, kelime anlamı olarak insanın payına düşen şey şeklinde de açıklanabilir. Peki, Kuran'da nasip ile ilgili ayetler hangileri? İşte nasiple ilgili ayetler ve mealleri...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Nasip İle İlgili Ayet ve Mealleri...

     'Onlar, iftiracıların kendileri ile ilgili söylediklerinden uzaklardır, onlar için bir bağışlama ile değerli bir nasip vardır.' (Nur suresi 26. ayet)

     'İnsan sadece çabasının sonucunu elde eder ve çabasının karşılığı da ileride mutlaka karşısına çıkar. Sonra kendine karşılığı tamamen verilir.' (Necm suresi 39, 40. ve 41. ayet)

     'Mekke vadisinde size onların yenmeyi nasip ettik ve sonra onların ellerini de sizin üzerinizden, sizin ellerinizi onların üzerinden çeken o'dur. Allah (cc) bütün yaptıklarınızı görendir. (Fetih suresi 24. ayet)

     Kuran-ı Kerim'de Nasip Hakkındaki Tüm Ayetler...

     Hac ibadetinizi bitirdiğiniz zaman, cahiliye döneminde atalarınızı andığınız şekilde, hatta ondan daha kuvvetli bir anma ile Allah'ı (cc) anın. İnsanların içinde öyleleri vardır ki 'Rabbim bize dünyada ver' der ve onun ahirette hiç nasibi kalmaz. (Bakara suresi 200. ayet)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Kim ahiret ekinini isterse biz ona kendi ekininde olanlardan artırmaları yaparız. Kim dünya ekinini isterse ona da onlardan veririz, fakat onların ahirette hiç nasibi yoktur. (Sad suresi 35. ayet)

     İşte bu sayede biz yeryüzünde Yusuf'a güç ve imkan verdik. Öyle ki, Mısır'da istediği yerde konakladı. Biz her kime dilersek rahmetimizi nasip olarak veririz ve iyilik yapanların ecrini de kayba uğratmayız. (Yusuf suresi 56. ayet)

     İşte bunların kazandıklarına karşılık olan nasipleri vardır ve Allah (cc) hesabı çok hızlı görendir. (Bakara suresi 202. ayet)

     Nasip Nedir?

     Günlük hayatta da sık sık karşımıza çıkan nasip kelimesinin anlamı birçok kişinin merak ettiği konular arasındadır. Nasip, kelime olarak bir insanın elde edebildiği ya da sahip olabildiği şey demektir. Dini olarak ise nasip Allah'ın (cc) bir kimse için öncesinde belirlemiş olduğu mutluluk payı demektir. Nasip, ayetlerde ve hadislerde de geçen bir kelime olduğundan dini olarak da önemli kelimeler arasında sayılır.

     Nasip Nasıl Olur?

     Nasip, Allah'ın (cc) dilemesine ve takdirine bağlı olarak gerçekleşen şeylerin tümüdür. Nasip insanların cüzi iradesini kullanması ve üzerine düşeni yerine getirmesi ile gerçekleşir. Sonrasında ise neticeyi vermek Allah'ın (cc) takdiri olur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Her insanın nasibi farklı olduğundan nasip bir şekilde sahibini bulur ve onun olur. Kur'an'da da boşa vakit geçirmemek ve nasip için uğraşmak gerektiği söylenir. Nasip, Allah'ın (cc) insanlara kısmet ettikleridir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow