hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadir Gecesi oruç tutmanın sevabı ne? Kadir Gecesi oruç tutulur mu? Kadir Gecesi oruç niyeti nasıl yapılır?

    Kadir Gecesi oruç tutmanın sevabı ne Kadir Gecesi oruç tutulur mu Kadir Gecesi oruç niyeti nasıl yapılır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kadir Gecesi oruç tutmanın sevabı merak ediliyor. Ramazan ayının kalbi, bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi, Müslümanlar için eşsiz bir fırsattır. Bu mübarek gecede yapılan ibadetler, dualar ve tutulan oruçlar, kat kat sevapla mükafatlandırılır. Bu gece, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olarak kabul edilir ve Müslümanlar için büyük bir manevi değere sahiptir. Kadir Gecesi'ni en iyi şekilde değerlendirmek, Allah'a yakınlaşmak ve faziletli bir yaşam sürmek isteyenler, bu gecede bolca ibadet ederler. Peki, Kadir Gecesi oruç tutmanın sevabı ne? Kadir Gecesi oruç tutulur mu? Kadir Gecesi oruç niyeti nasıl yapılır?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadir Gecesi oruç tutulur mu, Kadir Gecesi oruç tutmak sevap mı ve Kadir Gecesi oruç niyeti nasıl yapılır araştırılıyor. Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala Kadir Gecesi orucunu merak ediyor. Kadir Gecesi orucu her Ramazan ayının 27. gecesine denk geliyor. İslam'da, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, "Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul ediliyor. 

     

     KADİR GECESİ ORUÇ TUTULUR MU?

    Kadir Gecesi oruç tutulur. Kadir Gecesi de Ramazan ayı içerisinde yer aldığından dolayı Kadir Gecesi'nde de diğer Ramazan günleri gibi oruç tutulur. Kandil gecelerinin gündüzlerinde yani geceyi takip eden ertesi günde oruç tutmak müstehaptır.

    KADİR GECESİ ORUÇ TUTMANIN SEVABI NE?

    Kadir Gecesi'nin gündüzünde oruç tutmak, bu mübarek gecenin faziletlerinden istifade etmenin önemli bir yoludur. Kadir Gecesi'nde oruç tutmanın sevabı hakkında şu hususlar belirtilebilir:

    Büyük Mükafat: Kadir Gecesi'nde tutulan oruç, diğer zamanlarda tutulan oruçlardan çok daha sevaptır. Bu oruç, kişinin manevi derecesini yükseltir ve Allah'a yakınlaşmasına vesile olur.
    Günahlardan Arınma: Kadir Gecesi'nde tutulan oruç, günahlardan arınmaya ve manevi temizliğe katkı sağlar.
    Duaların Kabulü: Kadir Gecesi'nde tutulan oruç, yapılan duaların kabulüne vesile olabilir. Çünkü bu mübarek gecede yapılan her türlü ibadet ve dua, Allah katında daha makbuldür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KADİR GECESİ ORUÇ NİYETİ NASIL YAPILIR?

     

    Kadir Gecesi orucu için niyet, Ramazan ayındaki diğer oruçlar gibi yapılır. Niyet, kalben yapılır ve dil ile ifade edilmesi menduptur (güzel bir davranış). İşte Kadir Gecesi orucu için niyet örnekleri:

    "Niyet ettim Allah rızası için yarınki Kadir Gecesi orucunu tutmaya."
    "Allah'ım, senin rızan için yarın oruç tutmaya niyet ettim."
    "Yarınki orucu tutmaya niyet ettim." (Bu şekilde mutlak niyet de yeterlidir.)

    Niyetin Önemi:

    Niyet, orucun şartlarından biridir. Niyetsiz oruç geçerli değildir.
    Niyet, orucun hangi amaçla tutulduğunu belirler.
    Niyet, kalben yapılır ve içtenlikle olması önemlidir.

    KADİR GECESİ İBADETLERİ 

    Kur'an-ı Kerim Okumak: Kadir Gecesi'nde bol bol Kur'an-ı Kerim okumak ve anlamı üzerinde düşünmek önemlidir.
    Namaz Kılmak: Nafile namazlar kılarak, Allah'a yakınlaşmaya çalışmak gerekir.
    Dua ve İstiğfar Etmek: Kadir Gecesi, dua ve istiğfar için en uygun zamandır. İçtenlikle yapılan dualar ve tövbeler, Allah katında kabul görür.
    Zikir ve Tesbihatta Bulunmak: Allah'ı zikretmek, tesbih, tehlil ve tekbir getirmek, Kadir Gecesi'nin manevi atmosferine uygun ibadetlerdir.
    Sadaka Vermek: İhtiyaç sahiplerine yardım etmek, sadaka vermek, Kadir Gecesi'nin bereketini artırır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haber adv-arrow