hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manisa İftar Vakti 1 Nisan! Manisa'da iftar saat kaçta, sahur vakti ne zaman?

    Manisa İftar Vakti 1 Nisan Manisada iftar saat kaçta, sahur vakti ne zaman
    expand

    Oruç tutacak vatandaşlar 2023 Manisa sahur ve iftar saatlerini merak ediyor. Manisa için imsak ve iftar saatleri yani sahur ve oruç açma saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belli oldu. Gece ve gündüz sürelerinin her il ve her gün için farklı olması nedeniyle imsakiye sayfasında imsak ve iftar vakitleri her güne özel olarak belirleniyor. Manisa imsakiye sayfası içerisinde yer alan akşam ezanı ile vatandaşlar iftarlarını açacak. Peki, Manisa sahur vakti ne zaman, iftar saati kaçta? İşte, Manisa imsak ve iftar saatleri sayfası…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İftar saati Manisa ve diğer illerde oruçlarını açacak kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Manisa iftar vakitleri belirlendi. İmsakiye bilgilerine göre oruç ibadetlerine yön verecek olanlar, sahur saatlerine göre oruçlarına niyet edecek. İl genelinde oruçlarını açacak olan kişiler Manisa namaz vakitleri içerisinde yer alan akşam ezanı ile gün boyu tuttukları oruçlarını açacaklar. 2023 Yılı Ramazan ayında tüm illerin ortalaması ele alındığında yaklaşık 15 saate yakın oruç tutacağız.

    MANİSA İMSAKİYESİ 1 NİSAN 2023

    Manisa sahur saati: 05:24

    Manisa iftar saati: 19:40

    Manisa İftar Vakti 1 Nisan Manisada iftar saat kaçta, sahur vakti ne zaman

    İL İL RAMAZAN İMSAKİYESİ 2023

    ORUCUN MAHİYETİ VE ÖNEMİ

    Oruç Farsça'daki rûze kelimesinin Türkçeleşmiş şeklidir. Arapça'sı savm ve sıyâmdır. Savm kelimesi Arapça'da "bir şeyden uzak durmak, bir şeye karşı kendini tutmak, engellemek" anlamında kullanılır. Fıkıh terimi olarak ise, imsak vaktinden iftar vaktine kadar, bir amaç uğruna ve bilinçli olarak, yeme içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oruç, Peygamberimizin hicretinden bir buçuk sene sonra şâban ayının onuncu günü farz kılınmış olup, İslâm'ın beş şartından biridir. Peygamberimiz bu hususu "İslâm beş şey üzerine kurulmuştur: Allah'tan başka Tanrı olmadığına ve Muhammed'in O'nun kulu ve elçisi olduğuna tanıklık etmek; namaz kılmak, zekât vermek, ramazan orucunu tutmak ve gücü yetenler için Beytullah'ı ziyaret etmektir (hac)" diyerek bildirmiştir (Buhârî, “Îmân”, 34, 40; “İlim”, 25; Müslim, “Îmân”, 8).

    Oruca nasıl niyet edilir? Ramazan orucu için ne zaman niyet edilir, niyetsiz oruç kabul olur mu? Sahura kalkmadan oruç tutulur mu?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow